Шум в купето при 50км/ч.- Vento?-поправено/задни лагери/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Шум в купето при 50км/ч.- Vento?-поправено/задни лагери/
Здравейте.Имам един проблем.От известно време,като почне колата да набира и като стигне 50км/ч започва да се чува много гаден шум в купето.Като подмине тези 50км шума изчезва и после пак започва да шуми към 100-110км.Това вече е така почти от месец.Шума се чува според мене от към лявата страна.Пробвах като завия рязко надясно и като че ли изчезваше и днеска сменихме леви предни лагери,но какво се оказа... пак си шуми.Майстора спомена че може да шуми от скоростната кутия.Отидох проверих маслото на скоростната кутия и се оказа ,че имам малко масло.Смених и него.И ... шума си остана.Незнам вече какво да мисля.От каде може да е този гаден шум.Направо не може да се седи в купето.Според мене шума е като на легер и затова моля за помощ.
Последна промяна от tribalz на Чет 24 ное 2005 18:14, променено общо 1 път.
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:38, променено общо 1 път.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
group написа:и аз мисля, че са десните лагери - вече на два голфа сменям и четирите защото никога неможеш да си сигурен ляв или десен е
МОже ама трябва внимателно:)
Вдигаш на крик само едната предна гума, подпираш отвсякъде, и 4та и газ. Като направи 100, спираш, и правиш същото с другата гума ... където има разлика в по-голям шум там си..
Има и случаи, когато ако не е натоварен лагера демек няма тежест не вие ама... все пак за проба става

-
- Автомобил:
- Двигател:
Шума е по точно като бучене.Преди 2 дена смених гумите със зимните,чисто нови,но това бучене се появи при старите гуми.Днес пак ходих на майстор и той се усъмни в десния лагер.Вдигнахме колата от дясната страна и газ до дупка и оттам се чуваше това бучене.След това и с лявата страна по същия начин и пак бучи.За сега стигаме до извода ,че може да е от вътрешните карета и утре и тях ще гледаме ,може би нямат грес достатъчно.Ще сменя и десния лагер и ако това не помогне, незнам ...остава нещо в скоростната кутия да е.И още нещо...Пусната по инерция със загасен двигател пак бучи и то точно като стигне 50км/ч.. и после след 100км/ч.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”