покупка кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 23 мар 2008 11:35

myrshavija написа:Ако точно твоето 2Е никакво го няма ... може. Иначе си е много приличен мотор.

Приличен е в сравнение с АБД например съгласен съм, мотор който стоково след 4000 и малко почва да тъпче не ми го хвали, освен ако не е дизел де ;) На дълго си върви прилично София - Шумен, ако бързам много рядко ме изпреварва някой и то си говорим за разни лимота и джипки, т.е . да - става ,но никакъв спортен дух няма в тоя матор, което дразни (поне мен). А и градско гори много :idea: за невървежа си ;)

и последно, случайно стана, но доста приятели се набутахме с 2Е кой на пасат, кой на Голф,Ибиза и аз на толедото и за съжаления явно на всички 2Е-та ни не вървят mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 23 мар 2008 12:11

Изглежда просто ни се разминават очакванията от двигателя. Аз пък много се дразня от мотори, които се "събуждат" над 4к оборота. Над 4к карам около 20сек месечно, което е около 0(нула) процента от времето, което прекарвам в колата и поведението на колата при тия обороти не тежи много на кантарчето при избор. Ако си със спортен дух, то е редно да си купиш двувалка или турбо, а не двигател, който се нарежда най-долу в класацията по мощност на двулитрови двигатели.
А ако под висок разход разбираш 13-14газ градско в София през зимата и 11.5/100 газ при поддържане на 150км/ч на магистралата и средна скорост около 130км/ч при повече от прилично вървене на колата, то ... да 2Е наистина харчи много. Може би е редно да спомена, че карах пасат комби. Ще се радвам да ми покажеш пасат с друг двигател от тия години, който да харчи по-малко и ще се извиня във форума за предубедените си постове. :beer

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 23 мар 2008 12:43

Няма проблем колега в спора се ражда истината.
Ако карам до 3000 оборота колата наистина ще гори може би толкова колкото си посочил. Проблемът при мен е че карам все над 3000 и ми гори към 15 бензинец , газ не знам колко ми гори.Извън града ми е доста икономична спрямо скоростта с която я карам.
Щом ти предпочиташ кола,която да върви в ниските ,то 2Е наистина би те очаровало ,тъй като в ниските дърпа мнооого прилично. А колата не съм я избирал, беше на роднина и я взех уж 'временно' като по-комфортен г2 :)

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Нед 23 мар 2008 16:00

имам едно въпросче значи днеска я оглеждах ламарините са и перфект спортно окачване обаче има една екстра дет и се чуда що за животно е термотроникa а мотореца още не сам сигурен какъв е

Потребителски аватар
Христо Попов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Попов » Нед 23 мар 2008 16:11

Карам Венто 1,9 TDI-90 кс. от няколко месеца и ти го препоръчвам.Няма да се занимаваш с плочки ,бутилки и др. за газ.Гори ми 5.2 л./100км.Взех го когато бяха големите студове - пали при -20 градуса от четвърт оборот.Качи се и го пробвай ако има някой твой приятел.Моето е 1996год.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Нед 23 мар 2008 16:18

а цената му каква е за която си го купил

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 23 мар 2008 16:19

Golf`mafia написа:имам едно въпросче значи днеска я оглеждах ламарините са и перфект спортно окачване обаче има една екстра дет и се чуда що за животно е термотроникa а мотореца още не сам сигурен какъв е

4000лв за кола без клима недей дава, за термотроника има много изписано виж с търсачката :)

Потребителски аватар
Христо Попов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Попов » Нед 23 мар 2008 18:10

5000 BGN

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Нед 23 мар 2008 18:33

моето венто си го купих от Монтана.Както казват колегите там венто да искаш.Когато си го взех ги броих бяха 9 броя.Огледай добре ламарините понеже им е слабо място както и ходовата част да няма много "лоп троп" :wink: Дано случиш на нещо запазенко и да ди го караш безаварийно

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 24 мар 2008 16:14

За тия пари дето си ги приготвил би могъл да помислиш за Ауди Б4, много добър вариант. Предполагам, че си наясно, че става дума за 2.0 л двигател, освен това са моноинжекция и няма проблем с газифицирането, колата е чудесна. Според мен е по-добрия вариант от Венто във всяко отношение.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 24 мар 2008 16:18

Ауди 80 2.0 моно е ABT и е 90кс - малко е тромава колата с него, но пък наистина е мноо приличен мотор с евтина поддръжка, а и колата е мноо сполучлива. Смея да твърдя обаче, че по отношение на вътрешното пространство и особено на задните седалки отстъпва на пасатора.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Вто 25 мар 2008 17:08

Ако това не му е достатъчно, то Ауди Б4, 1.9 ТДИ, комби също е много добър вариант. Комбитата са доста разпространени, освен това все пак не всички ползват колата да карат зимнина от село, не че те това е лошо mhihi mhihi mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”