Протест ? Защо пък не ?? + Анкета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Бихте ли участвали в подобен протест?

Анкетата завърши на Пет 23 дек 2005 17:58

ДА
42
75%
НЕ
14
25%

Общо гласове: 56
Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 24 ное 2005 10:21

Е хубаво ще протестираме и какво ... пред кое министерство ....... на транспорта на финансите ли или пред МС ..... къде ....айде идеите да са по-обмислени ........ и първо да им прочетем нормативните документи и устройствените им правилници ....а после да протестираме, а можи и пред синдикатите те са точно да това
Та с какво в 1 западноевропейска страна е по-слаба от нас, че там бензина е по-висок като цена? О ние имаме най-голямото предприятие Лук ойл - нефтохим Бургас за това ще ни е и евтин бензина ......... НЕ БЕНЗИНА НИ Е СКЪП А ПАРИТЕ ДЕТО ПОЛУЧАВАМЕ ВСИЧКИ СА МАЛКО! А сега къде ще протестираме прид министерство на социалното подпомагане .........ааа предлагам Ви пред едон друго
Министерство на бедствията авариите и ПАРАНОРМАЛНИТЕ ЯВЛЕНИЯ :D
А ДА СИ ГОВОРИМ ЗА ДРУГО :shock:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 24 ное 2005 11:33

гласувах с "НЕ"
поради причината че нищо няма да се промени
иначе подкрепям гражданската позиция на дреди и начина му на изказване на мнение-похвално е...
обаче, това което писаха Musura, tyan и Асен е най-вярно за мен...
забравяте хора, че живеем в пазарна икономика-уж
държавата вече НЕ определя почти никакви цени, даже и парното .....от тая зима
има пазарен субект-продавач-лукойл-продава на тая и тая цена като начислява данъци и такси, както го задължава държавата....това е...
цената е висока, ориентираме се към друг доставчик и от него купуваме...ама друг в БГ няма....в чужбина е по-скъпо горивото защото са по-високи данъците и таксите начислявани от държавата...и ние вървим натам, инак ЕС нямаааа....
сега ще кажете а заплатите....кога....
не знам....
иначе хората протестираха в Германия, Белгия, Холандия....там са богати, задоволени, доволни, щастливи....но протестираха и намалиха цената на бензините с .....2 цента, вече не протестират

уфф нещо объркано стана, ама не ми е ден :oops:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 24 ное 2005 18:12

dready написа:Ами аз вече разбрах но ще ви кажа нещо.Ако Левски и Ботев са мислели като вас още щяхме да сме под турско робство.И ако не се лъжа Априлското възстание не е имало за цел да освободи България защото е било невъзможно това да стане без чужда помощ.Имало е за цел да се привлече вниманието на великите сили и да се разбере какви безчинста са ставали тогава.Да не мислите ,че отивам там за да смъкнат цените?Искам да отида защото имам мнение и това е цивилизования начин да го изразиш.А не само да псуваш политиците и да се възмущаваш на бензиностанцията.
Извинете ме ако бъркам.

ЗАКЛЮЧВАЙТЕ видя се колко можем да защитим интересите си.

Айде още един "патриот" ще обяснява за Левски и Ботев!

Всичките идеи за простест за АНТИ-ДЕМОКРАТИЧНИ и не са борба за свобода, а точно обратното. Единственият протест към цените на някой производител е като спрете да купувате продукта му. Щом на пазара няма евтино гориво от Румъния, Гърция или от на-майната-си, значи НЯМА по-евтино гориво. Иначе веднага някой щеше да се сети, да не купува от Лукойл, а да си внася.

Я някой да направи една сметка колко струва бензина средно по Европа и тогава да говори за патриотизъм, свобода и демкрация (и за турско робство).

а това:
paro_k написа:С такива разсъждения поне още 500 години няма да разберем що е демокрация - "Аз си изкарвам парички...що ме боли за другите". Би трябвало да помислим и обсъдим дали наистина има основание за недоволство и, ако да - да подкрепим идеята. Иначе никой не е застрахован - днес изкарва, утре...?

е най-ужасноият пример който съм чувал за демократично мислене. Разбира се, ако всички разсъждават като колегата tyan (евала за което) щяхме вече да сме поне 2 пъти по-добре. Затова Полша, Унгария и който се сетите бивш соц е по-добре от нас, включително и бивша Югославия, защото просто хората бачкат, докато тук основно мрънкат и всеки търси работата на която ще взима много пари и по възможност нищо няма да прави.
Ако наистина "Аз си изкарвам парички...що ме боли за другите" важеше за всичките, то ВСИЧКИ ЩЯХА ДА РАБОТЯТ и ДА СА ДОБРЕ и на никой нямаше да му дреме бензина един лев ли е, два ли е.

Ако в края на всеки месец прибираш 2-3к лева, леко ще те наболява, дали на месец харчиш 150 или 180 лева за гориво. Разбираш ме, предполагам какво имам впредвид.

П.П. @Pichaga - перфектна позиция :heavymetal:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 24 ное 2005 19:36

Офф:

Аз не мога да си обясня как в страна, която беше разкъсвана от войни и етническо напрежение до преди 5 години за две години навакса това което тука се мърля вече 16 години и не само навакса ами в следващите две години ни изпревари и сега дърпа с такива темпове, че лично аз се чудя как е възможно ......

