взех си нова машина 64бит та сега какъв виндоус :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Socket 754
Socket939
Значи при процесорите от фамилията Athlon64 контролера за паметта за разлика от всички други системи не се нами ра в North Bridge/ MCH на дънната платка а се намира в самия процесор
това освен че спомага за исключително нисколатентния обмен с паметта и пести място по дъната
Контролера вграден в процесорите сокет 754 НЕ подържа двуканален достъп до паметта сиреч Dual Channel.
Друго дъната със сокет 754 са по евтин изащото ползват 4 пластова PCB (Printed Circuit Board), тези с 939 са 6 пластови
Hyper Transport шината е 1600 МHz (200 МHz с 4 писания и 4 четения за такт) докато при 939 е 2000 МHz (200 МHz с 5 писания и 5 четения за такт)
И за 939 има по-голям избор от процесори.
940 е версия подържаща registered RAM.
Иначе чак фрапираща разлика в производителността между 939 и 754 няма, но все пак 754 беше първият сокет за а64 и времето му мина

Socket939
Значи при процесорите от фамилията Athlon64 контролера за паметта за разлика от всички други системи не се нами ра в North Bridge/ MCH на дънната платка а се намира в самия процесор

Контролера вграден в процесорите сокет 754 НЕ подържа двуканален достъп до паметта сиреч Dual Channel.
Друго дъната със сокет 754 са по евтин изащото ползват 4 пластова PCB (Printed Circuit Board), тези с 939 са 6 пластови
Hyper Transport шината е 1600 МHz (200 МHz с 4 писания и 4 четения за такт) докато при 939 е 2000 МHz (200 МHz с 5 писания и 5 четения за такт)
И за 939 има по-голям избор от процесори.
940 е версия подържаща registered RAM.
Иначе чак фрапираща разлика в производителността между 939 и 754 няма, но все пак 754 беше първият сокет за а64 и времето му мина

Последна промяна от Tyan на Съб 26 ное 2005 11:43, променено общо 1 път.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:37, променено общо 1 път.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vw_golf_2_Memphis написа:аз не разбирам нищо ама един познат ги чатка и казва само Линукс....нямало пре*бване
Да, ама като си инсталираш Линукс - после трябва да викаш твоя приятел да ти пуска филмите

По темата: Още един глас за WinXP + добър firewall !
Аз съм на този вариант и дори нямам антивирусна.
Нямам никакви проблеми - направил съм обаче лек тунинг на Win-a

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
R@do написа:NLite 1.06 Ruuulzzzz
мамата му таковам на ХРто
Не беше лошо да поясниш, че nLite е програма за "тунинг" на Win.
Поддържа Windows 2000, XP и 2003. Работи с всички видове SP-та.
С програмката могат да се изтрият от Windows, приложенията които не се използват, например Media Player, Internet Explorer, Outlook Express, MSN Explorer, Messenger....
Върши добра работа;)
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MAC OS - няма да тръгне на машина с процесор който не подържа SSE2 инструкциите на интел, т.е няма да тръгне на Athlon, XP, Pentium 3,има проблем с доста PCI експрес карти, с много дъна.... Всъщност Apple няма да продават тази ос за останалите компютри, просто motorola и IBM повече няма да правят процесори за Apple и те ще минават на Intel за това ги правят тези работи
иначе MACOS си е Unix Басед
ето неподържания хардуер
http://wiki.osx86project.org/wiki/index ... ported_CPU
Колкото до линукс. СИЛАТА НА ПИНГВИНА Е В КОНЗОЛАТА, А НЕ В ГРАФИЧНИЯ ИНТЕРФЕЙС, ей ви KORN, BASH. Аз нищо хубаво не съм видял от графичните им среди, нито Gnome, KDE, Window MAKER, не са стабилни както ми се иска. Няма редхад, федора, сусе, няма смисъл да вземеш линукс и да искаш да го правиш като уиндоус.
BSD power !!!

ето неподържания хардуер

http://wiki.osx86project.org/wiki/index ... ported_CPU
Колкото до линукс. СИЛАТА НА ПИНГВИНА Е В КОНЗОЛАТА, А НЕ В ГРАФИЧНИЯ ИНТЕРФЕЙС, ей ви KORN, BASH. Аз нищо хубаво не съм видял от графичните им среди, нито Gnome, KDE, Window MAKER, не са стабилни както ми се иска. Няма редхад, федора, сусе, няма смисъл да вземеш линукс и да искаш да го правиш като уиндоус.
BSD power !!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”