Чистачки?!?!?!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 23 ное 2005 12:16

Сложете си Valeo няма да сбъркате, има ги и на Метро с размери и за Голф.Цената е между Бош и боклуците.
Вече година и половина без проблем

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

НЕ съм много доволен от Бош

Мнениеот wili98 » Сря 23 ное 2005 12:27

Взех си комплект за моята таратайка, за почти 30 лв, и понеже са с различен размер лява и дясна, сложих едната, другата си я пазя...
Ами какво да ви кажа след 2 месеца, започнаха да правят черта....

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 23 ное 2005 12:29

Veso101 написа:Сложете си Valeo няма да сбъркате...
Вече година и половина без проблем

Взех си Валео - 20 лева. Изкараха ТОЧНО 4 месеца. Днес сутринта се счупи пластнасата на перото и ... в коша. Хубо че имам БОЩШ резервен в колата

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 23 ное 2005 13:06

след много експерименти с кви ли не чистачки установих:
номер 1 са Шампион най-обикновен, имам едни на 3 години чистят като нови не скърцат не оставят черти.

Бош обикновени нови от кутията чегъртат по стъклото и оставят следи
Бош Аеро-маеро нови от кутията, пробвани не от мен а от приятел, демонстрира ми как ден след като ги купи за 60лв оставят мокри следи по стъклото.
Валео обикновени добре чистят не скърцат ама на 3 месеца се скъсаха гумените пера
някви Графит от метро за 3-4-5 лева ползвам я за задна, добре чисти, не се къса но скрибуца

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 23 ное 2005 13:14

Шампион !!!!!Наистина са много добри на бр. са около 6лв. Мисля това е оптимално цена-качество

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 23 ное 2005 13:17

R@do написа:Шампион !!!!!Наистина са много добри на бр. са около 6лв. Мисля това е оптимално цена-качество

Аз съм с такива и не съм очарован :roll:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 23 ное 2005 13:28

Може би има значение партидите :roll: :roll: :roll: аз ги взимам от Семинарията

Потребителски аватар
Crazy_hatteR
Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP

Мнениеот Crazy_hatteR » Сря 23 ное 2005 20:23

Никога повече не бих си купил Шампион ... Само да се скъсат тези и си минавам на Бош - отново .

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 23 ное 2005 20:31

Аз също съм с Шампион.Имам ги от 2 години.Взех гиведнага след като си купих колата.Патувах и заваля сняг.Първото ОМВ и ги взех.Мисля че бяха 28 лв.Някъде там бяха.Чесно си казвам доволен съм.При положение че колата ми не е гаражна и са подложени на студ и пек !!!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 23 ное 2005 21:56

Със Валео съм от една година-втора зима ще изкарам с тях-14,50 от Хит Младост-октомври 2004 струваха толкова!ДОВОЛЕН!!!!

Потребителски аватар
svesve
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svesve » Чет 24 ное 2005 10:07

Някой беше споменал за чистачки от ОМВ за 5.60 лв. Взех си такива преди седмица, по някой път лееееко скърцат иначе добре чистат, ще видим след 2-3 месеца как ще са.
И аз гледах Бош и Шампион ама прецених че нема смисъл толкова пари за чистачки през зимата, тея като се прецакат поне няма да ме е яд че съм дал толкова пари. Старите са в багажника за всеки случай. :D

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 25 ное 2005 1:09

Доколкото чистачките не са някакъв супер-високотехнологичен продукт май на практика се оказва,че няма кой-знае колко голямо значение каква марка са и колко струват.По-важно е да си изпълняват предназначението,а именно да чистят добре стъклото и по-възможност да не скърцат дразнещо неприятно.Миналата година си взех за Пасата Бош по двайсет и няколко лева бяха,е отговарят на горните критерии и са добри.На Боша не ми хареса това,че няма спойлер като на оригиналната лява чистачка .Естествено чисто по нашенски си казах Разгеле тъй и тъй съм ги взел поне да ги изстискам на максимум и тъй като и на Голфа бяха да смяна, реших да направя две в едно- неочаквано добра комбинация и едната чистачка я сложих на Голфа/на него едната е по-дълга от другата и е като на Пасата/,и си направих оставащите две чистачки с тея силиконовите пера дето ги продават по 3-4 лв.на метър и всичко си стана оригинал бате.Установих,че правените чистачки си чистят също толкова добре както и Боша и даже ме беше малко яд дето съм се наврял за глупости.И....една доста мокра малка историйка за чистачки :Наскоро в един голям дъжд едната чистачка /не Боша естествено/ се прецака-откачи и се щифта дето я държи към рамото и чистачката се накриви заплашително и застана в доста неестествена поза пък,че не чистеше грам е излишно да уточнявам/а как се намокрих докато слагах здравата чистачка отляво не е истина/.Имах и късмет, че това стана точно малко преди OMV-Ветрен преди Бургас,където злобно спрях с гордо навирено рамо на дясната чистачка,та от бензиностанцията си взех някакви чистачки от 5.60 лв.нямам си и идея за марката даже,пък то и такова псуване беше ,че не остана ред да чета марки-просто ги изтръгнах от опаковката и си сложих едната и газ за Бургас.Стана цяла седмица карам,почти всеки ден вали /дъжд все още при нас/и няма никаква разлика с Боша в чистенето само понякога леко прискърцват,но съвсем поносимо.

itso
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот itso » Вто 29 ное 2005 19:36

R@do написа:Шампион !!!!!Наистина са много добри на бр. са около 6лв. Мисля това е оптимално цена-качество

аз ги купувам от фулдата на симеоновско шосе до светофара за студ. град
първата година са ОК направо изсушават стъклото на връщане

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Съб 10 дек 2005 9:56

о добре си вземи нови ако старите ти се виждат че на са износени още карай със старите но си вземи и резерва от някой магазин за коли :wink:

Потребителски аватар
TheMenace
Автомобил:
Двигател:

Re: Чистачки?!?!?!

Мнениеот TheMenace » Съб 22 яну 2011 20:24

аз лично съм с валео и карам честно казано 3-та зима и чак сега се износиха много съм доволен колеги от валеото

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”