Въпроси за газови уредби (LPG)

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Въпроси за газови уредби (LPG)

Мнениеот rainheart » Чет 27 мар 2008 18:04

Смятам да газифицирам в най-скоро време голфчето. Сега на бензин ми дава разход 7.5-8 градско и 6 и нещо извън градско без ръчка, но скоро ще ми се наложи ежеседмичен преход до Бургас и обратно и с тоя бенз не ми се мисли :roll: И ми изникват няколко въпроса:
-искам бутилката да е на мястото на резервната гума, а гумата в калъф ще се търкаля, където я сложа. Мисля, че е добър вариант относно обема на багажника. Какъв максимален литраж може да бъде тази бутилка и ще бъде ли достатъчна за да си минавам 400+ км без зареждане.
-идва въпросът за марката и цената. До 500-600лв мисля да отделя за инсталацията. Идеята ми е за уредба с оптимален разход и мощност и с минимален "damage" (опечени свещи, клапани, катализатор...) Затова съм готов да дам повечко пари, но всичо да си е пушка и да не го мисля.
-и ако правилата на форума позволяват, да ме насочите към конкретен магазин/сервиз в София, от който сте доволни :)

love.vw

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Чет 27 мар 2008 18:16

Колега за да минаваш 400км ти тябва бутилка около 35литра (според зависи стила ти на каране) аз съм със същия двигател и на мен ми стига за около 350км , но аз карам само градско.. Бутилката 35литра стой с около 4 санта над резервната гума (мойта е такава и знам от опит) ако бях на твое място бих си взел малко по малка около 25 литра. Сега поне има газстанции на всеки километър. Успех в начинанието и много безавариини километри

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 27 мар 2008 19:30

пиши в този раздел http://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=22 ще имаш повече отговори от компетентните колеги!

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Чет 27 мар 2008 20:51

titi28 написа:пиши в този раздел http://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=22 ще имаш повече отговори от компетентните колеги!

Ам... сори, малко съм отвеян, но и там не беше на много грешно място. Все пак е Г3. Е нищо, значи тук да очаквам съвети 8)

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Пет 28 мар 2008 11:22

Изчетох доста теми, които ми бяха полезни, но тази тук май остана игнорирана :roll: :?:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 29 мар 2008 22:22

Ако си с малката резервна гума ще е кофти с такава бутилка - надига с 6 см мисля бяха и трябва да компенсираш с някаква изрязана плоскост...
Бутилката е 42 литра , събира 38-39 реално , 400, та даже и доста повече извънградско не са проблем.

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Нед 30 мар 2008 13:15

The_Machine написа:Ако си с малката резервна гума ще е кофти с такава бутилка - надига с 6 см мисля бяха и трябва да компенсираш с някаква изрязана плоскост...
Бутилката е 42 литра , събира 38-39 реално , 400, та даже и доста повече извънградско не са проблем.

С малката гума съм. Не може ли да се измисли нещо примерно 32-35 литрово, без да се надига багажника, без да мисля плоскости, да правя цигании и да губя още обем, който ще е около бутилката. Иначе за гумата съм измислил едно кожено калъфче и мога да си я карам даже на предната седалка до мен :017: mhihi

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Нед 30 мар 2008 15:26

Има бутилки за малка резервна гума. Височината е 120мм. и мисля че беше 28л. или 25л. :D

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Нед 30 мар 2008 17:19

С риск да стана досаден - досега една фирма не е спомената :roll:

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Нед 30 мар 2008 17:45

Този мотор е с БОШ моно мотроник МА1.2.3 така че всички стават добре. Просто която си избереш все ще стане. :D

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Нед 30 мар 2008 17:55

Някои колеги споменават Аргус в Люлин до триъгълника за слагане на пропан-бутан уредби, аз лично моята я слагах при едни момчета в Хаджи Димитър, но не съм доволен, през първата година само грижи създаваше, откакто намерих читав майстор (Вескони рейсинг) да я регулира и да съм доволен откъм разход/вървеж вече нямам грижи, но дотогава що ядове изядох само аз си знам. Съветът ми е да я слагаш на мястото на резервната, понеже газ-станции има на всеки ъгъл и даже и да зареждаш преди да си стигнал Бургас няма да е голяма философия за 2 мин. повече. Успех!
П.С. За гореспоменатите майстори има инфо във форума, потърси или ме питай на лични ако не се справиш!

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Нед 30 мар 2008 18:37

Dragon написа:Някои колеги споменават Аргус в Люлин до триъгълника за слагане на пропан-бутан уредби, аз лично моята я слагах при едни момчета в Хаджи Димитър, но не съм доволен, през първата година само грижи създаваше, откакто намерих читав майстор (Вескони рейсинг) да я регулира и да съм доволен откъм разход/вървеж вече нямам грижи, но дотогава що ядове изядох само аз си знам. Съветът ми е да я слагаш на мястото на резервната, понеже газ-станции има на всеки ъгъл и даже и да зареждаш преди да си стигнал Бургас няма да е голяма философия за 2 мин. повече. Успех!
П.С. За гореспоменатите майстори има инфо във форума, потърси или ме питай на лични ако не се справиш!

Мерси за инфото, като дойде време ще пиша. А иначе Бургас е ориентировъчен критерий. Просто да не му мисля, кога ще свърши газта. 8)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 30 мар 2008 20:01

То си има едни ориентировъчни нивомери , които се вграждат в копчето за превключване - 5 или 6 светодиода бяха, така че си е доста относително, но поне ще имаш бегла представа още колко газ имаш...

Колкото до бутилките за малката гума - говорих с 1-2ма снабдители на газови бутилки за София и казаха , че са ги спрели малките бутилки, защото се издували от налягането :roll: ... странно ми стана от какво се получава, но и те не можаха да ми обяснят точно

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Нед 30 мар 2008 20:28

Да бяха ги спрели не защото не издържаха а се беше развалила машината. Преди близо 3месеца ги пуснаха пак и са на пазара или поне аз имам 10тина бройки. :D

Върни се в “Автогазови уредби”