Възстановяване на данни от хард диск???
yoyof1 написа:Инфото се върна, но сега снимките се нуждаят от "repair". Та ако се сещате за такава програма, драснете някои ред. Сниките ги има като фаилове, но не се отварят или са станали малки.
Не са станали малки - тези които смяташ че са станали малки, всъщност са Thumbnailовете на бившите ти големи снимки. Няма как да ги възобновиш от Thumbnail-ите.
По скоро е възможно да си ги имаш някъде но с променени имена и разширения. просто пробвай файловете да ги отваряш през Windows Picture and Fax viewer. Ако се крие снимка - ще се отвори въпреки липсата на разширение.
yoyof1 написа:С "Windows Picture and Fax viewer" ми изписва следното: drawing failed ???????
А някои снимки излизат на половина размазани в целия си размер?
Според мен се опитваш да овориш файл който не е графичен ако възстановяването на данни е било действително успешно, не би трябвало да има такива проблеми с снимки.
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, след спиране на тока харда ми се скапа, брат ли го носи на някакъв познат, който е възстановил само малка част от файловете(почти само паките) и е казал, че няма фаилова система на харда, а данните ги е възтановявал с оригинална програма на производителя на харда, но уви...
Какво ще препоръчате да направя, да дам на накой професионалист да се пробва или да пробвам с всички възможни програми и после...
Понеже харда няма Win. трябва чрез друг хард ли да го правя или програмата се инсталира на тоя диск, или както го карам сега с Линокс от диск, чрез него някакси. Моля помагайте
... 
Какво ще препоръчате да направя, да дам на накой професионалист да се пробва или да пробвам с всички възможни програми и после...
Понеже харда няма Win. трябва чрез друг хард ли да го правя или програмата се инсталира на тоя диск, или както го карам сега с Линокс от диск, чрез него някакси. Моля помагайте

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми пробвай с програми ама щом е затрило целия уиндоус даже... То направо като физическо унищожаване му е дошло май май...
На дос с дискетка или цд виж некви програмки...
Пробвай да си намериш по нета последната версия на тия Hiren's boot cd. Има цяло боот цд със секакви глупости за спешни случаи
http://www.hiren.info/pages/bootcd
http://www.hiren.info/downloads/data-recovery/hard-drive/1
Само на DOS, ако и с тия програмки не става значи... трудна е задачата. Карай го на човек.
И за напред качвай диска чат пат на 4-5 DVD-RW-та вършат чудесна работа за BackUP от такива гадни енерго изпълнения.

На дос с дискетка или цд виж некви програмки...

Пробвай да си намериш по нета последната версия на тия Hiren's boot cd. Има цяло боот цд със секакви глупости за спешни случаи
http://www.hiren.info/pages/bootcd

http://www.hiren.info/downloads/data-recovery/hard-drive/1

Само на DOS, ако и с тия програмки не става значи... трудна е задачата. Карай го на човек.

И за напред качвай диска чат пат на 4-5 DVD-RW-та вършат чудесна работа за BackUP от такива гадни енерго изпълнения.

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за отговора, това за бакъп на данните на диск го правя, но не така често и не на всичко, но трябва да става май все по-често и все-повече неща да сейфам, препоръчвам го и на тея дето не се си патили, явно хардовете днешно време са доста нежни и се налага да взимамме сериозни мерки, за да не стане, като при мен за 2 месеца 2 харда празни
... 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Възстановяване на данни от хард диск???
Samsung SATA SP0411C
от сутринта само щрака , докарва го до черен екран ctrl+alt+del и до там
компа е служебен и ми е нужна информация от него - кво правим
къде в Бургас да го занеса да пробват
от сутринта само щрака , докарва го до черен екран ctrl+alt+del и до там
компа е служебен и ми е нужна информация от него - кво правим

къде в Бургас да го занеса да пробват
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Ако харда е физически увреден нещата стават сложни... Преди да го занесеш все пак го закачи на друг компютър и виж дали пак се държи така (цъка, не чете и т.н.)
Ако все пак известно време тръгва - опитай да копираш каквото смогнеш преди да откаже отново.
В краен случай - на специализиран сервиз, но къде, а още повече пък в Бургас - нямам идея.
Ако все пак известно време тръгва - опитай да копираш каквото смогнеш преди да откаже отново.
В краен случай - на специализиран сервиз, но къде, а още повече пък в Бургас - нямам идея.
ако щрака, но все още върти в никакъв случай не му пускай скандиск или подобни. Пробвай да свалиш каквото може. Ако съвсем забие и не ще да върти, варианта ти е една фирма в София с офис в ЗИТ. Носиш умрелия диск + един здрав, стискаш палци и хората ти вадят инфото. Последният път олекнах с 300+ кинта за ~50 ГБ смислено инфо. Бекъп му е майката, че на някои неща и бекъп на бекъпа правя 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
parno написа:компа е служебен и ми е нужна информация от негокъде в Бургас да го занеса да пробват
За Варна има човек.
@BuGmaN колега за UPS нещо да си чувал ? Вземи мерки и си купи 1/ криза , не криза но щом ти спира тока -работата хич не е хубава/. Идва зимен сезон , с неработещи мощност и токовите удари май ще са често явление.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”