Привет Колеги!
Колата ми е тази от гаража. От сравнително скоро я имам и едва преди седмица-две забелязох нещо странно, поне за мен.
При гасене на колата се чува някакъв съскащ звук откъм двигателя, може би колекторите ..... не мога точно да определя.
Преди около 2-3 седмици сложих газов инжекцион, но не мога да кажа със сигурност, дали това съскане го имаше преди и на бензин.
Този звук, подобен на все едно че вакум се запълва или пада някакво налягане, го има при гасене на колата и при газ и при бензин
Възможно ли е "големия майстор" слагайки ми газовия инжекцион да е прецакал нещо?
Има ли колеги с ABF мотор които могат да споделят впечетления!?
Предварително благодаря за всички стойностни мнения!!!
Странен съскащ звук при гасене на колата
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:имаше писано по проблема....поразрови в търсачката, но честно не знам с какви ключови думи да пробваш......
Търсачката не ми помогна особенно в този случай. Мерси все пак ... и не се обиждай от редовете по-долу! Не е лично - наистина!
Ако някой има подобен съвет относно търсачката, да си го спести! Благадаря за разбирането!
Повече бих оценил линк или наистина конкретно мнение по въпроса ми.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Съсъкане или леко пукане.
Съвет вечер след като си карал колата по-дълго време и я загасиш - погледни катализатора дали не е почервенял /нагрят/. На тъмно се вижда лесно. Ако да- позапушен катализатор.
Но пък , ако е запушен трябва да избие през меката връзка
Също така правена ли е някаква промяна по генерацията ? в смисъл нови колектори ?
Съвет вечер след като си карал колата по-дълго време и я загасиш - погледни катализатора дали не е почервенял /нагрят/. На тъмно се вижда лесно. Ако да- позапушен катализатор.
Но пък , ако е запушен трябва да избие през меката връзка

- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Съсъкане или ....
Колега, сори че не съм дал пълно инфо .... но то няма и как

Той е махнат, колекторите са оригиналните, име резонантно гърне сложено. Предишния собственик ми е приятел, който ми каза че преди 100% това съскане не го е и имало, но тогава колата нямаше и газова. На мен ми се струва, че се появи след слагането на газовия инжекцион. Обаче газаджията (който май не е много вещ), ми каза че не знае защо е така. Няколко приятели са ми казали че не знаят за що иде реч. Ходил съм при The Machine - той нали фена разбира доста от газови. Но не можа да определи от какво е точно .....
Така че съм в леко патово положение. Съответно ще отида на сервиз, но преди това искам да събера мненя и от тук. Иначе вече карам така откакто съм го забелязал и проблем не усещам ..... та кой го знае това съскане от какво е. Струва ми се че го има и когато работи колата, но това може и да е самовнушение ....
Преди 2-3 седмици ходих да ме замервят налягането в цилиндрите (което беше около 10.5 за всички 4 горе-долу), и точно след като ми го измериха, чух този звук. Не мога да кажа, че е станало точно този ден, просто тогава го забелязох. Възможно ли е да е станало нещо при меренето на налягането колеги?!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”