Глобяват здрави собственици на автомобили внесени на инвалид

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Глобяват здрави собственици на автомобили внесени на инвалид

Мнениеот tyo » Чет 17 ное 2005 22:12

Да се направи проверка и здравите собственици на автомобил, внесен на името на инвалид от 2004 г. насам, да плащат 3-кратния размер на митото и ДДС, които са си спестили. Това предложение Емилия Масларова ще изпрати днес в писмо до финансовия министър Орешарски. Масларова обяви идеята си вчера след заседание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания (НСИХУ). Целта на предложението е да се пресече практиката, в която се внася кола на името на инвалид, а той после я преотстъпва с пълномощно на здрав шофьор. По схемата човекът с увреждане получава около 300 лв., а реалният собственик на автомобила си спестява митото и ДДС, които трябва да плати на държавата след влизане на превозното средство в страната.
През 2004 г. от хора с трайни увреждания са внесени 29 615 леки коли с обем до 1800 куб. м и мощност до 100 конски сили, за които по закон е позволено да не се плаща ДДС и мито. До края на октомври т. г. през митниците са минали 22 534 автомобила на инвалиди, повечето нови, съобщиха от социалното министерство. Според изследване на "Коалиция 2000" безмитният внос на коли ощетява държавата с 65 млн. лв. годишно. За да се спрат злоупотребите с вкарването в страната на леки автомобили от "инвалиди", има предложение и хората с уреждания занапред да плащат ДДС, когато си внасят превозно средство от чужбина.

Monitor.BG Online

Потребителски аватар
Pav4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Pav4o » Чет 17 ное 2005 23:36

Твърдо съм за!!! Нека законите са за всички! :twisted:

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Пет 18 ное 2005 0:04

Абеее може ли на тази да и взривя аз БеЕмВеее-то ааАААА!!!!!! :twisted:

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Пет 18 ное 2005 0:59

Емилия Малсларова ли е к'ва е там не я знам ама може да ме фане за к..а и да го полигави малко. :f_ckyou: :f_ckyou: :drinking:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 21 ное 2005 20:18

Абе тия що не вземат да се захванат с наркоманите дето ти крадат CDто ,халогените и какво ли още не от колата.Какво от това ,че има хора които карат коли на инвалиди.Моята също е на инвалид но е на баба ми така ,че могат да ме проверяват колкото си искат.Те всичко оправиха с това се захванаха.Ебаси скапаната държава.

Потребителски аватар
Jorge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jorge » Вто 22 ное 2005 9:57

dready написа:Абе тия що не вземат да се захванат с наркоманите дето ти крадат CDто ,халогените и какво ли още не от колата.Какво от това ,че има хора които карат коли на инвалиди.Моята също е на инвалид но е на баба ми така ,че могат да ме проверяват колкото си искат.Те всичко оправиха с това се захванаха.Ебаси скапаната държава.

Точно така!!!

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 22 ное 2005 9:58

мисля че има малко недоразумение
нищо немогат да направят на инвалид който е дал колата си на друг да я кара

те ще гонят здрави хора който са си извадили там документ за инвалидност (естествено без да имат право (рушвет)) и са си купили кола...

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Вто 22 ное 2005 13:11

dready написа:Абе тия що не вземат да се захванат с наркоманите дето ти крадат CDто ,халогените и какво ли още не от колата.Какво от това ,че има хора които карат коли на инвалиди.Моята също е на инвалид но е на баба ми така ,че могат да ме проверяват колкото си искат.Те всичко оправиха с това се захванаха.Ебаси скапаната държава.

А нали трябва да почнат от някъде ?
Аман от тарикати в тая държава - всеки се мисли за най-хитрия.
А ти като лъжеш държавата, не мислиш ли че си същия като тия наркомани, само,че вместо да крадеш от един, крадеш от всички дето си плащат съвестно данъци ...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 22 ное 2005 14:37

tr0ll написа:

А ти като лъжеш държавата, не мислиш ли че си същия като тия наркомани, само,че вместо да крадеш от един, крадеш от всички дето си плащат съвестно данъци ...

Не че нещо но мисля че "държавата" достатъчно лъже хората...
Пък и не разбирам толкова ли свършиха парите които да крадат "политиците" та сега се хванаха и за кокошкарските "измами"???

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Вто 22 ное 2005 21:42

иначе е хубаво като си купим винетки и си платим данъците нали? защо някой си който не го заслужава щесе възползва от това предимство? а защо аз пък трябва да си плащам като поп?

