Смяна на осветлението на таблото

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangera » Пон 17 мар 2008 22:01

Още малко снимки от мене :lol: :lol: :lol: :lol:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangera » Пон 17 мар 2008 22:05

radotom написа:
jetttlii написа:
didoriginal написа:Колеги, имам въпросче относно смяната на осветлението на копчетата. Проблема е, че не мога да стигна до самите бленди под копчето - не мога да го разглобя цялото. Някой има ли идея как става? :(
Тази част и на мен ми се опъва, колеги къде е чалъма ??? :(

На В3 е лесно, защото това се маха, сканираш си го и го пускаш на транспарантно фолио с каквито искаш цветове ;)
На Джетата ще е по-сложничко, но не чак толкова
Изображение

Колега какво е това "транспарантно фолио" :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel и какъв е мащаба,че като го принтирах на хартия излезна много голямо

atito_1983
Автомобил:
Двигател:

strahotno

Мнениеот atito_1983 » Чет 20 мар 2008 22:21

имфото което ми дадохте е страхотно...наистина много ми допадна как става и имам вапроси кам вас о6те ....
1 По снимките на "мариоваси" неро4но ли си направил така 4е да се мешат цветовете?
2 Гледам снимките и със синята светлина и питам дали и 4ервеното не може да стане син (има в предвид малките 4ерти4ки на коп4етата)
3 Не разбрах някои дали е преброил колко са общият брои на диодите за да знам какжо коли4ество да си купя?
4 На вратите кадето са ми коп4етата за ел.стъклата трудно ли се разглобяват
5 А на километража кофти ли им е смяната?

ДАНО НЕ СЪМ МНОГО НАХАЛЕН С ТОЛКОВА МНОГО ВЪПРОСИ , НО ЗНАМ 4Е САМО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ С ИНФОРМАЦИЯ ПОНЕЖЕ ОТ ТОЗИ ФОРУМ НАУ4АВАМ СУПЕР МНОГО НЕЩА КОИТО НАДАЛИ ЩЕ МОГА ДА НАУЧА ДРУГАДЕ!

ОЩЕ ЕДИН ПЪТ МНОГО БЛАГОДАРЯ!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: strahotno

Мнениеот LILO&STICH » Чет 20 мар 2008 23:26

atito_1983 написа:имфото което ми дадохте е страхотно...наистина много ми допадна как става и имам вапроси кам вас о6те ....
1 По снимките на "мариоваси" неро4но ли си направил така 4е да се мешат цветовете?
2 Гледам снимките и със синята светлина и питам дали и 4ервеното не може да стане син (има в предвид малките 4ерти4ки на коп4етата)
3 Не разбрах някои дали е преброил колко са общият брои на диодите за да знам какжо коли4ество да си купя?
4 На вратите кадето са ми коп4етата за ел.стъклата трудно ли се разглобяват
5 А на километража кофти ли им е смяната?

ДАНО НЕ СЪМ МНОГО НАХАЛЕН С ТОЛКОВА МНОГО ВЪПРОСИ , НО ЗНАМ 4Е САМО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ С ИНФОРМАЦИЯ ПОНЕЖЕ ОТ ТОЗИ ФОРУМ НАУ4АВАМ СУПЕР МНОГО НЕЩА КОИТО НАДАЛИ ЩЕ МОГА ДА НАУЧА ДРУГАДЕ!

ОЩЕ ЕДИН ПЪТ МНОГО БЛАГОДАРЯ!

2.Всичко може,цветове колкото искаш,харесваш си и почваш да пробваш какво ще ти допадне
3.Колкото ти харесва бре колега,всеки си слага колкото силно иска да свети :wink:
4.дам,на вратите си по-пипкаво,че там са много малки диодчетата,но като ги махнеш,вече е лесно :wink:
5.километража да ти кажа е според годината,на моя си беше лесно,ма 4орой4о на колата(на събора на Рожен)се озорихме,че небеше никак удобно на поляната :?

Изобщо не си нахален,питай си,затова сме тук,да удряме по някое рамо :wink:

п.п.

да видиш каk е мойто табло :wink:

Изображение

atito_1983
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот atito_1983 » Пет 21 мар 2008 18:23

твоето табло е супер мнго ми харесва оба4е при мен електронния килуметраж свети зелен и за да стане всичко еднакво означава ли 4е ще трябва да си ми остане зеления цвят? ( може ли да си променя и оригиналното зелено на електронния килуметраж) ??
понеже още не съм си отварял таблото и незнам дали това е възможно 4е ако е невъзмойно или адски сложно мисля да си ми остане зелено като цвят! не 4е се хваля но съм електротехник и съм доста сръ4ен !и не ми е проблем ако знам 4е е възможно да го направя ама идва и следният момент 4е като отида до елетро-книжарницата да знам кави на цвят диоди да взимзм!

Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangera » Пон 24 мар 2008 22:56

Ето да видите как става сменянето на диодите на едно от копчетата на пасат б3

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

кажете си мнението и дайте своята оценка :wink:

Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangera » Пон 24 мар 2008 23:17

dangera написа:
radotom написа:
jetttlii написа:
didoriginal написа:Колеги, имам въпросче относно смяната на осветлението на копчетата. Проблема е, че не мога да стигна до самите бленди под копчето - не мога да го разглобя цялото. Някой има ли идея как става? :(
Тази част и на мен ми се опъва, колеги къде е чалъма ??? :(

На В3 е лесно, защото това се маха, сканираш си го и го пускаш на транспарантно фолио с каквито искаш цветове ;)
На Джетата ще е по-сложничко, но не чак толкова
Изображение

Колега какво е това "транспарантно фолио" :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel :gruebel и какъв е мащаба,че като го принтирах на хартия излезна много голямо

Някой няма ли да ми обясни как става това и от къде се взимат материали ПЛС. :( :( :( :( :(

Потребителски аватар
TheBoss
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A

Мнениеот TheBoss » Вто 25 мар 2008 0:49

Айде и аз да се похвала какво си направих на мойта Г40ка след като скъсах с гаджето и ми се отвоори време и творчество :D

http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/71/17552_315.JPG

Тъй като нямах търпение да ви го покажа като го сложа в колата ще го снимам пак. Осветлението го направих с червени диоди 6 на брой който ги вързах паралелно с едно съпротивление от 1кило ом. Циферблатите съм ги теглил от нета някаде но немога да се сетя от каде.Единственото нещо което не ми харесва е че часовника ще свети зелено... опитах се да го правя но има няква зелена бленда която нито иска да се маха нито се стърже.Стрелките съм ги направил с черен маркер за дискове.Надявам се утре да го сложа в колата и да видя там как ще стои.
:wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 25 мар 2008 8:16

dangera написа:Някой няма ли да ми обясни как става това и от къде се взимат материали ПЛС. :( :( :( :( :(

Съжалявам, не съм видял въпроса... :oops:

Процедирах по следния начин:
Свалих блендата, занесох я в едно рекламно студио и обясних, че зеленото искам да изчезне, както и къде какъв цвят да бъде и толкова!
След 2 дни отидох да си го взема готово.
Иначе още пред мен я сканираха и на сканираната рисунка с ФотоШоп затриха зеленото (с няколко операции, защото се бяха променили нюансите на цвета с времето)

Потребителски аватар
dangera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangera » Вто 25 мар 2008 9:34

А това студио да се намира в София и ако се намира по точно къде,някой беше качил тука в форума такова изчистено но незнам на какво да го принтирам за да се получи :?:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 26 мар 2008 0:25

Не, съжалявам!
В Пловдив е.
Но и в София, във всяко студио ще могат да ти свършат работа ;)
Стига да не са с 2 леви компютъра (ръце) и неработещ скенер, де! :lol:

Потребителски аватар
atashu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот atashu » Чет 27 мар 2008 20:25

Хм и ас ще пробвам да видя какво мога да направя! :D

Потребителски аватар
TheBoss
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A

Мнениеот TheBoss » Чет 27 мар 2008 23:30

Ето го и крайния резултат

http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/84/20984_541.JPG

Съжалявам за лошото качество на снимката :?

VenkoPAS
Автомобил: Беше Passat
Двигател: EZ 1990
Контакти:

И от мене малко!

Мнениеот VenkoPAS » Пон 16 юни 2008 19:01

Това се получи при мене като краен ефект. За около 1 цял ден стана. Ако някои се интересува от подробности да пише. Дали на mail или тука ще кача и другите снимки.
Прикачени файлове
P1010898-3.jpg

Последна промяна от VenkoPAS на Чет 18 мар 2010 20:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
bobaka_01
Автомобил:
Двигател:

Климатроник

Мнениеот bobaka_01 » Пон 14 юли 2008 12:42

Колеги а как може климатроника на Пасат Б4 да светне в син цвят? :roll: Купих лампички които светят в синио но са 12v. а на мен ми трябват 6v. някои ако има идеи как да стане нека пише,ще бъда благодарен.

Върни се в “Направи си сам!”