Какво мислите за студентските бригади в USA ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 29 мар 2008 19:14

ходили са приятели и от тях знам че ако стоиш на работата дето са ти намерили от тук-едвам ще си избиеш парите дето си дал.За това трябва да си намериш още поне 1 работа ако искаш да дойдеш с някой лев от горе

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 29 мар 2008 19:15

Smeagol написа:
dxd написа:Сестрати какво е бачкала и колко са и плащали ако не е тайна :D

Аз имам предположение :lol:
А за по-горния пост - 15 000 долара :shock Не споря, че може да има единични случаи на сервитьори, които инцидентно са се прибирали с толкова пари, но за всякаква друга работа това значи поне 22 000 долара преди данъците и другите разходи по спане, храна и т.н.
Не подлъгвай longora, че повсеместно се изкарват такива пари ;) За 4 месеца средно (с работа на 2 места) се изкарват между 5 000 и 8 000 долара.

И аз предполагам, че са около 5-6-7 хиляди.15 хиляди за 4 месеца ми се струва доста, то ако е така да стягам куфарите за там, че тука много вали

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Съб 29 мар 2008 19:28

Smeagol написа:

А за по-горния пост - 15 000 долара :shock Не споря, че може да има единични случаи на сервитьори, които инцидентно са се прибирали с толкова пари, но за всякаква друга работа това значи поне 22 000 долара преди данъците и другите разходи по спане, храна и т.н.
Не подлъгвай longora, че повсеместно се изкарват такива пари ;) За 4 месеца средно (с работа на 2 места) се изкарват между 5 000 и 8 000 долара.

Много ама много точно :да:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 29 мар 2008 19:31

:screwy Само болен мозък може да ходи да бачка на по 2-3 и 5 работи денонощно, за такива смешни суми, да си оставя живота и здравето по ресторантите на каубоите цяло лято, вместо да бачка на нащо море за същите пари и да си бара па...ката... :lol: :horror: :screwy

Последна промяна от black` на Съб 29 мар 2008 19:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 29 мар 2008 19:33

съвсем са прави пичовете.... :)
ти и тук ако бачкаш толкова часове на морето и тук толкоз пари ще изкараваш,защото разходите ще са ти по малки,при това работно време нямаш време да ги харчиш баси
ако искаш свят да видиш това е друг въпрос.....
а за жените то се знае :wink:
тея както не са виждали хубави жени ,кат видят българка и.... :twisted:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 29 мар 2008 19:40

canyoubounce написа:
Smeagol написа:

И аз предполагам, че са около 5-6-7 хиляди.15 хиляди за 4 месеца ми се струва доста, то ако е така да стягам куфарите за там, че тука много вали

Ми стягай ;)

Реално много повече може от 15000 да се изкарат, но зависи от няколко неща:
-мястото - ако се забиеш в щат със средна заплата 6-7-8$/час ... нямаш шансове - има екзотични курортни места където се плаща доста добре ;)
-работата - пари се изкарват от - шофьори(автобуси, таксита, рикши и т.н.), сервитьори, градинари, строители, хамали, някой магазинери и др.
-харчене - ако искаш да се върнеш с пари се приготви за четиримесечна мизерия (много хора харчат като луди там и после ... "няма далавера")
-яко ама яко та яко бачкане :idea:
-и най важното КЪСМЕТ - без него за никъде ;)

Последното е доста решаващо .... търси приятели, които са ходили по разни хубави места с висок стандарт. По-големи шансове за добри пари имаш по разните островчета и т.н. ... В колкото по-голям град се забиеш, толкова повече емигранти има, а и плащат по-малко. Добро заплащане е над 12$/час :idea:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 29 мар 2008 19:49

group® написа:Добро заплащане е над 12$/час :idea:

Такова заплащане за студенти-емигранти е почти невъзможно ;)
Офертите за работа в БГ агенциите варират от $6 до $9-10 най-високите, но при $10 стандартът на самото място е доста по-висок: California, Florida и други курорти. Т.е. донякъде по-високата заплата се компенсира от скъпия наем и храна.
А и при този слаб долар е почти безсмислено да се ходи в САЩ заради парите :roll:
Но всеки си решава...