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 8:40

tr0ll написа:

Ами ще ти кажа нещо което не подозираш.Всичко което съм имал да давам на държавата съго дал.Имам предвид данъци.Даже благодарение на "прекраснаа" държава според тебе се наложи през 2003 да си платя два пъти данъка.И аз не мисля че лъжа държавата ,защото баба ми си е инвалид първа група и има пълното право да си запише кола на нейно име.Ами ако не си тарикат в тая държава си загинал бе брат.Ти като си толкова платежоспособен други може и да не са.

КОГАТО ОПРАВЯТ ПЪТИЩАТА ,КОГАТО ОТИДА В БОЛНИЦАТА И МЕ ОБСЛУЖАТ ЗАРАДИ ТОВА ,ЧЕ СЪМ НОРМАЛЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ , КОГАТО БАБА МИ И ДЯДО МИ СИ ПОЛУЧАТ ПЕНСИЯ С КОЯТО МОГАТ ДА СЕ ПОДСИГУРЯТ ЗА МЕСЕЦ ,КОГАТО ПОДГОНЯТ ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ГИ ВКАРАТ В ЗАТВОРА, КОГАТО СТАНЕ ВСИЧКО ТОВА ТОГАВА И АЗ ЩЕ ПОМИСЛЯ ЗА ДЪРЖАВАТА.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Сря 23 ное 2005 9:17

Защо имам усещането че някои трие постове
Може ли този модератоr да обясни защо е трил или в този форум не се толерира различно мнение.
Въпроса не е какво е направила държавата за мене а какво аз съм направил аз за нея..
С какъв морал можеш да искаш нещо от държавата (пенсии за старите родители които ровят в кофите за боклук и са си спрели парното) или искаш като влезеш в болницата да те лекуват...
,че те и лекарите са същите като теб защото трябва да бачкат съвестно и да те лекуват като държавата не им е осигурила право да вкарват коли .. ...... примерно и те не са глупави всички искат да са тарикати...
говорищ за големите престъпници с какво си по различен от тях знаеш ли аз ще ти кажа и двамата сте престъпници само че ти си жалък, щото те лъжат на едро и изкарват яко кинти (ама наистина много) ат готини коли имат красиви жени и т.н. а ти за някакви жълти стотинки, 500Е мито място за паркиране в центъра (което сигурно и не го ползваш) ... обаче тарикат си .. излагал си държавата ... нищо че ти си тая държава :?: :!:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 23 ное 2005 10:13

biol написа:Защо имам усещането че някои трие постове
Може ли този модератоr да обясни защо е трил или в този форум не се толерира различно мнение.
Въпроса не е какво е направила държавата за мене а какво аз съм направил аз за нея..
С какъв морал можеш да искаш нещо от държавата (пенсии за старите родители които ровят в кофите за боклук и са си спрели парното) или искаш като влезеш в болницата да те лекуват...
,че те и лекарите са същите като теб защото трябва да бачкат съвестно и да те лекуват като държавата не им е осигурила право да вкарват коли .. ...... примерно и те не са глупави всички искат да са тарикати...
говорищ за големите престъпници с какво си по различен от тях знаеш ли аз ще ти кажа и двамата сте престъпници само че ти си жалък, щото те лъжат на едро и изкарват яко кинти (ама наистина много) ат готини коли имат красиви жени и т.н. а ти за някакви жълти стотинки, 500Е мито място за паркиране в центъра (което сигурно и не го ползваш) ... обаче тарикат си .. излагал си държавата ... нищо че ти си тая държава :?: :!:

Офф попаднал съм сред перфекционисти ,сигурно аз съм жалък ,че не укривам данъци.Сигурно аз съм жалък,че съм си купил колата сам не чакам на мама и тати.Но щом казваш аз съм излъгал държавата която ми е подсигурила всичко.И ми кажи с кое по точно съм жалък щото не ми е ясно.Е сега веднага тичам да си платя митото за да ти се издигна в очите.Но пак аз съм жалък ,че на 450 лв хонорар ми отдържат 120лв. или от 400 лв щат получавам 300.Мислиш ли ,че не мога да се направят някои неща тези пари да си идват при мен ЖАЛКИЯ тип.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 23 ное 2005 13:30

biol написа: ... нищо че ти си тая държава :?: :!:

Точно това е проблема!! Не сме ние тази държава, все още, за съжаление! Когато данъците, които плащаме започнат да се използват за целта, за която се събират, а не отиват да пълнят джобовете на тези, които сами си гласуват заплатите, тогава можем да говорим, че ние сме държавата!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 23 ное 2005 13:35

и се получава затворен порочен кръг
ние не плащаме данъци и хитреем на дребно
държавата чака да почнем да си плащаме данъците и хитрее на едро
някой трябва да се промени и да стане като в нормалните държави