Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 334
Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Пон 31 мар 2008 19:35

............май подобре да изчакам пирелите,те горедолу ще се вържат на същата цена

Потребителски аватар
EmbaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EmbaTa » Вто 01 апр 2008 16:17

brabus написа:Добавих Toyo. За летна гума цена / качество според мен по-добро от T1 R няма.
Уникално поведение на пътя, както на сухо, така и на мокро. Недостатък - трябва да се смени навреме, защото паднат ли температурите под 5~6 гр. се втвърдява много и не държи както трябва.
Цена за 195/50R15 132 лв.
П.П. Това е топово изпълнение на фирмата или както се казва high performance. За по-евтините модели нямам мнение.

Изображение
Напълно съм съгласен с колегата!!!

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Вто 01 апр 2008 16:31

Аз за сега сложих от този модел на Мишлин пилот.
Изображение
Изображение

Не са чисто нови, но днес ги пробвах на мокро нямат мърдане!
Дано докато взема чисто нови да издържат и ги мятам отзаде.
Даже едната гума ми я прати един колега, за което евала направих двойка и вече не съм със зимните си гуми отпред.

Потребителски аватар
EmbaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EmbaTa » Вто 01 апр 2008 18:23

Евала братка, със здраве да си ги возиш!

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Вто 01 апр 2008 18:47

EmbaTa написа:
brabus написа:Добавих Toyo. За летна гума цена / качество според мен по-добро от T1 R няма.
Уникално поведение на пътя, както на сухо, така и на мокро. Недостатък - трябва да се смени навреме, защото паднат ли температурите под 5~6 гр. се втвърдява много и не държи както трябва.
Цена за 195/50R15 132 лв.
П.П. Това е топово изпълнение на фирмата или както се казва high performance. За по-евтините модели нямам мнение.

Изображение
Напълно съм съгласен с колегата!!!

Аз съм втори сезон с тях и са супер!

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 02 апр 2008 9:48

Някой пазарувал ли е от http://www.gumi.bg/

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B12Gold » Сря 02 апр 2008 12:08

Изображение

Аз сложих летни гуми на Малоя с тази шарка и на мокро спират перфектно но на сухо. леко като пипна спирачката и започват да се влачът :cry:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 02 апр 2008 13:04

вчера си закупих тези гуми, понеже един приятел ме уреди стях, http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/f ... del/20670/, някакви надблюдения върху тях.

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Сря 02 апр 2008 13:17

С риск да стана досаден....

Уизи написа:Преди да започна все пак и да си го кажа: написаното по-долу си е чисто лично мнение изградено по един или друг начин. Просто го намирам за верно, полезно и се възползвам от функциите си на модератор за да закача темата на видно място. От друга страна пък тази тема бива сериозно разисквана поне два пъти в годината - за зимни и летни гуми, та не е лошо да се вижда от високо.

Защо не мога да разчитам на мнението за зимна/лятна гума произволен размер, но конкретна марка и модел?

За съжаление всичко е прекалено индивидуално. Хората, които са се заглеждали по разни тестове за гуми може да са обърнали вече внимание на факта, че много често гума от даден производител и конкретен модел в размер Х е в челната тройка на класацията, а същата с размер У е едва класирал се успешно. Това ще рече, че е изключително важно да се консултирате за гуми, които конкретно пасват на вашия размер!

Добре де, защо да гледаме тестове на гуми като Гошо ми каза, че "онези" са били трепач?

Защото тук нещата са още по-относителни! Как можете да сте сигурни, че Гошо е еталон за добър шофьор, който има достатъчно километри зад гърба си, попадал е в стотици ситуации от където е могъл да извлече извод за способностите на гумите? Дори и така да е пак има проблем: какъв автомобил кара той и какъв вие? Пример: на един и същи заснежен наклон в рамките на два дена отивам с приятел собственик на А4 (В5) Авант quattro и А6 (С5) Авант quattro. А4-та безгрижно се изкатери, а на следващия ден качихме директно гумите с джантите на А6-та и положението беше трагично. Извода ми от случката е, че колата има огромно значение! Ако теоретично имаме А4ка, то не можем да приемем съвет от човек, който има А8ца или от човек с А2ка.

От къде тогава да си взимаме изводи коя гума е по-добра от друга?

