Странен съскащ звук при гасене на колата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Странен съскащ звук при гасене на колата

Мнениеот bugster » Пет 21 мар 2008 18:09

Привет Колеги!
Колата ми е тази от гаража. От сравнително скоро я имам и едва преди седмица-две забелязох нещо странно, поне за мен.
При гасене на колата се чува някакъв съскащ звук откъм двигателя, може би колекторите ..... не мога точно да определя.
Преди около 2-3 седмици сложих газов инжекцион, но не мога да кажа със сигурност, дали това съскане го имаше преди и на бензин.
Този звук, подобен на все едно че вакум се запълва или пада някакво налягане, го има при гасене на колата и при газ и при бензин
Възможно ли е "големия майстор" слагайки ми газовия инжекцион да е прецакал нещо?
Има ли колеги с ABF мотор които могат да споделят впечетления!?
Предварително благодаря за всички стойностни мнения!!!

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 23 мар 2008 3:30

Въх колеги - няма ли компетентни :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 23 мар 2008 8:46

имаше писано по проблема....поразрови в търсачката, но честно не знам с какви ключови думи да пробваш......

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 23 мар 2008 13:08

chefito написа:имаше писано по проблема....поразрови в търсачката, но честно не знам с какви ключови думи да пробваш......

Търсачката не ми помогна особенно в този случай. Мерси все пак ... и не се обиждай от редовете по-долу! Не е лично - наистина!

Ако някой има подобен съвет относно търсачката, да си го спести! Благадаря за разбирането!
Повече бих оценил линк или наистина конкретно мнение по въпроса ми.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 23 мар 2008 13:57

Съсъкане или леко пукане.
Съвет вечер след като си карал колата по-дълго време и я загасиш - погледни катализатора дали не е почервенял /нагрят/. На тъмно се вижда лесно. Ако да- позапушен катализатор.
Но пък , ако е запушен трябва да избие през меката връзка
:shock Също така правена ли е някаква промяна по генерацията ? в смисъл нови колектори ?

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Нед 23 мар 2008 14:33

kris11 написа:Съсъкане или ....

Колега, сори че не съм дал пълно инфо .... но то няма и как :) Инфото ти е полезно въпреки че няма как да е от катализатора.
Той е махнат, колекторите са оригиналните, име резонантно гърне сложено. Предишния собственик ми е приятел, който ми каза че преди 100% това съскане не го е и имало, но тогава колата нямаше и газова. На мен ми се струва, че се появи след слагането на газовия инжекцион. Обаче газаджията (който май не е много вещ), ми каза че не знае защо е така. Няколко приятели са ми казали че не знаят за що иде реч. Ходил съм при The Machine - той нали фена разбира доста от газови. Но не можа да определи от какво е точно .....
Така че съм в леко патово положение. Съответно ще отида на сервиз, но преди това искам да събера мненя и от тук. Иначе вече карам така откакто съм го забелязал и проблем не усещам ..... та кой го знае това съскане от какво е. Струва ми се че го има и когато работи колата, но това може и да е самовнушение ....
Преди 2-3 седмици ходих да ме замервят налягането в цилиндрите (което беше около 10.5 за всички 4 горе-долу), и точно след като ми го измериха, чух този звук. Не мога да кажа, че е станало точно този ден, просто тогава го забелязох. Възможно ли е да е станало нещо при меренето на налягането колеги?!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 23 мар 2008 20:10

Koлега огледай я на канал .Може да е от неплътна връзка по генерацията някъде. Лека шупла, пукнатина ,заварка и да съска оттам. на канал ще се види и чуе иначе е гадаене.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”