Здравейте колеги , наскоро си смазах предишната машина и сега искам да си купя нова
спрял съм се на Golf 4 TDI 4врати , но тук идва и дилемата за мен , двоумя се между два двигателя 110 и 130к.с.(131к.с. незнам дали има разлика между двата двигателя 130к.с. и 131к.с.) ако някой има наблюдения или знания по въпроса ще се радвам да ми дадете съвет кой от двата(трите)двигателя е по-удачно да си взема , имат ли разлика в сумата при поддръжка и т.н. ако
благодаря предварително
П.П.приготвил съм си около 16к , ще ми стигнат ли?
Съвет за Golf 4
- ghostdog
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съвет за Golf 4
Последна промяна от ghostdog на Сря 02 апр 2008 10:14, променено общо 1 път.
- ghostdog
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vask0 написа:Колега аз съм с 131 !Градско ми харчи 8.2!Засичал съм го!Но аз и поначало не карам като съзтезател!Иначе върви много!Имам е от 5-6 месеца много съм доволен!

мерси все пак , 1 мнение за 131к.с.

- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
maimo написа:ами според мен подръзката е еднква, въобще няма какво да мислиш взима този 131 и газ
Е как можа да го кажеш това колега.Ти си първия за когото помпа-дюза и обикновеното TDI са еднакви като поддръжка.Нищо общо нямат повярвай ми.За теб кое е поддръжка-нафта,масло и филтри и накладки ли???????Ами има и още доста неща за които да мисли човек,хеле ако стане нещо за по-сериозен ремонт пък.
Колегата правилно се е насочил за 110к.с.Особено ако потърси Brezel или се порови малко в тунинг подфорума да види как за малко пари тръгва да върви това 110к.с.А при още малко изпипване върви даже колкото ABF.
А тия 16К лева са предостатъчни.Ще се намери доста доброи изпълнение че и пари за моренце ще останат.
- ghostdog
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
propparo написа:maimo написа:ами според мен подръзката е еднква, въобще няма какво да мислиш взима този 131 и газ
Е как можа да го кажеш това колега.Ти си първия за когото помпа-дюза и обикновеното TDI са еднакви като поддръжка.Нищо общо нямат повярвай ми.За теб кое е поддръжка-нафта,масло и филтри и накладки ли???????Ами има и още доста неща за които да мисли човек,хеле ако стане нещо за по-сериозен ремонт пък.
Колегата правилно се е насочил за 110к.с.Особено ако потърси Brezel или се порови малко в тунинг подфорума да види как за малко пари тръгва да върви това 110к.с.А при още малко изпипване върви даже колкото ABF.
А тия 16К лева са предостатъчни.Ще се намери доста доброи изпълнение че и пари за моренце ще останат.
gomez написа:110 коня е мойто мнение(една помпа) + чип !!!
точно такива мнения чаках ,
до gomez: няма да е само чип

до propparo: аз горе долу имам бегла представа за парите които отиват при PD ако евентуално се случи нещо , понеже няма да го карам stock голфа и имам намерение да му посменя няколко неща(да се надяваме че проекта ще се осъществи) за които попрочетох това онова , но все пак се чудех дали от по-мощният мотор няма да стане по-добра играчка
П.П. ако някой се е занимавал с мотор 110к.с. можели да ми каже горе-долу , интеркулер+чип(софт мод)+турбо пътища+генерация+спортни дискове горе долу колко ще ми излезне като цена (ще мога да вложа наведнъж около 2к +/-500пари), че гледам имам доста различни мнения по въпроса , къде в софия ще е най-удачно да отида да ми ги направят тези неща , също така да слагам ли спортно окачване или само да сложа едни хубави газови амортисьори и пружини
нов съм в тези неща и като цяло не съм на мнение , че става само с четене , колата ще я ползвам да се возя не за да се състезавам , но ми се иска и да върви като ми дойде настроение
maimo написа:ами за мен са еднакви все пак мисля 4е имам доста опит, защото карам такъв двигател от 2004 година. ве4е по4ти 100000км а господ знае на колко е ощеи само тези неща си сменям редовно.а за вървене без 4ип просто няма сравнение
все пак 6-тата скорост е друго не6то.
приятелю много се радвам за теб , чукай на дърво да не се наложи нещо сериозно че като разгледах преди малко за какви цифри говорим на дюза само ми паднаха очите
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”