коресилин - как влияе на боята

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
millencolin
Автомобил:
Двигател:

коресилин - как влияе на боята

Мнениеот millencolin » Вто 25 мар 2008 18:19

Здравейте колеги,
преди една седмица някакви изроди ми намазаха полото (навсякаде) с някакъв бронзов спрей, всички казват, че бил за джанти. И сега се опитвам да го махна. С коресилин определно пада, обаче ме е страх да не сваля лака. Ако знаете, посъветвайте ме дали да използвам коресилин и как ще се отрази на лака и на боята.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Re: коресилин - как влияе на боята

Мнениеот spidergb » Вто 25 мар 2008 18:42

millencolin написа:Здравейте колеги,
преди една седмица някакви изроди ми намазаха полото (навсякаде) с някакъв бронзов спрей, всички казват, че бил за джанти. И сега се опитвам да го махна. С коресилин определно пада, обаче ме е страх да не сваля лака. Ако знаете, посъветвайте ме дали да използвам коресилин и как ще се отрази на лака и на боята.
Благодаря предварително.

Ако не си настоятелен много с кореселина няма проблем. Но ако имаш места с нова боя там е опасно, минели месец след боядисването няма страшно

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Вто 25 мар 2008 20:18

Внимавайте с коресилина! Един приятел забрави напоен парцал с коресилин на тавана на колата си,отиде не само лака ами и боята :?

Потребителски аватар
tibia_83
Автомобил:
Двигател:

Re: коресилин - как влияе на боята

Мнениеот tibia_83 » Сря 26 мар 2008 15:42

millencolin написа:Здравейте колеги,
Благодаря предварително.
ниама никви проблеми ако не напоиава6 повархноста настоиателно то барзо се изпариава леко полеко ии 6те се азмие

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 26 мар 2008 16:02

послушай съветите!леко полеко намокри колата с коресилин...после се забавлявай mhihi намери друг начин да го отстраниш...
на баща ми колата бе полята с кореселин ...ефекта беше УАУ

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pitbula90 » Сря 26 мар 2008 17:39

Ако има лак боята ти аз мисля че може с паста за пастиране на кола да се махне спрея

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Сря 26 мар 2008 19:04

С този на Body няма грижи но с тоя българския направо пада всичко-боя лак,забрави да го ползваш.

Потребителски аватар
VenPS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VenPS » Сря 26 мар 2008 19:39

pitbula90 написа:Ако има лак боята ти аз мисля че може с паста за пастиране на кола да се махне спрея
:да:

Доста е рисковано с корселина....

Потребителски аватар
deyan_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyan_petrov » Сря 26 мар 2008 20:24

ацетона мисля че е по слаб разтворител от кореселина :!:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 26 мар 2008 21:43

Смело с коресилина.Моята бях я нацапал с боя за маркировка след настъпване на разделителната ивица.Цялата дясна страна беше станала като шагрен и след 5 часа се заех да я махам(понеже пътувах).Голяма търкане падна но стана.За боята не се притеснявай ако е металик (другата се разтваря веднага а и металика където няма лак).После се наложи само пастиране че беше леко матиран лака,защото боята беше набита и с малки камъчета. :wink:

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Сря 26 мар 2008 22:13

незнам но аз мисля че със паста за пастиране може и да стане нещо не съм сигорен нали все пак маха някакъв слой премерно от изгорялата боя прес лятото когато се пастира не казвам че ще стане но може да пробва

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 26 мар 2008 23:30

jarulmo написа:незнам но аз мисля че със паста за пастиране може и да стане нещо не съм сигорен нали все пак маха някакъв слой премерно от изгорялата боя прес лятото когато се пастира не казвам че ще стане но може да пробва

ами пробваи да махнеш с нея това за което писах.при спрея е една идея по лесно. :wink:

Потребителски аватар
grizzly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grizzly » Чет 27 мар 2008 1:36

deyan_petrov написа:ацетона мисля че е по слаб разтворител от кореселина :!:

Ацетона е един от компонентите на кореселина.
Тайната е в УМЕРЕНОСТТА. И пробите. Започни да чистиш на МНОГО малък участък с леко НАВЛАЖНЕН парцал. Не с ПОЛЯТ. Изчакай няколко минути след почистването. Ако повърхността изсъхне и не подпухне / матира продължавай нататък.

Малко по малко се действа. С малки количества. Ако накиснеш коя да е боя с голямо количество ще се развали. Все пак "кореселин" е добър универсален и силен разтворител. Може да опиташ с АМВ или МРТ (най-слабия) разтворители. ГАС за осветление (WD40). Ако минава с тях е по-добре. Успех.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 27 мар 2008 1:38

Добре де колеги аз имах лепенки по цялата задница на Jetta-a и с спирт 98 процента паднаха лепила и хартиики, после повърхноста я минах с паста и стана не 6т.ами направо 12 :wink:

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 27 мар 2008 11:32

MPT Колеги това е разредителя. С него най-добре ще се справите без да съсипете боята на колата. Пробвал съм го и действа. :) Успех

Върни се в “Направи си сам!”