зна4и бутала смяна с абф бутала вал4ета и другото ми е ясно и за вс.колектори знех 4е ще ми требват
къде да ги търся
маи да се отказвам по добре

2Е+16вПЛ=>5стр. въпрос за бутала
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Ами така както си го замислил, ще хвърлиш много пари...
Цял АБФ мотор със всичките му електроники е около 1000 лева и то читав и определено ще ти излезе по-евтинко направо да боднеш един такъв в коша, от колкото да се занимаваш с ремотни... сети се само колко $ ще те цакат майсторите покрай събирането и настройването.
Продавай твоите карантии на части и взимай цял АБФ от колегата Letajanta, поне е проверено, че са читави нещата там
Цял АБФ мотор със всичките му електроники е около 1000 лева и то читав и определено ще ти излезе по-евтинко направо да боднеш един такъв в коша, от колкото да се занимаваш с ремотни... сети се само колко $ ще те цакат майсторите покрай събирането и настройването.
Продавай твоите карантии на части и взимай цял АБФ от колегата Letajanta, поне е проверено, че са читави нещата там

- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В блока не би трябвало да има разлики Боби! Като при 1.8 8 клапана и 16 клапана, височината на блока и диаметъра на цилиндрите са еднакви, хода е също еднакъв! Тук е същата работа, 2Е-то си има вентилацията на картера, 82,5мм са му ризите, хода му е същия като на АБФ!
За ангренажните колела ... от АБф какъв е проблемът да се сложат, една разпр. вал, едно паразитен и едно колянов! Височината на главите на ПЛ/КР и на АБФ между другото еднакви ли са?

- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
K_Power написа:В блока не би трябвало да има разлики Боби! Като при 1.8 8 клапана и 16 клапана, височината на блока и диаметъра на цилиндрите са еднакви, хода е също еднакъв! Тук е същата работа, 2Е-то си има вентилацията на картера, 82,5мм са му ризите, хода му е същия като на АБФ!За ангренажните колела ... от АБф какъв е проблемът да се сложат, една разпр. вал, едно паразитен и едно колянов! Височината на главите на ПЛ/КР и на АБФ между другото еднакви ли са?
има леки разлики в биелите на АБФ и КР/ПЛ и 9А има разлика в буталата на 3 те типа мотори!
разрови се по каталозите .....
Не мисля че е мястото да спамя и да пиша такива подробности!
като се видиме ще обсъдиме разликите и приликите.....
Колегата е решил твърдо да опита и ...... Така да бъде!!! Никой не може да твърди нещо на 100% преди да е сметнал и проверил ако не е опитал вече..... аз занм за много разлики и трудности по хибридите (нали карах с такъв мотор) и знам какво е дървото.....