Girling или Lucas - има ли значение ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Girling или Lucas - има ли значение ?

Мнениеот juve » Пет 28 мар 2008 23:55

Колеги , досега се доверявах на разни майстори , които твърдяха, че дисковете ми "имат хляб " още малко , обаче онзи ден , когато сменях гумите издухах праха от един микрометър и замерих ...... :shocked оле майко ! Дебелина на дисковете 8,65 до 8.80 според зависи .... и казано честно толкова бях изумен за това какъв убиец съм ( по точно жената де ... :wink: ) че никак не обърнах внимание какви са ми апаратите - Лукас Или Гирлинг ( дано се казват така ) Колата веднага забучих в девета глуха и сега се чудя : има ли значение какви са апаратите за това какви дискове и накладки ще си взема ? Относно дебелините , вентилациите и т.н съм що годе наясно , ама в сайтовете ( autoteile-shopping.de например ) не посочват някакво значение , а в други споменават каква е системата ..... засега ATE представителите успяха да ме баламосат хубаво в разни номера " сега нямам , днес май свършиха и т.н " затова ще се насоча към следващите в списъка - Textar ..... ама да не се изложа този път пък аз .....

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 29 мар 2008 0:01

Дисковете ти би трябвало да са 256х13 - 4х100.99% трябва да си с този размер на дисковете, независимо от това дали си с Girling или Lucas.Накладките ..... дал господ избор на марки и цени :)

ПП: я цък тук

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 29 мар 2008 0:05

Дисковете ти би трябвало да са 256х13 - 4х100.99%

а бе те че са били 13 някога е ясно :wink: защото ако от 18 са успяли да се износят до 8 ...нещата щяха да са ужас :wink: просто момента повече е неясен за мен относно накладките - да не би за различните апарати да имат някаква лека и не особено видима разлика ( за нетрениран поглед) и да се окажа леко изненадан ...
p.s относно Цък тук http://webshop.tecdoc.net/ows6/en/C755F38DC62306F4D7CF8904177211C2.srv;jsessionid=C755F38DC62306F4D7CF8904177211C2?view=VIndexFramesetJsp
това разваля стройната система защото тук пише , че са Лукас .... :x за пасат 92 ТД ..пояснявам , че линка нещо .....

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 29 мар 2008 0:20

еднакви са-няма значка от апаратите. :wink:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 29 мар 2008 0:30

еднакви са-няма значка от апаратите. Wink

" ....ракията ти ракия - Грозден е ... е нека се вземат младите ( дискове ) ...щом ще се возиме..... "

Благодаря на bobcho и особено на vaskoto1 за възстановеното ми спокойствие .....

:D

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 29 мар 2008 21:36

Едно съобщение : вече не съм убиец ..... 2 броя дискове Brembo нарязани + 2 комплекта ATE накладки ме върнаха към белите хора ..... :wink:
може да изтриете темата .... :D

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Нед 30 мар 2008 0:15

Сподели само, ако е възможно цените на дисковете и накладките ! :)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 30 мар 2008 8:23

juve написа:Едно съобщение : вече не съм убиец ..... 2 броя дискове Brembo нарязани + 2 комплекта ATE накладки ме върнаха към белите хора ..... :wink:
може да изтриете темата .... :D

Градски откъде в Пловдив АТЕ бре утрепах се да търся кога ги сменях моите??.. и не намерих ,а брембото?

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 30 мар 2008 11:45

ами ...проблема е основно в дисковете АТЕ - те ги няма и във вносителя :wink: Manimpex ... но пък накладки - господ дал , само пари да имаш ..... ако не се води реклама някаква мога да споделя малко търсения :
Maninpex:
( офф няма ми бележките )
Brembo обикновен 34 лева
нарязан 55 лева

АТЕ няма наличност
накладки 78 лева

Аuto1 - няма ми данните :evil:

Аутохелп
дискове
АТЕ обикновени 50 лева ( казват че имат , но на място се оказва .... ) :x
TRV обикновени 49.50

накладки
АТЕ 74
TRV 58

други :
textar дискове 42
накладки 58

А бе такива работи ...цените са БЕЗ всякакви отстъпки - който може да извади - бонус за него ....

пс. Вече е късно да ми казвате как съм се минал - вече съм си ги взел и монтирал , забележки нямам ..... сега се сработват ..... относно фирмите - целта ми е да получа нещо улегнало и стабилно като качество - другото е подробност за другите : ( супер съм изумен - поне 4 ма човека , които се мярнаха по време на операцията по смяната ме обявиха за луд идиот - дисковете ми изглеждали запазени , защо без да са пукнати ги сменям , гъзар явно съм бил , ама с тоя дрънгел нищо не помагало .....такива работи ..остана само да ги и продам на някой идиот :!: и това за дискове 8 мм :evil: Как с това мислене оцеляваме все още по пътищата :!: :!:

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Нед 30 мар 2008 11:58

Аз лично не бих казал, че си се минал, а че си направил нещо добро за безопасността на семейството си.За тези които казват, че диск 8 мм. (преден ) е ок и нищо му няма .... ваксиниран съм :) :twisted:

И аз се сблъсквам с такива люде, но съм се убедил, че не е лесно да носиш тежко, а няма нищо по-тежко от празната глава :)

Върни се в “Passat”