Може ли да се сложат лостчета от Пасат с МФА на Голф 2-РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Може ли да се сложат лостчета от Пасат с МФА на Голф 2-РЕШЕН

Мнениеот dimitar_85 » Нед 30 мар 2008 19:24

Колеги ще съм много благодарен ако някой успее да ми каже дали е лостчета от Пасат с МФА ще паснат на Голф 2 ГТИ.работата е там че Голфа ми е 87-ма година и е с тънките лостчета,лостчето за чистачките с МФА-то ми е счупено.Така или иначе е за смяна,та реших направо да сложа широки лостчета.когато си търсех такива лостчета един от колегите ми предложи от Пасат.Та за това искам да знам дали ще паснат лостчетата.Лостчетата от пасата са с авариини,но според мен няма да е проблем да се махнат,както и буксата за МФА-то е различна но ако се наложи ще се наставят кабелите.Затова остава въпроса дали состчетата ще паснат.

Ако някой може да ми каже ще съм му много Благодарен!!!

Последна промяна от dimitar_85 на Съб 02 май 2009 12:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Popov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

лостове

Мнениеот Popov » Нед 30 мар 2008 21:22

Колега дори и да станат механично лостовете , мисля че и таблото трябва да смениш и някоя друга адаптация с вагком

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Нед 30 мар 2008 21:34

в смисъл? :roll:

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Пон 31 мар 2008 19:40

:arrow:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 31 мар 2008 19:51

Голфа е със ДВЕ инсталации до 07.1989 г. и от 08.1989 г. :idea: :!: :idea:
Има разлика във буксите на таблото( със уредите) и мястото на аварийните мигачи. На новата инсталация аварийните са на превключвателите за мигачите и чистачките (както на пасата) но за голф ще ти трябват от пасат КОМБИ заради задната чистачка :idea:
И по ми е интересно защо си вкарваш таралеж в гащите :?::!:

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Пон 31 мар 2008 19:52

Е че защо да не станат. Ако са със същия брой кабелчета както оригиналните, тоест мисля 3 или 4 кабелчета и броя им съвпада може и да се получи. Упревлението им е по "маса" или поне така е на дигиталното табло на 2-ката, защото ми се наложи да слагам дигитално табло на голф2 с VR6 двигател. Всичко си тръгва нормано, е...с някои малки доработки :)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: лостове

Мнениеот znainainai » Пон 31 мар 2008 19:55

Popov написа:Колега дори и да станат механично лостовете , мисля че и таблото трябва да смениш и някоя друга адаптация с вагком

Какъв VAG COM кви 5лв бе колега в далечната 87г. VAG COM-ът не е бил изобретен :P Или ако го е имало няма нищо общо със MFA-то при Golf II :idea:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 31 мар 2008 22:32

Няма да стане. Ако голфа беше след 89 става без проблем.

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Вто 01 апр 2008 0:33

А дали няма да стане да си навърже основните кабели ( къси, дълги, ляв и десен мигач, степените на чистачките и т.н.т. ) а тоя бутон, който е за аварийните няма да действа?
То е ясно, че играчка ще падне, но мисля че ако се постарае ще се получи. Просто бутона , който е за авариините, ще бъде НЕизпозваем.

Ако случайно го включи няма да светят аварийните, но няма да действа и на отделните лав или десен мигач, но като е в изключено положение бутона си прави мостче и за двете посоки отделно.

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Вто 01 апр 2008 20:30

Е то фактически няма да мога да сложа широки лостчета,тъй като май всичките широки лостчета са с авариини на тях. :cry: Един колега беше споменал че от КР трябвало да станат даже и буксата на МФА-то щяла да пасне.

Май имало и друг вариант.Мога да сложа обикновенни широки лостчета и да се изкара копчето за бордовия отделно,но нешто този вариант не ми се нрави :roll:

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Вто 01 апр 2008 21:09

Проблема идва само при копчето на аварийните .....е .....и....
Мисля, не сум 100% сигурен , но почти убеден, че ако се постараеш малко ще се получи. Като говорим за мигачите имаме 3 кабела свързани с тях. черен+бял, черен+зелен, черен+бял+зелен. Първите два за за посоките - лява и дясна. Та мисля, че като вържеш кабелите и оставиш копчето на аварийните в ИЗКЛЮЧЕНО полжение, то тогава лостчето е все едно без бутон за аварийни, проблема е че като искаш да го включиш няма да свети на аварийни, само оригиналното ще работи на аварийни както е било до сега. Като се замисля, с малко повече мисъл може да накараш и това на лосчетата да работи ;)

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Сря 02 апр 2008 19:37

Ясер написа:Проблема идва само при копчето на аварийните .....е .....и....
Мисля, не сум 100% сигурен , но почти убеден, че ако се постараеш малко ще се получи. Като говорим за мигачите имаме 3 кабела свързани с тях. черен+бял, черен+зелен, черен+бял+зелен. Първите два за за посоките - лява и дясна. Та мисля, че като вържеш кабелите и оставиш копчето на аварийните в ИЗКЛЮЧЕНО полжение, то тогава лостчето е все едно без бутон за аварийни, проблема е че като искаш да го включиш няма да свети на аварийни, само оригиналното ще работи на аварийни както е било до сега. Като се замисля, с малко повече мисъл може да накараш и това на лосчетата да работи ;)

значи ако си намеря широки лостчета от Голф дори и да са с авариини пак може да се направии мога да махна копчетоп за да непречи на моите пластмаси.А предполагам че и кабелите на МФА-то могат да се навържат дори и буксата да е различна нали така? :wink:

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Сря 02 апр 2008 22:01

Ами има малко разлики, но мисля, че като разгледаш кабелите по цветове, направиш няклолко измервания та дори само с пробна лапма ще можеш да ги смениш и да им се наслаждаваш.
Така или иначе са ти нужни лостчета от Пасат КОМБИ с МФА, защото на лостчето на чистачките трябва да има опция за задна чистачка.

Успех

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Чет 03 апр 2008 5:27

Захващането на лостчетата за кормилната колонка е различно,кабелите са лесната част,копчето за авариините може да се махне,така че за да стане трябва да се смени или кормилната колонка или цялата ключалка.....аве много играчка според мен.

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Чет 03 апр 2008 11:30

Днес един приател с Голф2 ВР6 мина през мен и погледнах лостчетата. От дебелите са и са с МФА, понеже таблото му е от Голф2 дигитално. Та по въпроса за захващането на лостчетата мисля, че няма да има проблем или по-точно и на Пасата и на Голфа май са с 3 болта към кормилната рейка.

Преди години имах голф2 87' и той също беше с тънките лостчета. Купих си от дебелите и сега си спомням , че залепнаха на място от първия път. Не съм напълно сигурен дали бугсите ми съвпаднаха. Ама не си спомням да съм се главоболил ;)

Убеден съм, че ще се справиш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”