Отново за стъпковото моторче
- milkinis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отново за стъпковото моторче
Здравеите колеги. Наскоро си смених стъпковото моторче на голфа/Г3 1.4 моно 1993 г./ ,защото колата на празен ход ми гаснеше.Закарах я във сервиза на Фолксваген и там ми казаха ,че е от него ,както и да е смених го. Намерих си на старо за 50 лв./ново-150 лв./ сложиха го майсторите и колата си тръгна както трябва обаче не много след това пак почна да ги прави тея мизерии- да гасне на празен ход ,което е много изнервящо по кръстовищата. Та въпроса ми е понеже колата я карах с повредено моторче около 10 месеца, възможно ли е да ми се е повредила ламбда сондата и да подава грешна информация към моторчето или нещо компа не е в ред. Казаха ми че може и смукача да ми се е повредил нещо. Според вас какво може да бъде. Гасне когато загрее 90 градуса ,а оборотите ,на които го прави мисля че са нормални за работа на празен ход- 840-960. Понякога само прехвърля 1000 оборота и май тогава се дави пущината и гасне
. Ако някои знае да помага предварително благодаря bowdown

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега не знам как е при нашите славни колици ама при рено 19 .... беше изгорял драйвера на моторчето за празен ход в еку-то и каквото и моторче да слагаш то все не си работеше
та накрая замених драйвера в еку с TDA2004 ахахахаха това го слагат в усилвателите
тука случея не е такъв щом след като сте го сменили е работело, но щом пак е заминало нещо не е в ред, или просто е някаква случайност, някой с мултицет да ти замери какви са параметрите на сигналите по кабела дето е за ток, съответно за управление на моторчето....

-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”