dready написа:Ами аз вече разбрах но ще ви кажа нещо.Ако Левски и Ботев са мислели като вас още щяхме да сме под турско робство.И ако не се лъжа Априлското възстание не е имало за цел да освободи България защото е било невъзможно това да стане без чужда помощ.Имало е за цел да се привлече вниманието на великите сили и да се разбере какви безчинста са ставали тогава.Да не мислите ,че отивам там за да смъкнат цените?Искам да отида защото имам мнение и това е цивилизования начин да го изразиш.А не само да псуваш политиците и да се възмущаваш на бензиностанцията.
Извинете ме ако бъркам.
ЗАКЛЮЧВАЙТЕ видя се колко можем да защитим интересите си.
Айде още един "патриот" ще обяснява за Левски и Ботев!
Всичките идеи за простест за АНТИ-ДЕМОКРАТИЧНИ и не са борба за свобода, а точно обратното. Единственият протест към цените на някой производител е като спрете да купувате продукта му. Щом на пазара няма евтино гориво от Румъния, Гърция или от на-майната-си, значи НЯМА по-евтино гориво. Иначе веднага някой щеше да се сети, да не купува от Лукойл, а да си внася.
Я някой да направи една сметка колко струва бензина средно по Европа и тогава да говори за патриотизъм, свобода и демкрация (и за турско робство).
а това:
paro_k написа:С такива разсъждения поне още 500 години няма да разберем що е демокрация - "Аз си изкарвам парички...що ме боли за другите". Би трябвало да помислим и обсъдим дали наистина има основание за недоволство и, ако да - да подкрепим идеята. Иначе никой не е застрахован - днес изкарва, утре...?
е най-ужасноият пример който съм чувал за демократично мислене. Разбира се, ако всички разсъждават като колегата tyan (евала за което) щяхме вече да сме поне 2 пъти по-добре. Затова Полша, Унгария и който се сетите бивш соц е по-добре от нас, включително и бивша Югославия, защото просто хората бачкат, докато тук основно мрънкат и всеки търси работата на която ще взима много пари и по възможност нищо няма да прави.
Ако наистина "Аз си изкарвам парички...що ме боли за другите" важеше за всичките, то ВСИЧКИ ЩЯХА ДА РАБОТЯТ и ДА СА ДОБРЕ и на никой нямаше да му дреме бензина един лев ли е, два ли е.
Ако в края на всеки месец прибираш 2-3к лева, леко ще те наболява, дали на месец харчиш 150 или 180 лева за гориво. Разбираш ме, предполагам какво имам впредвид.
П.П. @Pichaga - перфектна позиция