Колега, преди доста често /почти всеки месец/ фирмата взимаше коли под наем - взимали сме от почто всички фирми - и реномирани и неизвестни.
Моите препоръки са следните -
1.много внимателно разгледай документите на колата която взимаш - например един път Херц ни дадоха кола с изтекла ГО- нали се сещаш че плаща шофьора - спряхя ни за проверка и стана едно.....Дори те не плащат ГО за година, а на вноски на всеки три месеца.
2. Погледни все пак дали има масло, течност за чистачки.....абе всичко подред - давали са ни коли дето направо можеш да заплачеш.
3. направи едно кръгче с колата - от вън всички са излъскани, направо блестят - но веднъж една такава ме остави насред троянския проход, а друг път стигах до Шипка с максимална скорост 20км/ч. Или да загубиш няколко часа в чакане на пътя за да дойде платформа за колата или да ти дадат друга - един пъ 6 ч висяхме малко след Велико Търново посока Варна........абе не ми се иска да продължавам.
Нагледала съм се на какво ли не. За това сега си карам моето голфче, плащат ми бензина, а чужденците с които работя не са чак такива, че да претендират за лукс. Но поне знам че колата ми е в ред и няма да ме остави
Сърбала съм им попарата на всички - и няма значение дали ще я намериш за 15-20 евро или за 60-90 евро - можеш така да се натресеш, че да ти пропадне цялото удоволствие от екскурзията. Един път даже така ни се извиняваха, казаха че даже не ни искат пари - ама като ти пропадне целия ден, кел файда.
Моят съвет е - по-добре вземи кола от приятел- и приятно пътуване!
Естественно ако не искаш да я караш само в града