passat b5 почернели фарове

Техническа и сервизна информация за Passat
dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пон 24 мар 2008 12:28

CoZmO На FK са само за лампа с една жичка. При мен оригиналните фарове дългите светлини са с 2 (една за дълги и една за мъгла). Аз специално питах FK - отговора беше - не се подържа. Тези фарове са само за H7 (ако тя беше с една жичка, ако не H4). Оригиналните са H4 и H7.[/quote]

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пон 24 мар 2008 12:33

dimitar iv написа:CoZmO На FK са само за лампа с една жичка. При мен оригиналните фарове дългите светлини са с 2 (една за дълги и една за мъгла). Аз специално питах FK - отговора беше - не се подържа. Тези фарове са само за H7 (ако тя беше с една жичка, ако не H4). Оригиналните са H4 и H7.
[/quote]

т.е. ФК-то е с 4 крушки Х7, така ли? Нещо ме се струва че не е реално това... Но пък то и ако сложа ФК, със сигурност ще сложа и ксенон, но все пак не ми се вярва нещо... Нека някой, който има ФК да каже с точност...

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пон 24 мар 2008 13:45

И FK и оригиналните са с 2 крушки. При оригиналните са H4 и H7. H4 крушката е с 2 светлини. H7 с една. FK са 2xH7.

patter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patter » Пон 24 мар 2008 13:53

Моите фарове (оригиналните) са с две лампи- Н7 за късите и Н1 за дългите. Според писанията в книжката на паско има варант със Н4 за дългите, но той е за фаровете "с мъгла".

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пон 24 мар 2008 14:30

Именно. При мен са така. И ако си сложа FK Angel Eyes губя фара за мъгла. Което не искам. Иначе ако го нямаше този фар не бих се замислил никак.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 24 мар 2008 14:31

Колеги, ето ви едно линкче : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... Y.m238.lVI
Аз съм се замислил за тях.

P.S. Забравих да кажа, че мойте фарове бяха същите (потъмнели) и по описанието на братушките взех шкурка(първо с 1000 и след това с 2000) и след усилено търкане с обилно поливане с вода и накрая внимателно полиране, сега са като нови.

Последна промяна от kirhadj на Пон 24 мар 2008 14:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пон 24 мар 2008 14:38

Добре де и аз съм със 2бр.Н7 и 2бр.Н4, но идеята ми е друга, функцията за мъгла е само реле и крушка, т.е. не разбирам какъв е проблема да си светят с Н4?! Так като гледам на мястото за Н4 на ангелските очи няма проблем да се сложи Н4... Не мога да разбера какъв е проблема... Има си и електронното управление на фара... Всичко си има... Пак повтарям, нека някой с ангелски очи на ФК да каже дали му работят фаровете за мъгла... :roll:

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Пон 24 мар 2008 19:00

на ФК са Н7 кьси и Н7 дьлги.сложих ги днес.оригиналните бяха Н7 и Н4.сега отпадат халогенките.при ксенон и дьлги едновременно от халогените няма и смисьл.

Изображение

Последна промяна от slance на Пон 24 мар 2008 19:31, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пон 24 мар 2008 19:20

slance написа:...при ксенон и дьлги едновременно от халогените няма и смисьл.

Точно това и аз си мисля, но пак не виждам причина да не останат Н4 и Н7... Няма ли начин да се пригодят... но както и да е де... при поставяне на ксенон не ти трябват халогени...

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Пон 24 мар 2008 19:35

цокьла на Н4 няма да стане.иначе моторчето си пасва точно.интересното е че на самия фар е щамповано Н7 за кьси и Н1 за дьлги,а в действителност дьлгите са Н7.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Вто 25 мар 2008 9:30

Според мен има и значение самия рефлектор как е конструиран. Иначе на H4 едва ли ще разпръсква светлината като за мъгла когато трябва. Пак повтарям, че питах FK и те ми отговориха че няма светлина за мъгла.

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 25 мар 2008 9:46

dimitar iv написа:...

Този факт малко ме разубеждава от покупката на Ангелските очи, но пък в крайна сметка наистина ако ги купувам ще са в комплект с ксенон, така че все си мисля, няма да ми липсват тез фарове за мъгла. Пък и веднъж ги пробвах и установих, че на къси светлини виждам по-добре... Та не знам... Ще видим... Ако реша да ги купя, като ги сложа ще се похваля и ще дам вече мнения от личен опит... ;-)

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 25 мар 2008 11:30

Абе какви мъгли са ви в главите, когато сложите качествени фарове свети в пъти по-добре дори ако имахте цял ред халогени на бронята. Ако се сложи и ксенон, направо нощта става ден.
Аз съм на ФК, нямам умрелите халогени и когато ги сложих, лупите на новите светеха по-добре от колкото оригинален фар с включени къси и халогени. След това бацнах ксенонче и играта стана на друго ниво. Не се чудете, а действайте. Вземете качествен фар да не плачете после.

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Вто 25 мар 2008 12:36

Има смисъл и с халоген .. аз имам халоген и се вижда много по добре ... особено извън-града където е тъмно ... а с комбинация и с ксено на халогена .. просто е нещо иникално ;)

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 25 мар 2008 13:07

jafara написа:Има смисъл и с халоген .. аз имам халоген и се вижда много по добре ... особено извън-града където е тъмно ... а с комбинация и с ксено на халогена .. просто е нещо иникално ;)

Да де, ма на теб халогена ти е отделно от фара. А виждал ли си как свети тази функция на фара? Разликата с късите е съвсем леко по наситена светлина, но пък свети 3-4 м. по-малко... Общо взето не смятам, че е нещо което би ми липсвало... ;-)

Върни се в “Passat”