Проблем със загряването 1.4 ABD.
- pl5rov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем със загряването 1.4 ABD.
Автомобила ми е Голф 3 1,4 ..та проблема ми е 4е мах температура е 70 градуса вобще не може да отвори термостата или отваря савсем леко. Термостата ми е нов смених го миналата седмица .Когато го смених на място я сгрях до 85 градуса отвори си нормално и перката даже се включи но трагна ли да карам след 30 мин пак 70 градуса едвам.Помагаите че иде и зима

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
като гледам какво си написал то термостата въобще не ти е затворен
когато си на място и няма насрещен поток въздух може и да дигне до 85*С с триста зора.
ако всичко е нормално на място би трябвало да скача на 100*С
това,че си купил нов термостат не е гаранция,че работи.
BEHR или WAHLER писано е по въпроса.
когато си на място и няма насрещен поток въздух може и да дигне до 85*С с триста зора.
ако всичко е нормално на място би трябвало да скача на 100*С
това,че си купил нов термостат не е гаранция,че работи.
BEHR или WAHLER писано е по въпроса.
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pl5rov написа:....
Аз ти вярвам.При мене абсолютно всичко е наред.С термо сонда съм мерил на каква тепература отваря термостата на каква температура се включва перката и т.н. НО ако съм извън градско въпреки всичко колата трудно загрява над 70 градуса.Ако вече катеря нещо температурата се вдига.Значи при мене е няма кората под двигаттеля.Обдухването е доста голямо, натоварването е малко(ако караш по равно) и двигателя си се охлажда доста от обдухването през зимата.
Съвсем различно е при градско.Колата си загрява добре и си стига до интервала 85-90 градуса.
Но без значение градско/извън - парно си имам.
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
Напиши какъв ти е термостата щото и аз имах такъв проблем миналата зима-купих си BEHR ама после разбрах 4е е менте и тои имаше клапан4е-то е на периферията и представлява дупка с пи*ка-2 месеца карах на автоматичен смукач и отидох до юнитрейд и си купих оригинален BEHR и оттогава и в най големия студ си загрявам нормално и парното ми е баня:)
- milkinis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А с какъв двигател ти е колицата. Моя е 1.4АБД и термостата ако не се лъжа се намира в горния маркуч от системата. На него откъм радиатора има едно съединение с леко ''крива'' форма. Взимаш един гайечен ключ ,развиваш гайките, но преди това си подложи нещо отдолу да си събереш антифриза(гледай да ти е студен двигателя ,защото много пари
.) Ами мисля ,че така беше, ако нещо съм сбъркал моля за извинение bowdown. Та вадиш си термостатчето и си го сменяш. Ако искаш за по- сигурно питаи в някои сервиз 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”