Масло около капачката за наливане.
- Legolas
- Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Масло около капачката за наливане.
Здравейте колеги!!Карам Сеат Ибиза 1.9 ТДИ AHU и напоследък забелязах, че имам малко масло около капачката за наливането в двигателят.Предполагам, че е от някоя гарнитура, но исках да се посъветвам с вас преди да предприема каквото и да е.Изминах около 3000км след смяната на маслото, но като гледам нивото не е мръднало.Каква може да е причината за това масло?Карам с масло FUCHS TITAN 10W40 полусинтетика.Преди 15000км. сменях гарнитура на главата и гарнитура на турбото(цената и беше някъде над 100лв, ако има някакво значение, но точно колко не помня, тази на главата беше 2 пъти по евтина)..Ако ви трябва още информация питайте каквото знам ще казвам.Благодаря ви предварително.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има ли я възможността като си наливал маслото в двигателя през капачката да си разлял мъничко ? Защото ако си разлял малко около дупката, а не директно в нея се получава разнасяне и по този начин ти се вижда че изпуска масло. Избърши добре маслото ( може да използваш и препарат Meglio ) и после гледай дали ще имаш същия проблем, но според мен причината за маслото около капачката ти е точно това че ти или майстора който е наливал маслото е разлял малко масло около капачката. Успех !
- Popov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
уплътнение
Може да е от уплътнението на капачката?
- audicabrio
- Автомобил:
- Двигател:
- Popov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем капачка
Абе колега не си избърсал а веднага си спекъл и пишеш тука
а се оказа смешен проблем
радвам се че е това а не е нещо по-сериозно!Успех както казваше една моя позната!

Върни се в “Дизелови агрегати”