лампата за маслото ми свети малко повечко като паля сутрин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

лампата за маслото ми свети малко повечко като паля сутрин

Мнениеот Racer » Сря 19 мар 2008 17:19

Здравейте на всички.Имам няколко въпроса и реших да се обърна към вас ,защото при секи един Майстор кадето хада мненията се разминават.и се надявам вие да ми помогнете.Колата е Голф 2 GTD
след един голям гаф се наложи да си смена маслото.Защото с един приятел наляхме малко повечко от колкото трябваше масло и нивото на пръчката беше малко над максимума, и решихме да източим малко.Добре ама след като неможахме да отвиеме масления филтер го източихме през пробката на картера и там вече стана белята при завиването на болта ми се изплъзна и изтече цялото масло.
Преди беше със Vallvoline 15W40 а сега му сипах Elastic 15W40.
Смяната я направих като източих цялото масло от картера хубаво докато спря да капе.смених масления филтер и налях новото масло.
Вече го карам 3 дена така и проблема ми е ,че лампата за маслото ми свети малко повечко като паля сутрин от колкото преди.Аз си мисля ,че е от редукционния клапан на Масления филтер ,но филтера нали е нов. :?: за промени в работата на двигателя още не съм забелязал.Работи си нормално мисля,че малко повечко започнаха да се обаждат повдигачите но може би е моя внушение.Та искам да ви попитам това масло с което е сега. ELASTIC 15W40 дали е добре за този двигател.и другия проблем които се появи от вчера е ,че докато карам сега на по студено време от време на време ми примигне лампата за подгряващите свещи :roll: .Моля колеги кажете мнение.
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло

Мнениеот Stivi » Сря 19 мар 2008 17:36

Racer написа:Аз си мисля ,че е от редукционния клапан на Масления филтер ,но филтера нали е нов. :?:

Той че е нов нов е ама дали е читав ?? Много хора тук са си патили от ментеливи филтри !

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Сря 19 мар 2008 17:47

Е добре пак ли трябва да го сменям.Може ли да му стане нещо ако карам така при първоначално палене не винаги понякога още щом завърти и загасва ,а друг път 5 сек и тогава загасне.А относно Маслото кажете някакво мнение.

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Сря 19 мар 2008 19:45

Никой ли няма да изяви мнение за това масло и дали е подходящо да карам с него. :roll: :roll:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 19 мар 2008 20:49

Добре бе колега , след толкова хиляди теми за масло , защо ти трябва да слагаш някакво си там , каквото ти е паднало за без пари ? Ами ти къде беше , когато си го избира това масло ? не чете ли ? Или ти падна "тънкана" и го наля ....сега какво има да питаш ? Ето , по вискозитет си добре , друго какво ти трябва ....все едно ще седнеш да го сменяш...... и ако аз ти кажа , че е боклук , а друг че е добре къде ще е истината ?Ако толкова си се тревожил какво масло слагаш , щеше да се информираш , па ако ще и не от форума , а сега ....какво :?:

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Сря 19 мар 2008 20:58

Колега при мене имааше същия проблем,но след следващата смяна всичко си е ок!Така че и аз мисля че е от филтъра.

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Сря 19 мар 2008 21:58

Мерси колеги.А за маслото го зех 42лв 4 литра . Бях се насочил към Prista но продавача ми каза ,че Elastica Бил по добър и го зех него.а и пристата небеше със същия вискозитет които беше предишното масло и затова зех това.Просто питам дали наистина е добро маслото или са ме метнали.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 19 мар 2008 23:26

Просто питам дали наистина е добро маслото или са ме метнали.

Жив и здрав и много безаварийни с новото масло ...... а дали е добро май ти ще ни казваш.... :D

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Чет 20 мар 2008 21:26

Вече мога да кажа някакво мнение за маслото. :D .Преди като го паля сутрин пушеше много,сега с това масло е по добре.Много по малко пуши,при подаване на гас.Като изкачвам баир и сум наступил гаста също по малко пуши от колкото преди но пак си е кофти.Но ще се прави ремонт лятото.А за работата на двигателя имам чувството ,че може би повечко трака от колкото преди.Но това говорих с хора който се занимават с такива неща и ми казаха ,че не би трябвало щом като съм пак със същия клас вискозитет .Но аз си мисля ,че се обажда малко повечко.Може и да се лъжа .ДАно :wink: .Това за сега ,ако има нещо друго ще пиша .:)

Потребителски аватар
koko71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko71 » Съб 22 мар 2008 23:30

Филтър!!!

Потребителски аватар
tbs_niki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tbs_niki » Нед 23 мар 2008 7:23

по принцип на този двигател му дават да се кара с 10w40
повдигачите може и да тракат от минералното масло
но и да смениш маслото няма да се оправят ако са се разтракали

Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iv4o9999 » Нед 23 мар 2008 18:11

четох внимателно за маслото но искам да питам за Голф3 1.4 бензин сум сипал10в40 това добро ли е за този двигател?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”