Перката на радиатора се върти постоянно.
-
- Автомобил: VW Touareg
- Двигател: BKS 2006
Перката на радиатора се върти постоянно.
Перката се върти постояно, става въпрос за Б5 тди. Гледам че май е със силиконов съединител ама май. Та въпроса ми е със силиконов съединител ли е или не? Ако е най вероятно е за смяна. А и колата повече от 80 градуса не вдига в големите жеги а зимата хич не загрява.
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
А сигналната лампа за водата свети ли когато е студена колата (особено при по-студено време)?
При мен зимата почва да свети червено когато я паля сутрин и е студено. Като позагрее се оправя. Паралелно с това върти яко вентилатора и трудно загрява. Проблема при мен се оказа в датчика за нивото във казанчето на водата. Просто се замърсяват сондите. Ако е така има 2 варианта:
1. Откачаш куплунга под казанчето за вода и вътре по някакъв начин наместваш едно съпротивление 500ома-1 Ком. между 2-та кабела
2. Слагаш в казанчето малко препарат за чистене на кафемашини.
При мен така се оправи.
При мен зимата почва да свети червено когато я паля сутрин и е студено. Като позагрее се оправя. Паралелно с това върти яко вентилатора и трудно загрява. Проблема при мен се оказа в датчика за нивото във казанчето на водата. Просто се замърсяват сондите. Ако е така има 2 варианта:
1. Откачаш куплунга под казанчето за вода и вътре по някакъв начин наместваш едно съпротивление 500ома-1 Ком. между 2-та кабела
2. Слагаш в казанчето малко препарат за чистене на кафемашини.
При мен така се оправи.
- Masculan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хах
Колега, сменяй термостат и топлинен датчик и няма да имаш проблеми!