Високи обороти при работа на бензин,а на газ е добре б3 паса

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Високи обороти при работа на бензин,а на газ е добре б3 паса

Мнениеот valioboy » Съб 29 мар 2008 11:39

Проблема е следния,когато карам на газ колата е загряла работи си нормално на ниски обороти поддържа си ги перфектно и превключа на бензин колата се форсира и започва да даржи високи обороти,като че работи на смукач,а колата си е в нормалните температури примерно 80-85 градуса кадето е ненормално да работи на смукач.Какъв може да е проблема иначе си върви колата поема,дърпа няма проблем

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Високи обороти при работа на бензин,а на газ е добре б3

Мнениеот The_Machine » Съб 29 мар 2008 20:50

valioboy написа:Проблема е следния,когато карам на газ колата е загряла работи си нормално на ниски обороти поддържа си ги перфектно и превключа на бензин колата се форсира и започва да даржи високи обороти,като че работи на смукач,а колата си е в нормалните температури примерно 80-85 градуса кадето е ненормално да работи на смукач.Какъв може да е проблема иначе си върви колата поема,дърпа няма проблем

Какъв ти е двигателя и коя година е колата?
Опитай да разкачиш +овата клема на акумулатора за около 1/2 час и после като я закачиш виж как ще е. Ако се оправи - значи трупа грешки бензиновия компютър и трябва да се "лекува" :twisted:

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioboy » Нед 30 мар 2008 21:24

1.8ми рп двигател,да искаш да кажеш да дам ресет на бордовия комп,пробвал съм не се оправя чудя се ако го изчистя на компютър дали няма да стане

vvk79
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvk79 » Пон 12 май 2008 14:57

моят дигател е пф но мнението ми е следното има едно болче от което се нагласят оборотите на празен ход. според мен то ти е развъртяно за да може колата ти да работи добре на газ, а когато минеш на бензин то идва в повече и затова ти работи на по големи обороти аз сега правя същия експеримент и ще видя какво ще се получи

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пон 12 май 2008 19:47

Моторите Pf и Rp са коренно различни - не бъркай колегата.

Върни се в “Автогазови уредби”