PASSAT vs VENTO - на кой е по-евтина и лесна подръжката

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vasiljas
Автомобил: Golf 2 RP
Двигател: 1988

Мнениеот vasiljas » Нед 23 мар 2008 20:27

kabelista написа::roll: Мисля че е малко смешно които каквото кара това да си хвали. Точно обратното, като се кара една кола се набиват на очи недостатаците и. Не мисля че мнение от рода - моита кола е наи добрата , е много коректно :roll:

Мисля,че си много прав,най-добрите мнения са от хора които са карали и двете коли и не са предубедени

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 23 мар 2008 20:40

kabelista написа::roll: Мисля че е малко смешно които каквото кара това да си хвали. Точно обратното, като се кара една кола се набиват на очи недостатаците и. Не мисля че мнение от рода - моита кола е наи добрата , е много коректно :roll:

ОК, кейбългай, недей да хвалиш твоята, никой няма да ти се сърди. Аз съм избрал да карам пасат, точно защото ми харесва повече от голф комби или венто. Как сега да ти кажа, че не ми харесва. За двигателите - мисля, че 1.8 са малко слабички за пасат, но пък всеки си има стил на каране и предпочитания - баща ми кара голф 55кс и го устройва. За климатика мисля, че достатъчно писахме. Какво друго да изтъкна? Колата е удобна, здрава и евтина - за 4к не мисля, че може да се купи нещо по-добро. Ако искаш, дай да се срещнем, да повозим човека, да му дадем да покара и да получи лични впечатления от двете коли - нали за това сме тук - да си помагаме, а не само да се плюем. Което не е толкова лошо - все някой ден стигаме до истината :D

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Нед 23 мар 2008 20:58

:) biva i posle po :beer

reinar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reinar » Пон 24 мар 2008 20:37

Колега, ни наи малко не съм казал, че като е моя или като я карам колата е The best of the best. Вярно друг VW не съм карал, просто изказвам впечатленията от пасатора.
Да ти кажа право докато си правих ремонта колата черна ми беше :).

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пон 24 мар 2008 23:36

vasiljas написа:Във форума прочетох че предницата на Пасата е слаба и често се чупи,
има ли нещо вярно

Факти:Колата я имам от четири години.Преди това е карана две години в България.
Освен амортисьори,по предницата съм сменил само задните тампони на носачите.Преди четири месеца.Май по 10-12 лв бяха.
Пу,пу-да не я урочасам сега! :wink:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Вто 25 мар 2008 9:28

Значи според мен по добрият избор е пасат. Но и той както всички коли си има някои недостатъци. Лично на мен в тази кола не ми харесват
1. Спирачките са им малко слаби.
2Фаровете също не са от най добрите.
3.Шофйорската седалка не ми дава достатъчна странична опора.
Но пък във всяко друго отношение са перфектни.
А колкото за окачването в Автобилд бяха споменали че е направо ,,бомбоустойчиво". Мястото в колата е в изобилие, особенно в комбито. Ръжда почти не се среща, купето им мисля че е поцинковано. Просто това е колата за теб. :wink:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 25 мар 2008 9:52

взимай пасат,даже на пазара са по евтини от венто,разлика в цената според мен е в дата на производство.Карал съм и двете но моята кола е пасат,вентото има голям багажник,здраво е ,но малко го напада ръжда,малко по шумно е при возене,много шум от гумите,твърда возия ,но значително по добрае от г3 ,по динамичен е от пасат,но пасата има повече плюсовете ,нищо че е по стар нагодини- пространство,возия ,намират се на по 2000лв в добро състояние,мое мнение-не даваи повече от 2500лв нов внос или 3000 ако го взимаш от собсвеник в бг,но трябва да е с агу,и всичките му разходи и да е в добро състояние.За 1г карам около 60000км,разходите по него са ми около 500лв-годишно,като това включва данъци,гуми ако се налага,и някой друг чарк+масла и филтри,ремъци,но това е усреднена цена на разход.Все пак е мнение на човек който кара пасат,виж и мнение на някой с венто

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 25 мар 2008 10:17

Та пасатора:
zdravko_dimitrov1986 написа:...3.Шофйорската седалка не ми дава остатъчна странична опора...

Зависи с кои седалки си :D и се пише шофЬор

А вентакис
stanev11 написа:...много шум от гумите...

Зависи от гумите най-вече

stanev11 написа:...по динамичен е от пасат...

А това от двигателя

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 25 мар 2008 18:43

колега пасата ми е 2.0 и при съпоставка с венто 1.8 моно ми се струва по бавен,а даже и от 1.9тди ,така че ,направи съпоставка на колите с еднакви мотори,а за гумите каквито и да сложиж има по голям шум от това на пасата,поради по добрата шумоизолация

jamox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jamox » Вто 25 мар 2008 18:51

Според мен и двете коли си имат предимства, така че колега прецени си коя ще ти е по-практична, по скоро трябва да си зададеш въпроса дали ще пътуваш повече или ще караш в града повече.

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Вто 25 мар 2008 20:51

stanev11 написа:колега пасата ми е 2.0 и при съпоставка с венто 1.8 моно ми се струва по бавен,а даже и от 1.9тди

колега моят е 1.8 пълна инжекция и те уверявам че вентото с 1.8 моно няма шанс, сега по темата на човека-карал съм ауди 100/първите А6/, опел омега, опел кадет-два броя, сеат толедо и шкода фелиция. Всички тези коли са ми минали през ръцете и съм ги подържал, определено пасата е с най добро съотношение цена качество от всички горе изброени все пак като клас с него са сравними само аудито и омегата. Толедото си е жив испански вариант на нещо между венто и пасат, но гние страшно.
така че едно на нула за пасата

ivo752
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo752 » Пет 28 мар 2008 18:28

Имал съм и Пасат и Венто с еднакви мотори 1.8Ми и ще ви кажа 4е Вентото бие пасата в всяко едно отношение освен в едно/пасата е по просторен/проста преценка за вървенето един и същ мотор разли4на маса :?:

Потребителски аватар
Gorgotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gorgotov » Пет 28 мар 2008 20:40

Здравейте на всички! Само да вметна за спирачките на пасата. Колегата по-горе написа, че не са много добри. Така е при варианта със барабани отзад. Ако е с дискови и отпред и отзад не могат да се кажат никакви забележки към спирачките. А фаровете са отврат спор няма.

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пет 28 мар 2008 21:47

ivo752 написа:Имал съм и Пасат и Венто с еднакви мотори 1.8Ми и ще ви кажа 4е Вентото бие пасата в всяко едно отношение освен в едно/пасата е по просторен/проста преценка за вървенето един и същ мотор разли4на маса :?:

пасата е доста по стабилен от вентото,возията е мн по добра,мястото на заднат седалка е в пъти по голямо..за друга разлика не се сещам..

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 28 мар 2008 23:04

ПАСАТ :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Passat”