Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Сря 05 мар 2008 16:15

ABSOLUT написа:Пристигна ми часта втора употреба.
Изображение
Изображение

Някой беше постнал един много добър линг с много нагледни инструкции със снимки за 1Z, мисля че линка беше на английски. Сеща ли се някой? Дори показваха кабела как се сглобява. Ебаси, как не мога да се сетя къде го гледах.

Сега намерих това http://christiantena.pwp.blueyonder.co.uk/motor/vag/tdi/ccs.html

От къде бре Пацко, се сдоби с това нещо???

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 22 мар 2008 18:35

Rabbit_TDI написа:Незнам дали е същото ,ама това трябва да си купиш лостче.Колегата Rusty го е писал най-добре - слагаш бутони ,прекарваш жица през лостчето и връзваш на буксата/ако я нямаш ще трябва да закараш кабел чак до кампютара :cry: -при мен е така/.За мен обаче най-голямата дилема е къде да си намеря бутон дето да не изглежда "универсално грозен" - колкот и да е смешно задачката не е никак лесна :cry:
mnogo se izvinqvam na admina preeba mi se kirilicata e ne6to ne moga da q drypna i toq byton kredor ne moga da razbera za kvo e no kakto i da e nadqvam se sledva6tiq pyt da sym s kirilica :( ta vaprosa mi e Rabbit_TDI ti mai si s sy6tiq motor kato moq kak moga da zaka4a kabelite kam kompa 4e i az q nqmam tazi byksa az imam samo dve takiva kato teq na snimkata no ednata e s 3 a drygata s 5 jici i sa zaka4eni kam by6onierata

Потребителски аватар
koko71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko71 » Съб 22 мар 2008 22:57

това проработи ли?

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Нед 23 мар 2008 19:51

Здравейте колеги!!!
След като смених и аз МПС-то,реших да си инсталирам и аз Темпоматче.Пусту не мога да намеря буксата да му се невиди разглобих цялата кора там дето са бушоните и релетата и оглеждах обстойно и не мога да я намеря.Не съм се отказъл и реших да проверя от буксата на Компа кои пинове са за темпомата,но тъй като Аутодатата ми е със стара версия,не ми разрешава като му задам модела и двигателя да вляза в този сектор където са обозначени.Та въпроса ми е някой има ли понятие за този комп под кой номер са.Мотора е 1.9TDI-ALH.Или нещо повече като инфо не отказвам.
Благодаря!!! :wink:
Забравих да кажа,че темпомата го активитахме с Vagcom-а

П.П.
Ръчката за управление а темпомата е инсталирана благодарение на Колегата-Krasi.За което му благодаря,че отдели време да ми помогне. :да:

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Пон 24 мар 2008 12:29

:arrow:

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Чет 27 мар 2008 22:28

Пешка, бях обещал на Краси да потърся по-нова Autodata. След доста проби най-накрая успях да я стартирам, но вътре е добавена информация за новоизлезлите коли (2005, 2006 ..) и тази за по-старите си е останала непроменена. Т.е. буксите за твоето Поло са все още неактивни :(
Но търсенето продължава към други източници

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Вто 01 апр 2008 20:20

ceci4 написа:Пешка, бях обещал на Краси да потърся по-нова Autodata. След доста проби най-накрая успях да я стартирам, но вътре е добавена информация за новоизлезлите коли (2005, 2006 ..) и тази за по-старите си е останала непроменена. Т.е. буксите за твоето Поло са все още неактивни :(
Но търсенето продължава към други източници

Аз намерих в една програма,ЕЛЗА се казва ама за Сеат Кордоба Варио,със същия мотор-ALH.Там пише че буксата за темпомата се намира над блока с релетата.Даа...........ама на Полото я няма.Извадихме разпиновката на компютъра и на въпросните крачета на моята букса няма кабели,тоест нямам букса за темпомат.Явно самата инсталация е такава.Защото на нито едно от крачетата дето служат за темпомата няма кабели.Това ме накланя на мисълта че ще трябва сам да си ги пускам от компа до ръчката на волана.Ето я и схемата:
Изображение

Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Нед 04 май 2008 22:51

ако някои иска да си слага на ГОЛФ 4,ПАСАТ,БОРА имам и продавам темпомата само ми пишете лс.

Потребителски аватар
golf_tdi_150
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_tdi_150 » Пон 05 май 2008 13:49

аз карам голф 4 TDI и искам да ви питам при мене няма темпомат заводско може ли да се сложи и кой може да ми свърши работа към кой да се обърна, ще си платя каквото трябва.

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Вто 06 май 2008 7:51

golf_tdi_150 написа:аз карам голф 4 TDI и искам да ви питам при мене няма темпомат заводско може ли да се сложи и кой може да ми свърши работа към кой да се обърна, ще си платя каквото трябва.

Колега гледам че си от София,свържи се с някой от хората дето са си слагали и те ще ти окажат съдействие.Пък и колегата по горе е писал че продава за Голф 4,драсни му на лични и се разберете!!!! :да:

Потребителски аватар
golf_tdi_150
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_tdi_150 » Вто 06 май 2008 17:10

купих го това което продава колегата, има ли някой който може да ми садейства за да ми се монтира на колата този темпомат. ще си платя някой да садеиства. !!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
kaipo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaipo » Сря 07 май 2008 14:07

[quote]С VAG-COM се логваш (функция 11) и се въввежда код 11463. Това е.
За да се провери дали е активирано във функция 08 група 01 ако 4то поле има стойност 255 темпомата е изключен, ако е 0 е включен.

интересува ме тия кодове дали са същите и за SDI (венто 96г.) щото имам буксата зад бушоните кабелите са същите както ги описвате само това с кодовете незнам дали е така и при мен

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 13 май 2008 9:09

golf_tdi_150 написа:купих го това което продава колегата, има ли някой който може да ми садейства за да ми се монтира на колата този темпомат. ще си платя някой да садеиства. !!!!!!!!!!!!

аз мога да ти активирам темпомата в компютъра и да ти покажа буксата от която съм си извел ключе (в която трябва да включиш това което си си купил),
но за смяна на ръчката за мигачите трябва да отидеш в сервиз

поздрави

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Сря 28 май 2008 18:21

И аз съм вече с темпомат. Нищо сложно. Най - яко е като натиснеш бутона RES и вземе да набира до последната фиксирана от SET скорост.

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Съб 28 юни 2008 17:55

Здравейте отново!!!
Искам тук в тази тема да изкажа искренните си благодарности към колегата "Krasi" за това,че не ме изостави и беше плътно до мен когато оживих темпомата.
На показаната по-горе от мен снимка се ръководихме и тя се оказа напълно вярна.
В самата букса сложихме клемите които се ползват за темпомата,вкарахме кабелите през купето до ключа и всичко заработи.Усещането е невероятно,Много се кефя.Поздрави на всички и успех на тези които тепърва ще си правят сами темпомат. :wink: :wink:
Ще кача снимки!!! :wink:

Върни се в “Направи си сам!”