Колеги вчера разглобих таблото за да си сменя крушките на запалката и пепелника .... запалката я оправих вече свети обаче крушката на пепелника как се сваля ... ? При мен има една кафява букса с 2 пин-а , мъжкото на буксата с кабелите го извадих и остана само женското и неще да се махне ,пробвах с въртене(то е ограничено) и с дърпане обаче нестава работата . Изглежда че крушката е под кафявата букса , а тя как се маха ?
Някои правил тази профилактика да даде съвет ? :roll:
Голф 3 - Крушка на пепелника
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Ясер
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Самия пепелник няма самостоятелна крушка, която да го осветява. От горната страна ако си забелязал има една прозрачна пластмаса, която е световод и дефакто ползва светлината на крушката на запалката. Аз съм си разрешил проблема по следния начин. В пластмасата (прозрачната) съм пробил 2 малки дупчици и съм сложил едни много малки крушки, които се ползват за осветление за по-дъртите касетофони.Лепнал съм ги там и ги вързах към запалката и пепелника съвети много добре.
Дано съм бил поне малко полезен
Дано съм бил поне малко полезен

- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
?
\Bundy написа:А тея крушки с метални крачета от къде ги купихте че аз също искам да си я сменя ама не мога да намеря по магазините...
П.П. Лампичката за парното също я смених ама намерих само 2V и ми осветява само средната врътка, а някъде из форума четох че с 2.5V светело по яко?
що не лепнеш един светодиод?

diyan80 написа:при мен си е 2W и си свети перфектно и на 3 врътки след малко профилактика
Ами аз крушката я сменях....Измих панела от вътрешната страна,исках и тоя "паяк" който е отзад да сваля и да го измия,обаче ми се видя доста играчка като пореазглобих малко и се отказах(ама май от него ще е проблема.
П.П. Извинявам се колега ама аз ей сега се сетих че мойта крушка всъщност е 1.2W как можах да забравя..... Търсих 2W ама нямаше....
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rapo_vd написа:Върти се на страни.
настрани е ограничено въртенето от едната страна от издутината на пепелника а от другата от издутината на буксата за диагностика .... върти се съвсем малко и не излиза от това въртене

logoff написа:не се сваляше при мен (аз поне неможах да я сваля), но крушката се вадеше лесно
как да извадя крушката като немога да махна буксата а тя изглежда че е под буксата ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”