Затъмняване на стопове...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Едно питане или по скоро мнение под формата на въпрос.
Доколкото знам, в стъклата не случайно има светлоотразители, а след затъмняването, силно се съмнявам че ще отразяват нещо, и ако си спрял някаде отстрани на пътя, без светлини, и както ти е тъмен цвят колата, да не стане леко мазало, а и кат могат да правят проблем за това, незнам дали го има в закона вписано че отзад колата трябва да има светлоотразители, но предполагам, че да
Доколкото знам, в стъклата не случайно има светлоотразители, а след затъмняването, силно се съмнявам че ще отразяват нещо, и ако си спрял някаде отстрани на пътя, без светлини, и както ти е тъмен цвят колата, да не стане леко мазало, а и кат могат да правят проблем за това, незнам дали го има в закона вписано че отзад колата трябва да има светлоотразители, но предполагам, че да
- Разузнавач
- Автомобил:
- Двигател:
з
взех си кристални бленда,мигач и халоген на Г3 и искам да ги мина с Трансперантен спрей без халогените разбира се.ВЪпроса ми е само 1 пат ли трябва да ги мина отдалеч или какво да направя за да получа матов вфект,а не толкова тъмен биещ на черен цвят ефект 

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Re: з
Разузнавач написа:взех си кристални бленда,мигач и халоген на Г3 и искам да ги мина с Трансперантен спрей без халогените разбира се.ВЪпроса ми е само 1 пат ли трябва да ги мина отдалеч или какво да направя за да получа матов вфект,а не толкова тъмен биещ на черен цвят ефект
Еми пръскаш малко,оставяш да дръпне,пак пръскаш и така си го правиш както искаш на мене не ми харесва като стане матово.

Вижда си се и след около седмица две светлината си става почти като нормалната.

п.п Само гледаш да е равномерно и да не се разтече.По малко нанасяш.

- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
Със същия трансперантен спрей за 9лв от Практикер:
1.Демонтиране на стоповете
2.Измиване със сапун
3.Облепяне
4.Нанасяне на първа ръка-много тънко-почти не си промениха цвета
5.Още 2 ръце-през 10минути
6.Прибрах ги за 1 час, да не им се лепне някоя гадинка на новия цвят
Като резултат: Сравнително добре стана, но смятам след 10тина дни да пръсна и червената част, че сега мигачите (само тях боядисвах) стоят гланцово и се открояват от стоповете.

1.Демонтиране на стоповете
2.Измиване със сапун
3.Облепяне
4.Нанасяне на първа ръка-много тънко-почти не си промениха цвета
5.Още 2 ръце-през 10минути
6.Прибрах ги за 1 час, да не им се лепне някоя гадинка на новия цвят

Като резултат: Сравнително добре стана, но смятам след 10тина дни да пръсна и червената част, че сега мигачите (само тях боядисвах) стоят гланцово и се открояват от стоповете.
- ivan_lv_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- ivan_lv_bg
- Автомобил:
- Двигател:
дразня се че не стана никак равномерно
за първи път ми е със спрея и не ми хареса мн... та има ли някакъв начин да ги полирам някак си да станат по завършени а и си поиграх баят със спрея и станаха чисто черни не ви ли прилича малко все едно съм ги олепил със изолирбан.
та въпроса ми е какво да използвам за да се получи равномерен цвят някаква шкурка ли някаква полир паста или???

та въпроса ми е какво да използвам за да се получи равномерен цвят някаква шкурка ли някаква полир паста или???
- npu3pak
- Автомобил: VW Passat B6 4Motion
- Двигател:
Абе к'ви шкурки, к'ви пет лева? Вземаш един парацал и спирт за горене. Мокриш парцала със спирт и търкаш. За 30 минути (даже и за по-малко може да стане) и стоповете ще са като нови. После, ако си още мераклия да са ти черно и червено, пак вземаш едно спрейче и пръскай от разстояние... не доближавай много спрея до стопа. И гледай да не ги правиш много черни, щото през деня почти няма да виждат че си пуснал мигач.

- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз на едни стопове понеже се поуляхме със спрея и почти не светиха.. с КОРСЕЛИН-РАЗРЕДИТЕЛ на мегахим мисля че беше.. за 2-3 минути бяха като нови.. без никакво усилие
около 1лв струва тубичката
след това пак облепяй и пръскай от по голямо разстояние .. поне 20-30 см и на по малки пластове
когато облепяш с тиксото не се старай много .. то пластмасата си е черна около мигача.. така че и да се пръсне малко няма да си личи (като гледам на твоите не са се покрили добре ръбовете)
успех

след това пак облепяй и пръскай от по голямо разстояние .. поне 20-30 см и на по малки пластове
когато облепяш с тиксото не се старай много .. то пластмасата си е черна около мигача.. така че и да се пръсне малко няма да си личи (като гледам на твоите не са се покрили добре ръбовете)
успех
- kaiser666
Ма какви са тия филми...сваляне на стопове....облепяне три часа и накрая.......Както са си на колата облепваш с хартиено тиксо,пръскаш и по пластмасата от страни(ако е черно де) въобще не си личи....и се пръска малко,изсъхва и пак...така докато си нацелиш цвета.....Дори да станат много черни няма проблем,след около седмица-две почва да си се вижда идеално.Аз мойте ги направих доста черни и си светят чудесно, дори светлините за задна са си супер. 

- ivan_lv_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- kaiser666
Имаш ли още спрей?Ако имаш както са сега на колата облепваш ламарината и пак минаваш за да се оправи там където си обелепвал...няма и нищо на пластмасата,дори се освежава.....Но има и друг момент....ти си ги направил страшо черни от горе,а от долу.....Трябва да ги минеш и малко от долу(колкото искаш,не е задължително да стават черни),но едва ли ще ти стигне спрея....