Продажба на кола в чужбина

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Продажба на кола в чужбина

Мнениеот AmW » Нед 23 мар 2008 17:49

Здравейте колеги,

Обмисям вариянта да си продам пасатчето тука в Англия щото мога да му взема повечко пари от колкото в БГ, а и го скапвам от каране и след време няма да струва нищо.
Та някой знае ли как седат нещата, колата е с БГ номера в Англия.Какво трябва да направа аз с БГ застрахователите и как ще е самата зделка,всъщност зделката за мене е да взема парите и да дам колата и да предупредя застрахователите че сам продал колата ли ?

Ако някой е минавал по този път и е запознат моля нека пише.Ще съм благодарен на всякаква информация.
Поздрави :D

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Re: Продажба на кола в чужбина

Мнениеот so.sec » Нед 23 мар 2008 18:02

Какво те притесняват застрахователите? Прекратяваш си застраховката и готово! Стандартна процедура. За да си продадеш колата където и да било в чужбина обаче, тя трябва да може да мине технически преглед в съответната страна, което много малко от колите в бг могат. Оттам нататък - намираш копувач, правите договор, той прибира документите, на които трябва да се разберете кой ще прави официален превод, и той се спасява нататък. но се съмнявам да намериш кой да ти я купи ако колата не е минала или не може да мине местния технически преглед. Достатъчно е например да си слагал газова в бг и можш да забравиш :) Виждам че си с дизеляк, просто дадох пример.
mod edit: musura

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 23 мар 2008 18:20

Колата е изрядна от всякъде, няма да има проблеми от този сорт.Е тия неща с преводите не са ми ясно защото не съм продавал кола до сега а камо ли пък в чужбина.Ще поразпитам и тук познати и ще се оправя.Мерси за информацията колега :lol:

Потребителски аватар
bobiwer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobiwer » Нед 23 мар 2008 18:26

А, десният волан ????

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 23 мар 2008 18:30

bobiwer написа:А, десният волан ????

Какво имаш предвид?

С десния волан са доста по ефтини а пък с ляв са доста по скъпи и ще мога да я продам за добри пари и да си зема същата или А6 или нещо такова по ново с една 2 години за половината пари.С десния волан се свиква доста бързо и определено по тези пътища е доста по лесно с десен волан.

Потребителски аватар
bobiwer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobiwer » Нед 23 мар 2008 18:35

Да прав си за десния волан , карал сам :) Ма там нияма ли да имаш проблеми с продажбата :?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 23 мар 2008 18:36

bobiwer написа:Да прав си за десния волан , карал сам :) Ма там нияма ли да имаш проблеми с продажбата :?

Еми гледам доста литвски и полски коли се продават ...
А и за това питам щото не съм наясно много много :S

Потребителски аватар
bobiwer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobiwer » Нед 23 мар 2008 18:38

Имам приятел там , ще го питам утре и ще пиша :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 23 мар 2008 20:08

Ще съм много благодарен колега :lol: но найстина трябва да направя нещо щото губя доста пари в момента, просто я скапвам от каране колицата и няма да мога да и взема никви пари след година 2 :S

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 31 мар 2008 20:42

Колеги, предлагам ми сеат толедо 2001 година за мойта колица.Но като гледам как върват тук с такъв волан .... като мойта са по 5-6 хиляди паунда а по принцип са по 1500 - 2 .Та искам да и взема около 5,500 но е това с номерата много ме притеснява... не знам как точно да ги направя нещата, дали да я регистрирам тука(след като сам намерил купувач) или да пробвам да направя някакъв импровизиран договор ... или пък да я продам и да сваля номерата и след това да се обадя в БГ и да я спра от движение ужас направо

А иначе ако успея да я продам мисля да взема или пак касат само че Б 5.5 или А6 или нещо с тия размери и тая возия около 2000 година

Потребителски аватар
atashu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот atashu » Чет 03 апр 2008 23:58

според мен за да я продадеш в англия с ляв волан , трябва да я продадеш на някой българин който да я кара с такъв волан там и с български номера.. иначе не знам кой англичанин ще я купи.Може би някой ще ти я купи понеже ще я кара с бг застраховка .. която е доста по евтина от английската..

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 04 апр 2008 8:39

Само не казвай на купувачите,че си бьлгарин,че...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 04 апр 2008 19:12

Не мисля, че някой анличанин ще я купи за толко пари, щото за тях с такъв волан е като за нас с десен.А и тука е пълно с литовци, българи и почти цяла Полша е тука та си мисля че се ще се намери някой желаещ, но не знам как точно се процедира с документите и прехвърляния на кола в този случай.
И колега що да не каазвам че съм българин ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”