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Съб 29 мар 2008 19:52

group® написа: Добро заплащане е над 12$/час :idea:

Аз мога да ти кажа и по-добро заплащане, обаче въпроса е къде ще ти ги дадът тия пари. Ясно е че дадът ли ги веднъж, повече няма да ги видят, но да почнеш над 12 ти трябва да си завършил колеж/университет. Ако е читава фирмата и имат овъртайм, всеки час над 40 се плаща по 1.5. Ако е 10, допълнителните ти часове са по $15. Така се правят главно пари.
Ако се ходи, винаги е полезно документо да има ако имате завършено нещо или ако сте минали през курс в Б-я. Доказателства никой не иска, но ако има не пречи...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 29 мар 2008 19:53

В момента с тая рецесия там няма пари и работа за местните, камоли да плащат добре на некви емигранти. Ако преди е било на 2 работи, сега на 3... Че дали и ще ги намери. :lol: Сега в сезона бачакам за американци чат пат и от април до незнам ти коя година се очертава голям глад и мизерия там. Отменят се 70% от екскурзиите тук, на които все пак не ходят чистачи по ресторантите. Та смятам за по-обикновените хора, че ще е още по-тежко. :wink:
Америка тая година е на глад, мизерия, фалити и безработица. :idea:

Последна промяна от black` на Съб 29 мар 2008 19:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Съб 29 мар 2008 19:54

Никога няма да отида да им работя на тия мръсни свине :не:

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Съб 29 мар 2008 19:58

eos написа:Никога няма да отида да им работя на тия мръсни свине :не:

А кой е тоя на аватара ти :idea:

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Съб 29 мар 2008 20:00

За агенции нищо несъм казвал ;)
Приятели и препатили е истината .... А дори и офертата да е лоша, ако мястото е добро може да се оправи човек ;)
Специално Флорида не ми я хвали(бил съм там) - щата с най-голяма безработица, престъпност, ниско заплащане и куп недостатъци. За калифорния не знам.
Средните щати са бедни ...
Най-доволни са хората от източното крайбрежие (Ню Йорк, Кънектикът, Масачузетс(най-добре според мен), и т.н. в тоя район). Значи като казах курорти имах предвид малки и скъпи курорти, а не масови ...
Относно стандарта - така е по скъпо е, но изкарваш много повече и ако не харчиш много(не случайно го изтъкнах) се спестява много повече :!:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 29 мар 2008 20:07

group то хубаво 12 долара на час ма с тоя курс на долара няма много оферта маи :) Предпочитам тук да ме вали дъжда ма 12-13 паунда са ми добре а пък и не съм мияч или нещо от тоя сорт

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Съб 29 мар 2008 20:16

Това с курса си е друга бира ;)
Но дори и при среден вариянт и спестени 10000 за 5месеца (слагам максималните, които меже да се стои с J1) са си едни около 12-13к лв., което се пада по- над 2к за месец - и тук става дума за спестени пари :!: :!: :!:
дали си струва :?: - ... за всеки е различно, но един студент, който иначе ще работи в някоя автомивка за 500лв на месец и ще харчи по 1000 на месец за пиене и купони ... това си е вариянт. :wink:

п.с. - да не говорим за нещата, които могат да се купят на безценица там ;) ... ,а преживяването, научаването на английски, културното обогатяване и т.н.

п.с.2 - а стига вече с тоя курс на долара - преди време беше 1.40лв/$, а сега 1.20 - на 10к $ се губят едни 2000лв, които едва ли са фатални ;)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 29 мар 2008 20:22

То от 2-3 работи там остава ли време за пиене и купони? Или тия пари после трябва да ги давам за погребение в БГ щото без пиячка и купон не мога да живея? :lol: Щото пък аз го разбирам обртното, да си седя тука да работя и да пия за 500 лева. Пък когато има да ида там уж на екскурзия и пак да се напия... :lol: :o :?: Друг е въпроса, че в европа като забягна някъде и видя, че ме избива на харчене и купонясване мога да се прибера. А там? :roll:
А английския и културното обогатяване... Ужас. Ако не попаднеш на гъзарска работа, едва ли много ще се обогатиш културно и езиково, като мияч в някой ресторант населен с фермери. Че то от тия професори дето идват тук, половината го говорят по-зле и от мене. :shock :shock :shock :horror: :dontknow:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”