Затъмняване на стопове...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
atashu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот atashu » Пет 28 мар 2008 1:48

и на мен белите стопове най - много ми допадат

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пет 28 мар 2008 21:32

Едно питане или по скоро мнение под формата на въпрос.

Доколкото знам, в стъклата не случайно има светлоотразители, а след затъмняването, силно се съмнявам че ще отразяват нещо, и ако си спрял някаде отстрани на пътя, без светлини, и както ти е тъмен цвят колата, да не стане леко мазало, а и кат могат да правят проблем за това, незнам дали го има в закона вписано че отзад колата трябва да има светлоотразители, но предполагам, че да

Потребителски аватар
Разузнавач
Автомобил:
Двигател:

з

Мнениеот Разузнавач » Пет 23 май 2008 21:09

взех си кристални бленда,мигач и халоген на Г3 и искам да ги мина с Трансперантен спрей без халогените разбира се.ВЪпроса ми е само 1 пат ли трябва да ги мина отдалеч или какво да направя за да получа матов вфект,а не толкова тъмен биещ на черен цвят ефект :)

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: з

Мнениеот kaiser666 » Пет 23 май 2008 23:03

Разузнавач написа:взех си кристални бленда,мигач и халоген на Г3 и искам да ги мина с Трансперантен спрей без халогените разбира се.ВЪпроса ми е само 1 пат ли трябва да ги мина отдалеч или какво да направя за да получа матов вфект,а не толкова тъмен биещ на черен цвят ефект :)

Еми пръскаш малко,оставяш да дръпне,пак пръскаш и така си го правиш както искаш на мене не ми харесва като стане матово. :roll: Не се притснявай,че като ги затъмниш много няма да се вижда. :wink:
Вижда си се и след около седмица две светлината си става почти като нормалната. :wink:

п.п Само гледаш да е равномерно и да не се разтече.По малко нанасяш. :wink:

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Съб 07 юни 2008 22:39

Със същия трансперантен спрей за 9лв от Практикер:

Изображение

1.Демонтиране на стоповете
2.Измиване със сапун
3.Облепяне
4.Нанасяне на първа ръка-много тънко-почти не си промениха цвета
5.Още 2 ръце-през 10минути
6.Прибрах ги за 1 час, да не им се лепне някоя гадинка на новия цвят :)

Като резултат: Сравнително добре стана, но смятам след 10тина дни да пръсна и червената част, че сега мигачите (само тях боядисвах) стоят гланцово и се открояват от стоповете.

Потребителски аватар
ivan_lv_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_lv_bg » Вто 10 юни 2008 20:39

Ето какво направих и аз днеска със спрея дупли колор
Кажете си мнението, че аз мн се чуда вече дали така ми харесват (колата е с оригиналната си немска синя боя)
Ето снимките:
Изображение
Изображение

пс. В петък взех книжка и съм горд собственик на голф 2 :lol:

Потребителски аватар
ivan_lv_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_lv_bg » Вто 10 юни 2008 22:08

дразня се че не стана никак равномерно :( за първи път ми е със спрея и не ми хареса мн... та има ли някакъв начин да ги полирам някак си да станат по завършени а и си поиграх баят със спрея и станаха чисто черни не ви ли прилича малко все едно съм ги олепил със изолирбан.

Изображение

та въпроса ми е какво да използвам за да се получи равномерен цвят някаква шкурка ли някаква полир паста или???

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 10 юни 2008 22:12

водна 2000
сваляш спрея.
и ги минаваш по-тънко на ново...
или най-добре с фолио

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 10 юни 2008 22:25

с кореселин и пацал се сваля, без шкурка

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Вто 10 юни 2008 22:29

Абе к'ви шкурки, к'ви пет лева? Вземаш един парацал и спирт за горене. Мокриш парцала със спирт и търкаш. За 30 минути (даже и за по-малко може да стане) и стоповете ще са като нови. После, ако си още мераклия да са ти черно и червено, пак вземаш едно спрейче и пръскай от разстояние... не доближавай много спрея до стопа. И гледай да не ги правиш много черни, щото през деня почти няма да виждат че си пуснал мигач.
:beer

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 10 юни 2008 22:46

аз на едни стопове понеже се поуляхме със спрея и почти не светиха.. с КОРСЕЛИН-РАЗРЕДИТЕЛ на мегахим мисля че беше.. за 2-3 минути бяха като нови.. без никакво усилие :lol: около 1лв струва тубичката

след това пак облепяй и пръскай от по голямо разстояние .. поне 20-30 см и на по малки пластове

когато облепяш с тиксото не се старай много .. то пластмасата си е черна около мигача.. така че и да се пръсне малко няма да си личи (като гледам на твоите не са се покрили добре ръбовете)
успех

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Вто 10 юни 2008 22:50

Дори и да си личи, ако случайно пръснеш по пластмасата на стопа, после с ножче или нещо което ще ти е удобно изчисти пластмасата внимателно без да надираш пластмасата.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Вто 10 юни 2008 23:09

Ма какви са тия филми...сваляне на стопове....облепяне три часа и накрая.......Както са си на колата облепваш с хартиено тиксо,пръскаш и по пластмасата от страни(ако е черно де) въобще не си личи....и се пръска малко,изсъхва и пак...така докато си нацелиш цвета.....Дори да станат много черни няма проблем,след около седмица-две почва да си се вижда идеално.Аз мойте ги направих доста черни и си светят чудесно, дори светлините за задна са си супер. :wink:

Потребителски аватар
ivan_lv_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_lv_bg » Вто 10 юни 2008 23:20

мм мерси доста мислих ама и аз мисля, че след време ще изфетлее особено сега като го напече слънцето само ако някой знае как да загладя цвета че малко се е стекло в краищата
Мерси на отзовалите се по въпросчетата ми :!: :wink:

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Вто 10 юни 2008 23:26

Имаш ли още спрей?Ако имаш както са сега на колата облепваш ламарината и пак минаваш за да се оправи там където си обелепвал...няма и нищо на пластмасата,дори се освежава.....Но има и друг момент....ти си ги направил страшо черни от горе,а от долу.....Трябва да ги минеш и малко от долу(колкото искаш,не е задължително да стават черни),но едва ли ще ти стигне спрея....

Върни се в “Направи си сам!”