разрешени ли са халогените
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
разрешени ли са халогените
В Казанлък масово спират кколите затова че карат с пуснати халогени. И мене ме спряха но за щастие ми се размина. Някой знае ли според закона за движение по пътищата забранено ли е да се използват в града?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:38, променено общо 1 път.
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Winner25 написа:Мерси за информацията. Аз иначе си ги пусках заедно с фаровите
Стига плакахте бре

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
didodi написа:Winner25 написа:Мерси за информацията. Аз иначе си ги пусках заедно с фаровите
Стига плакахте бреПроблема идва от това че повечето коли са с НЕрегулирани фарове (халогени) и засляпяват . Те халогените ако пречеха , в заводите нямаше да ги слагат !!! Я се замисли къде точно трябва да свети един халоген , който е монтиран правилно , тоест под равнището на фаровете??? В очите на отсрещния , дааа бе
По твоята логика значи всички са идиоти за да забранят използването на халогени при нормални условия.
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
silent написа:Най накрая да се сетят да ги спират. Избодоха ми се се очите по пътищата. Малко им е. И 6 мсеца в затвора.
Ако халогените са оригинални за автомобила няма шанс да те облещят (освен ако не лазиш по пътя)Не виждам какъв е проблема да се кара на халоген?Закона забраняващ ги е от преди 20 години сигурно..........то тогава оригинални е нямало
Аз карам на халогени за да ме виждат по-рано и за да не ги блещя.Това е.Да ме спрат да ми кажат,че преча!
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Закона е отпреди ерата на големите дупки.Халогена не пречи наникого , ако е монтиран правилно под основните фарове и е регулиран правилно.
Прави широка лента обхващащта пътя и в страни /където са пешеходците , велосипедисти или каруци без осветление/ .Светят на по-малко разстояние от късите и помагат много в мъглата за да видиш къде е "липсващата маркировка" в двата края на пътя.
Аз съм 100% за правилно регулираните халогенни.А куките се хващат защото така е писано в закона и за смъкнят някой лев освен този , че караш с 20лв в час повече.
Прави широка лента обхващащта пътя и в страни /където са пешеходците , велосипедисти или каруци без осветление/ .Светят на по-малко разстояние от късите и помагат много в мъглата за да видиш къде е "липсващата маркировка" в двата края на пътя.
Аз съм 100% за правилно регулираните халогенни.А куките се хващат защото така е писано в закона и за смъкнят някой лев освен този , че караш с 20лв в час повече.
- Crazy_hatteR
- Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
- Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”