Здравейте,преди около месец си купих Голф 3 ,колицата е що годе добра,но имам едни съмнения за годината.
Купих я от автокъща за 4000лв.нов внос от Италия във къщата беше обявено че колата е 1996г. във италианския талон също пишеше някаква дата -септември 1996г. след като я регистрирах в КАТ и като се прибрах вкъщи поогледах документите и на големия талон ми пишеше дата на производство 1995г. това някаква търговска измама измама ли е или аз не съм разбрал нещо ?
Сега не знам колата 95г. или 96г.

Несъответствие в годините Г3
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами произведена е 1995та, а е продадена 1996та, няма какво да се чудиш
Преди 2 дни купувахме едно пежо 206 от Перник и в автокъщата на колата написано 1999та, по стъкла 1998ма, по талон обаче пак 11.98ма,първа регистрация декември 1998ма и питахме продавача защо не е написал 1998 в обявата, а той каза 'никъде няма да намерите кола декември месец (1998),да не е обявена за следваща година (1999), всички колеги го правят и ние няма да се делим' при въпроса 'аа не сте от честните така ли', джамбазина отговори 'не правим изключение'
така че не се шашкай, а си карай колицата със здраве и безаварийно, годината не прави колата, ако българинът успее да си избие тази цифромания от главата - ехее...размечтахме се

Преди 2 дни купувахме едно пежо 206 от Перник и в автокъщата на колата написано 1999та, по стъкла 1998ма, по талон обаче пак 11.98ма,първа регистрация декември 1998ма и питахме продавача защо не е написал 1998 в обявата, а той каза 'никъде няма да намерите кола декември месец (1998),да не е обявена за следваща година (1999), всички колеги го правят и ние няма да се делим' при въпроса 'аа не сте от честните така ли', джамбазина отговори 'не правим изключение'

така че не се шашкай, а си карай колицата със здраве и безаварийно, годината не прави колата, ако българинът успее да си избие тази цифромания от главата - ехее...размечтахме се

Това вече е дискутирано, но още веднъж - трябва да се прави разлика между:
1. Дата на производство
2. Дата на първа регистрация
3. Година модел на автомобила
Това което си забелязал е че има 2 дати. както е логично да се сетиш колата е била произведена месеци преди някой да я купи и подкара за първи път. Т.е. колата ти е производсто 95, а е с първа регистрация през 96! На стъклата и колана ти със сигурност също пише 95.
В талона на автомобила се вписва винаги датата на първа регистрация, но както казах тя не трябва да се бърка с датата на производство!!
В моя случай например, датата на производство лежи с 6 седмици зад датата на първа реистрация вписана в талона. Този период обаче може да бъде и няколко месеца.
Та конкретен отговор на въпроса ти
Колата ти е 95, но е в движение от 96та.
1. Дата на производство
2. Дата на първа регистрация
3. Година модел на автомобила
Това което си забелязал е че има 2 дати. както е логично да се сетиш колата е била произведена месеци преди някой да я купи и подкара за първи път. Т.е. колата ти е производсто 95, а е с първа регистрация през 96! На стъклата и колана ти със сигурност също пише 95.
В талона на автомобила се вписва винаги датата на първа регистрация, но както казах тя не трябва да се бърка с датата на производство!!
В моя случай например, датата на производство лежи с 6 седмици зад датата на първа реистрация вписана в талона. Този период обаче може да бъде и няколко месеца.
Та конкретен отговор на въпроса ти
:Сега не знам колата 95г. или 96г.
Колата ти е 95, но е в движение от 96та.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
колата ти е 95-та виж си прозорците и на тях трябва да пише 95-та
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”