Четем реномирана (чуждестрана) преса, на хартия или в нета. Защото само те тестват при еднакви условия (шофьори, коли, изпитания, условия) и също така на драго сърце биха критикували, а между нас едва ли ще се намери кой да каже "Баси, дадох 800лв за чисто нови гуми и не стават за нищо!", а такива гуми със сигурност има!

Още нещо?

Ами да....
1во и НАЙ-важното: гумите да са НОВИ. Гума по-стара от 2 години отпада автоматично. Гумата старее и губи свойствата си!
2ро: гледам по възможност да е някоя по-известна марка, защото това увеличава вероятността инжинерчетата да са си свършили качествено работата в пресмятането на гумата и избор на материали в нея
3то: в крайна сметка избирам модел който ми е по джоба, което в повечето случаи така или иначе автоматично ме води до някой конкретен вариант и всичките приказки, които сме писали тук, всичките тестове, които сме чели и слушали, всичките оферти на "разбирачите" спират да имат значение.

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Сря 02 апр 2008 18:45

в духа на написаното по-горе, има ли някой наблюдения как се държат летни BF Goodrich Profiler2 с размери 195/65/15 на Пасат Б5 (уредих се да си ги купя по-евтино - за по 97 лв парчето (иначе им искаха по 120 на гума))

Трънчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Трънчо » Сря 02 апр 2008 20:07

BRIDGESTONE TURANZA - много са добри, добре се държат по завоите с висока скорост и влажен път. Млко и на сняг съм ги карал.

Потребителски аватар
Mortimar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mortimar » Чет 03 апр 2008 4:42

AVON - средна работа, дойдоха на една от предишните ми коли, и въпреки че бяха доста поизтъркани, се държаха много добре. На мокро обаче не струват. Не рискувайте.

LASSA - много добри гуми за зимата, чувам от приятели че са доволни и от летните модели.

MALOYA Futura Primato - взех си 4 чисто нови за Голфа миналото лято, 205х55х16 - НЯМА такава гума на такава цена! Изключително добри, нарочно съм правил издевателства на няколко пъти в завои и на мокър път (с риск за живота ми :-)) за да видя как се държат. Препоръчвам ги. Може да ги пусна за продан след някоя друга седмица, ако не си намеря пак кола на които да ги сложа.

MICHELIN - то е ясно, само че цените им са прекалено високи според мен. MALOYA-та не отстъпва по качество, дори в някои специализирани издания я дадоха по-добра гума отколкото Michelin...

Потребителски аватар
Joro_Markov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Joro_Markov » Чет 03 апр 2008 7:29

fichtenweg написа:в духа на написаното по-горе, има ли някой наблюдения как се държат летни BF Goodrich Profiler2 с размери 195/65/15 на Пасат Б5 (уредих се да си ги купя по-евтино - за по 97 лв парчето (иначе им искаха по 120 на гума))

Добра гума на добра цена! Няма да съжаляваш! Моите са с размер 195/65/14 и за първите 3к км., нямам забележки.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 03 апр 2008 10:41

Winner25 написа:
Stefan написа:Обърнете внимвние, голяма част от гумаджийте с какви гуми карат собствените си коли :arrow:

Гумаджиите при които ходя карат с гуми втора употреба mhihi

Моделааааа, а не дали са нови или втора употреба :wink: Нали се сещаш, че през тях минават много видове и тези които си ги слагат на колите са най-доброто от втората употреба :arrow:

А ето и VW Tiguan с какви гуми е на изложението във Франкфурт

Изображение

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 03 апр 2008 14:13

Joro_Markov написа:
fichtenweg написа:в духа на написаното по-горе, има ли някой наблюдения как се държат летни BF Goodrich Profiler2 с размери 195/65/15 на Пасат Б5 (уредих се да си ги купя по-евтино - за по 97 лв парчето (иначе им искаха по 120 на гума))

Добра гума на добра цена! Няма да съжаляваш! Моите са с размер 195/65/14 и за първите 3к км., нямам забележки.
:да: С размера на колегата Марков съм ;)
Въпреки, че не са искарали най-блестящата оценка на ADAC, според мен са перфектни!
Сега ги сложих за втори сезон и нямат помръдване от никъде. Измиснал съм поне 30 000 км. с тях

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”