проблем с температурата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MORRT
Автомобил:
Двигател:

проблем с температурата

Мнениеот MORRT » Съб 29 мар 2008 20:43

здр. колеги днес ми смениха термостата и какво забелязох след това:
оставих колата да работи на празен ход и стрелката ми закова на 90градуса така я оставих да работи може би около 30мин. и перката на вентилатора се включи 2-3 пъти
после реших да я покарам малко извън градско температурата скочи на 100 градуса и не мрадна
но в града стигна до 110 и НЕ се включва перката
защо е така ако някой знае и може да ми помогне нека пише ще съм му много благодарен
П.П колата е Г3 ГТИ
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

ivogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivogti » Съб 29 мар 2008 21:49

Колата е работила чудесно сменяш термостата и започват проблеми :?: Кои дава гаранция че новият не е дефектен :?: :?: :?: :?:

volf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volf » Съб 29 мар 2008 22:07

Има два варианта
1 Термостата ти не отваря-пипаш с ръка долния край на радиатора,и ако не е горещ -кофти.Сменяш го отново.
2. Виж си датчика на радиатора дето управлява вентилатора. Има три извода. Един вх.+12 в и два изх за двускоростен вентилатор. Дай +12 с мосче към другите два извода-и виж дали вен. се върти.
Все пак си пази ръцете от перката.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 29 мар 2008 22:20

има въздух в системата.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 29 мар 2008 23:42

ifidik написа:има въздух в системата.

Може,ама едва ли.
Отвори капачката и изчакай на празен ход да се включи веднъж-дваж перката.
То по сервизите само идиоти,или по-точно те хората не са глупави,дори напротив,но нали трябва да вземат бързо парите на пациента....

При мен като застане на 90 гр. и макс мърда 1 мм наляво/надясно,след смяна на термостат.Купихме го от А+ за 16 леа и стинки.Турски-мурски,важното е,че бачка.Иначе на опаковката е уж Wahler - много малко вероятно...

Потребителски аватар
MORRT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MORRT » Нед 30 мар 2008 1:55

перките се включват но както е писал колегата долния маркуч е топъл а горния не се пипа много е горещ а днес ще пробвам на празен ход да махна капачката и да я оставя да работи докато се включи перката няколко пъти и ще видя дали има някакъв резултат

Потребителски аватар
Ivo_Andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo_Andreev » Нед 30 мар 2008 11:38

И аз имах подобен проблем-наи вероиатно ти е дат4ика,които се намира над термостата :shock

ivogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivogti » Нед 30 мар 2008 22:32

Ivo_Andreev написа:И аз имах подобен проблем-наи вероиатно ти е дат4ика,които се намира над термостата :shock
Колега за какъв датчик става навапрос :?: Над термостата се намира водната помпа :!: :!: :!: :!: :!:

ivogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivogti » Нед 30 мар 2008 22:50

bobo_wv3GTI написа:перките се включват но както е писал колегата долния маркуч е топъл а горния не се пипа много е горещ а днес ще пробвам на празен ход да махна капачката и да я оставя да работи докато се включи перката няколко пъти и ще видя дали има някакъв резултат
Tова с маркучите е абсолютно нормално понеже ВОДАТА(охладителната течност) В МОТОРА СЕ ДВИЖИ ОТДОЛО НАГОРЕ А В РАДИАТОРА ОТГОРЕ НАДОЛО (крчговрат) което означава че всичко е наред .Колега смени тоя термостат и гарантирам че всичко ще се оправи :idea: :idea: :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”