Стари стикери по стъклото, проблем?
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Стари стикери по стъклото, проблем?
Колеги искам да ви попитам някой знае ли проблем ли е това да имаш стари стикери по стъклото, например стара, изтекла винетка? Един приятел са го спряли вчера и му написали акт за 2 неща: Едното изтекла гражданска, това ясно, но второто нещо, което са написали на акта е че е имал изтекла винетка и това се водело заблуда за органите на реда
Може ли за такова нещо да се напише акт? И някой знае ли колко ще му е глобата за двете нарушения? Мерси

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Стари стикери по стъклото, проблем?
skotis написа:Колеги искам да ви попитам някой знае ли проблем ли е това да имаш стари стикери по стъклото, например стара, изтекла винетка? Един приятел са го спряли вчера и му написали акт за 2 неща: Едното изтекла гражданска, това ясно, но второто нещо, което са написали на акта е че е имал изтекла винетка и това се водело заблуда за органите на редаМоже ли за такова нещо да се напише акт? И някой знае ли колко ще му е глобата за двете нарушения? Мерси
Абсолютно така е това го знам и затова ги махам старите

- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото знам се махат старите стикери...последния път като ме спряха ми казаха че тия неща са ми излишни(картончето и стикера от гражданската"на вноски")добре ,че се оказаха познати на баща ми....иначе за 1 вечер 2 акта щяха да ми дойдат в повечко(не е нещо за което да ме нахулите"като превишена скорост например"
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Чл.179
(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който
управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена
съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно
превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с
изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на
товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните
превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси -
1000 лв.;
2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на
пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно
превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните
превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на
теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.;
3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места,
без мястото на водача - 200 лв;
4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за
превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни
средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства,
предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса
не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена
проходимост - 100 лв.
(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който
управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена
съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно
превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с
изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на
товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните
превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси -
1000 лв.;
2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на
пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно
превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните
превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на
теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.;
3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места,
без мястото на водача - 200 лв;
4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за
превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни
средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства,
предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса
не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена
проходимост - 100 лв.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”