Визирам Югославия.....

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 24 ное 2005 19:40

tyan написа:....Визирам Югославия.....
Явно там живеят ХОРА :roll:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 24 ное 2005 21:35

Ако ще се протестира се включвам и аз,всичко останало са глупости.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пет 25 ное 2005 14:58

Аз ще протестирам ... ама за друго ......
...против дупките .... против некомпетентните милиционери/ да те не са полицаи, в държавите полицията е в полза на обществото, а тук ние сме в тяхна полза/ ..... не може човек който не може да чете и ням а какво да стане да ми стане полицай ... или таксиметров шофьор ..и против тях ще протестирам ....... ще протестирам срещу всички малумници ..е затова ЩЕ ПРОТЕСТИРАМ КОГАТО И КЪДЕТО КАЖЕТЕ ... но май ще сме малко ...както и на сбирките на клуба ..иначе много знаем да пишем :oops:

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Пет 25 ное 2005 15:40

musura написа:...

Ако беше така, в страните с развита пазарна икономика нямаше да протестират срещу всеки опит да им се нарушат правата.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 25 ное 2005 16:24

paro_k написа:
musura написа:...

Ако беше така, в страните с развита пазарна икономика нямаше да протестират срещу всеки опит да им се нарушат правата.
Бих добавил че тука нито е държава нито има някаква икономика...бе гето,лудница...

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 25 ное 2005 19:46

Вижте сега ще се опитам за последно да обясна гледната си точка.Идеята ми е не да оспорваме казизите или каквото и да било.Никои не е по голям от държавата тъй ,че затова вече сме на едно мнение.Но искам да ви попитам нещо.преди един два месеца скочиха всички горва с около 20/25% ( грубо казано) ,но когато всичко се нормализира защо всичко си е като преди като цени а газта остана на 1.07 Някои би ли ми отговорил защото аз това го приемам така.Търсенето е огромнооо и защо да свалят цените на един остатъчен продукт.Е това не е ли Е*АВКА с нас.Може и да не съм прав ,но поне аз така приемам нещата.Ако някои ми обясни смислено защо е така ще го приема.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 25 ное 2005 19:57

винаги зимата цената на газта е по-висока, предполагам, че заради това ... нямам идея, неможе 1 фирма изкуствено да поддържа висока цена. Ако някъде има по-евтин вариант за газ, все някой щеше да се сети да купува от там и да продава в БГ. Щом това не се прави - значи цената е нормална.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 26 ное 2005 12:19

Пропан-Бутана се влияе от цената на петрола!!! Като се купува суров петрол никой не го е грижа, че при преработката в бензин ще има фира. За разлика от Метан/газ гризу, който се среща свободно в природата в блатата, мините, около нефтените залежи.
Просто високи акцизи + висока цена на суровия петрол. В момента изкуствено са завишени около 7 - 10 стотинки от цената на газта .Това ми беше известно преди година и половина, че ще стане и всички тогава ми се смееха като го казвах...... С изключение на тия стотинки почти никакъв шанс да стане по евтино... по скоро ще има тенденция към увеличение. Свиквайте от сега

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Съб 26 ное 2005 12:31

musura написа:винаги зимата цената на газта е по-висока, предполагам, че заради това ... нямам идея, неможе 1 фирма изкуствено да поддържа висока цена. Ако някъде има по-евтин вариант за газ, все някой щеше да се сети да купува от там и да продава в БГ. Щом това не се прави - значи цената е нормална.

Има бате има, и одовна са се сетили от Румъния и от Гърция се внася ама що трябва да я продават на по ниска цена .
А относно продажбата на по ниска цена , старата система е в сила
Или си с нас или Бум. Лошото е че пазарната "икономика" не е точно пазарна иначе одавна да сме задминали някой от развитите европейски държави

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 28 ное 2005 20:21

momo 1 написа:
Има бате има, и одовна са се сетили от Румъния и от Гърция се внася ама що трябва да я продават на по ниска цена .
А относно продажбата на по ниска цена , старата система е в сила
Или си с нас или Бум. Лошото е че пазарната "икономика" не е точно пазарна иначе одавна да сме задминали някой от развитите европейски държави

bowdown bowdown bowdown bowdown
Да много си прав.Точно за това говорех.Но явно още не сме дорасли за такива неща.Нека ни тъпчат колкото си искат ,няли няма кои да надигне глава

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 29 ное 2005 0:48

dreadly, я поясни сега на простосмъртните неразбрали съфорумци, кои са тези дето ни "тъпчат" и пред които ще протестираш?

Някое министерство ли, някой офис на екопетролеум може би, или пред лукойл? Може и пред Руското посолство?

Това, което momo 1 се опита да каже, че пазара на горива не е "пазарен" и някой хора се притесняват да продават по-евтино, защото ще ги намерят в някой взривен асансьор, примерно.

Та ако ще протестираш пред някой, намери кои са най-личните бандюги и мафиоти в БГ, издири каде са им офисите и отивай да протестираш там.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”