Проблем с инжекциона!!! Помощ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с инжекциона!!! Помощ...
Преди 1 седмица закупих Golf 2 1.3 пълна инжекция. При запалване и при празен ход на двигателя колата гасне. Ако можете да ми дадете съвет от какво е това или да ми кажете сервиз в София да отида ще съм ви много благодарен! Мерси предварително!
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, веднага ли гасне или почва да ти клати оборотите, независимо дали е загряла или не? На какви обороти стои. В началото като е студена трябва да ги вдига до 1300 някъде и после след 3-4 мин да слезе до 950+-50. Това се регулира от една биметална пластина. Не знам на Г2 да има букси за закачане на компютър, ако все пак има начин, ще ми е интересно да разбера. Щом без синия датчик работи на 6, пробвай да откачиш ламбдата - 100% показателите и са извън нормата и лъже компютъра. Но най добре е наистина Ваското1. Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нестава и с откачването на ламбдата ... същата работа си е. А има ли някаква възможност да е нещо от кабелите, които излизат от датчика на температурата? Защото както казах по-нагоре като е откачен датчика колата работи идеално, като го закача.. неиска. И може ли да ми дадете някакъв телефон на Ваското1 да говоря с него?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен не е от кабелите. Ако имаше късо или беше прекъснат нямаше да има значение дали е закачен датчика или не... Виж си дросела както казва колегата, макар ако беше изцапан, нямаше да са такива симптомите според мен... За последно може да пробваш със съпротивление вместо датчика, като го вържеш на буксата. Например за 30 градуса вържи 1500 - 2000 ома, за 60 градуса - 540-675 ома, за 90 - 220-280 ома. Виж дали оборотите реагират по някакъв начин на промените на съпротивлението. Виж филтрите - въздушен, горивен за всеки случай.... И ако искаш по-подробно опиши поведението - веднага ли гасне, клати ли оборотите като се мъчи да ги задържи...Успех
Опиши по подробно проблема.Тоя мотор няма диагностична букса всьщност има закача се на входа на компа на големия куплунг,но се диагностицира с уред наречен мототестер в бьлгария няма такьв с този уред се диагностицира дидиджет и диджифант.Ако не с много добьр мултицет според пдф в раздел полезни.Малко глупав вьпрос дане са разменени кабелите на синия датчик и другия който е за температурата в таблото на километража.
-
- Автомобил:
- Двигател:
изчисти дросела виж как ще работи препорьчвам ти центровка на запалването за да не работи смукача има проблем в вакума може и клапата за допьлнителен вьздух да не работи тя се намира при стартера и прегледай пдф в раздел полезни защото и да идеш на центровка едвали ще са запознати добре с този инжекцион
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”