Сложете си Valeo няма да сбъркате, има ги и на Метро с размери и за Голф.Цената е между Бош и боклуците.
Вече година и половина без проблем
Чистачки?!?!?!
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
НЕ съм много доволен от Бош
Взех си комплект за моята таратайка, за почти 30 лв, и понеже са с различен размер лява и дясна, сложих едната, другата си я пазя...
Ами какво да ви кажа след 2 месеца, започнаха да правят черта....
Ами какво да ви кажа след 2 месеца, започнаха да правят черта....
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
след много експерименти с кви ли не чистачки установих:
номер 1 са Шампион най-обикновен, имам едни на 3 години чистят като нови не скърцат не оставят черти.
Бош обикновени нови от кутията чегъртат по стъклото и оставят следи
Бош Аеро-маеро нови от кутията, пробвани не от мен а от приятел, демонстрира ми как ден след като ги купи за 60лв оставят мокри следи по стъклото.
Валео обикновени добре чистят не скърцат ама на 3 месеца се скъсаха гумените пера
някви Графит от метро за 3-4-5 лева ползвам я за задна, добре чисти, не се къса но скрибуца
номер 1 са Шампион най-обикновен, имам едни на 3 години чистят като нови не скърцат не оставят черти.
Бош обикновени нови от кутията чегъртат по стъклото и оставят следи
Бош Аеро-маеро нови от кутията, пробвани не от мен а от приятел, демонстрира ми как ден след като ги купи за 60лв оставят мокри следи по стъклото.
Валео обикновени добре чистят не скърцат ама на 3 месеца се скъсаха гумените пера
някви Графит от метро за 3-4-5 лева ползвам я за задна, добре чисти, не се къса но скрибуца
- Crazy_hatteR
- Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
- Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- svesve
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой беше споменал за чистачки от ОМВ за 5.60 лв. Взех си такива преди седмица, по някой път лееееко скърцат иначе добре чистат, ще видим след 2-3 месеца как ще са.
И аз гледах Бош и Шампион ама прецених че нема смисъл толкова пари за чистачки през зимата, тея като се прецакат поне няма да ме е яд че съм дал толкова пари. Старите са в багажника за всеки случай.
И аз гледах Бош и Шампион ама прецених че нема смисъл толкова пари за чистачки през зимата, тея като се прецакат поне няма да ме е яд че съм дал толкова пари. Старите са в багажника за всеки случай.

Доколкото чистачките не са някакъв супер-високотехнологичен продукт май на практика се оказва,че няма кой-знае колко голямо значение каква марка са и колко струват.По-важно е да си изпълняват предназначението,а именно да чистят добре стъклото и по-възможност да не скърцат дразнещо неприятно.Миналата година си взех за Пасата Бош по двайсет и няколко лева бяха,е отговарят на горните критерии и са добри.На Боша не ми хареса това,че няма спойлер като на оригиналната лява чистачка .Естествено чисто по нашенски си казах Разгеле тъй и тъй съм ги взел поне да ги изстискам на максимум и тъй като и на Голфа бяха да смяна, реших да направя две в едно- неочаквано добра комбинация и едната чистачка я сложих на Голфа/на него едната е по-дълга от другата и е като на Пасата/,и си направих оставащите две чистачки с тея силиконовите пера дето ги продават по 3-4 лв.на метър и всичко си стана оригинал бате.Установих,че правените чистачки си чистят също толкова добре както и Боша и даже ме беше малко яд дето съм се наврял за глупости.И....една доста мокра малка историйка за чистачки :Наскоро в един голям дъжд едната чистачка /не Боша естествено/ се прецака-откачи и се щифта дето я държи към рамото и чистачката се накриви заплашително и застана в доста неестествена поза пък,че не чистеше грам е излишно да уточнявам/а как се намокрих докато слагах здравата чистачка отляво не е истина/.Имах и късмет, че това стана точно малко преди OMV-Ветрен преди Бургас,където злобно спрях с гордо навирено рамо на дясната чистачка,та от бензиностанцията си взех някакви чистачки от 5.60 лв.нямам си и идея за марката даже,пък то и такова псуване беше ,че не остана ред да чета марки-просто ги изтръгнах от опаковката и си сложих едната и газ за Бургас.Стана цяла седмица карам,почти всеки ден вали /дъжд все още при нас/и няма никаква разлика с Боша в чистенето само понякога леко прискърцват,но съвсем поносимо.
- TheMenace
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чистачки?!?!?!
аз лично съм с валео и карам честно казано 3-та зима и чак сега се износиха много съм доволен колеги от валеото
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”