Изчетох темата и кво?
Какъв е извода?
Ами на никой не му стигат парите и май скоро няма да му стигнат.
И аз искам да взимам големите пари и да карам Джипове послден модел и да имам 2-3 палата. Ама няма кой да ми ги даде тез пари.
Затова решението е бачкаш кат вол и ако се отвори възмоност стягаш багажа и марш навън.
Аман от РАЗВИВАЩАТА СЕ ДЪРЖАВА. Тя докато се развие аз да пукна от глад ли?
Или да Взема жилищен кредит за некой скапан апармент в най-скапания квартал и да го изплащам 30 години и да се надявам, че някога ще се оправят нещата.
Тук съм! Не съм избягал!
Все още!
Обява за работа
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Говоря че в последната фирма дето бях 5 дни прекарваха нет на 3 компютъра колегите, а аз взимах двойно по-малко от тях. При положение, че това е работа за 2 часа в моите очи и ръце. Досега за 1 година от 10 фирми само 1 ме оцени. Какво да ти обеснявам повече?totaleng написа:...

Тука закона на Мърфи важи с пълна сила. А именно - рано или късно всички позиции се заемат от некомпетентни служители. Айде дерзай.

И ще се радвам ако това го оценят другаде, но не и в България такива отворковци фирмаджии като тебе.

- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
totaleng написа:Както greda каза - на качествените хора - качествени условия (и не само заплата влиза в условия)
На човек който не е показал какво може - естествено, че няма добра заплата.
Много е важно човек да се научи да се доказва и тогава да иска условия , на обратното - дай заплата, а аз ще ти покажа какво мога. Ами ако не ми покажеш, ще върнеш ли заплатите?
я кажи тогава на твойте работници до един , че са некадърници, и затова са им ниски заплатите
или във форума са некадърници, ама иначе си ги коткаш, че без тях фирмата ти е за никъде
-
- Автомобил:
- Двигател:
totaleng А ти ще ми направиш ли заплатата в европейските норми като видиш какво мога за 1 месец а? Или за 6 месеца? Щото вече продаваш моите стоки и услуги на европейски цени и пазари? Силно се съмнявам това да стане и за 5-10 години работа където и да е!
А и аз ако ги върна ти трябва да върнеш половината на ЕС. Щото за момента добрите заплати се изплащат наполовина от помощи и проекти към ЕС в интересните сфери, като изключим строителството и туризма. Всичко се налива изкуствено, за да се поддържа неработещата икономика и това е ясно дори на 5 годишно дете.
В момента в който спрат помощите и проектите ще видим що за фирми има и за какво се борят. Дано повечето затворят кепенците до тогава.
И 1000 е малко вече. Инфлацията расте все пак. Затова казвам, че се тъпче на едно място в БГ и винаги добрите решения идват години след голямите проблеми, когато вече е много късно. И реално ако има някакво минимално увеличение, то е колкокото да покрие инфлацията. Дефакто накрая е пак нищо. Някой ако може да мизерува, да издържа семейство, да плаща сметки, данъци, парно и какво ли не с 1000 лева на тия цени, други не могат.
Пък решението дали ще хващам гората и колко читави хора след мене ще го направят си е лично мое. И да по-добре офчар отколкото някакъв "директор"-офчар с 500 лева месечно в джоба. Срамна работа няма. Не може куцо, кьораво, сакато, на мама, бати и тати децата всичкото да станат директори, както си мислят някои непрогледнали още. Че то няма да останат работници тогава от толкова всемогъщи и всезнаещи директори каквито се навъдиха.
Извинявам се за спама, но искам и да добавя, че такива "фирми" които още не могат да достигнат и 30% от нивото на тия дето са навън, били те дори и селскостопански, да не се правят на много знаещи и компетентни! Щото развитието на тая държава в крайна сметка опира само до тях, а не до служителите. От такива отворковци и всезнайковци сме на тоя хал. Работещите с нищо не са виновни за упадъка и ниските си заплати. Виновно е ръководството което ги назначава и управлява:!:
Спирам до тук с проповедите, че ми писна.
Само времето ще покаже за какъв ... ставаме. 
А и аз ако ги върна ти трябва да върнеш половината на ЕС. Щото за момента добрите заплати се изплащат наполовина от помощи и проекти към ЕС в интересните сфери, като изключим строителството и туризма. Всичко се налива изкуствено, за да се поддържа неработещата икономика и това е ясно дори на 5 годишно дете.
В момента в който спрат помощите и проектите ще видим що за фирми има и за какво се борят. Дано повечето затворят кепенците до тогава.
И 1000 е малко вече. Инфлацията расте все пак. Затова казвам, че се тъпче на едно място в БГ и винаги добрите решения идват години след голямите проблеми, когато вече е много късно. И реално ако има някакво минимално увеличение, то е колкокото да покрие инфлацията. Дефакто накрая е пак нищо. Някой ако може да мизерува, да издържа семейство, да плаща сметки, данъци, парно и какво ли не с 1000 лева на тия цени, други не могат.
Пък решението дали ще хващам гората и колко читави хора след мене ще го направят си е лично мое. И да по-добре офчар отколкото някакъв "директор"-офчар с 500 лева месечно в джоба. Срамна работа няма. Не може куцо, кьораво, сакато, на мама, бати и тати децата всичкото да станат директори, както си мислят някои непрогледнали още. Че то няма да останат работници тогава от толкова всемогъщи и всезнаещи директори каквито се навъдиха.
Извинявам се за спама, но искам и да добавя, че такива "фирми" които още не могат да достигнат и 30% от нивото на тия дето са навън, били те дори и селскостопански, да не се правят на много знаещи и компетентни! Щото развитието на тая държава в крайна сметка опира само до тях, а не до служителите. От такива отворковци и всезнайковци сме на тоя хал. Работещите с нищо не са виновни за упадъка и ниските си заплати. Виновно е ръководството което ги назначава и управлява:!:
Спирам до тук с проповедите, че ми писна.

- ~~~~~
- Автомобил:
- Двигател:
Gal написа:Пак да споделя, че в момента има адски глад за читави работници
заплатите са от 800 лева нагоре стартова, с осигуровки на тези пари и след 2 месеца над 1200 лева заплата...с нетвърде високи изисквания.
3 приятели си намериха работа по обяви за една седмица уж на майтап...
Ако не може човек да изкара 1000 лева на месец, не знам защо изобщо се мъчи да работи, ами не хваща гората
То все има глад, но гладът за работници е поради една причина - "търсим хора, но повече от ХХХ не даваме!". Да пуснат обява, че заплатата е 2000 лв и да ми кажат пак, че не се намират хора.
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Не се карайте хора няма смисъл,моя опит и наблюдения са следните:в 90% от случаите мениджърите са абсолютни некадърници връзкари и комплексари които си избиват комплексите като наемат техни хора или такива дето са по-прости и от тях,и ако има един кадърен го гледат на кръв с типичната българска завист и гледат по всякакъв начин да му подлеят вода.Много рядко може да уцелиш читав шеф или мениджър който да си пази хората и да прави всичко възможно да върви работата и хората да са доволни и щастливи.Ама то затова си има приказка от кадърен човек началник нестава.
- ~~~~~
- Автомобил:
- Двигател:
За мен голяма част от проблема е, че за разлика от САЩ и "развитите страни" където има публични дружества, тук много рядко служители в една фирма имат дялово участие. Ако се чувства съсобственик даден мениджър то дори да е неопитен в дадена област ще гледа да поощрява прекия изпълнител на задачата. А когато работи само за една заплата, начинът му на действие и отношение са съвсем други с други цели и мотиви. Например Microsoft въобще нямаше да е това, което е ако всички работеха само за заплати там (а сега има няколко милиардера и стотици милионери сред "персонала").
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
~~~~~ написа:Gal написа:Пак да споделя, че в момента има адски глад за читави работници
заплатите са от 800 лева нагоре стартова, с осигуровки на тези пари и след 2 месеца над 1200 лева заплата...с нетвърде високи изисквания.
Ако не може човек да изкара 1000 лева на месец, не знам защо изобщо се мъчи да работи, ами не хваща гората
То все има глад, но гладът за работници е поради една причина - "търсим хора, но повече от ХХХ не даваме!". Да пуснат обява, че заплатата е 2000 лв и да ми кажат пак, че не се намират хора.
То като за начало да пуснат изобщо ква е заплата.Както казал един работник "Шефе стига си увеличавал заплатата. Неща да ми увеличаваш заплата а да ми я дадеш"
- joro_tt
- Автомобил:
- Двигател:
Gal написа:totaleng написа:Black написа:....
![]()
в НАГорни Карабах кви заплати земат, аз за по-малко от 123001230 EUR няма да почна[/i]
Пак да споделя, че в момента има адски глад за читави работници
Каде ги дават тея заплати бе? В София?
Аз работя вече 4 години в уж добре развиваща се фирма, наложила се на пазара а 1000лв още не съм взел....
Я да кажат машинните инженери,проектанти средно по колко вземат?
Да направим проучване на пазара?
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
joro_tt написа:Gal написа:totaleng написа:Black написа:....
![]()
в НАГорни Карабах кви заплати земат, аз за по-малко от 123001230 EUR няма да почна[/i]
Пак да споделя, че в момента има адски глад за читави работници
Каде ги дават тея заплати бе? В София?
Аз работя вече 4 години в уж добре развиваща се фирма, наложила се на пазара а 1000лв още не съм взел....
Я да кажат машинните инженери,проектанти средно по колко вземат?
Да направим проучване на пазара?
мани че и без тва не може да се кара вече в София

Върни се в “ОФФ-Топик - други”