Какъв ми е двигателя на Г-2 1.3 ???
Какъв ми е двигателя на Г-2 1.3 ???
Здравейте на всички.Отскоро съм голфаджия и незнам нищо за тази кола.Та въпроса ми е как да разбера какво е двигателчето?Типа на двигателя били буквите пред номера.Но номера не се чете от ръжда и шкурене.По талон се води 1.3 ,номера на двг-то в КАТ го извадиха от талона на предната регистрация (нещо ZH .... и някакви цифри).След проверка в компютъра ми заявиха че няма такава модификация.Ако може някой да ме насочи какво да гледам за да разбера все пак какво карам ,ще бъда много благодарен.
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Виж си номера на двигатела (върху самия него...) първите две букви ти трябват после гледаш ТУК и разбираш кво караш 

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
доколкото знам единствените 1.3 мотори пълна инжекция без компресор за 3F и NZ. Ама 3Ф не е слаган на голф така че си NZ като моя - 1272сс пълна псевдоинжекция 55кс можеш спокоино да го караш с бензин 92 октана и да не го мислиш само сменяй редовно маслото и филтрите.
не че съм експерт ама ако нещо те интересува за мотора - питай ме (може и на ЛС)
не че съм експерт ама ако нещо те интересува за мотора - питай ме (може и на ЛС)
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:Единственото което ми идва на ума е NZ, ако не се лъжа е пълна инжекция. По това което казваш /Само мога да кажа че няма нищо като карб и за всеки цилиндър на всмукателния колектор има по 2 жици и е пълно с плякана електроника./ трябва да е инжекция - 55 к.с.
Мисля че си прав. Старата ми Джета беше такава 1.3 пълна спринцовка електрическа

Иначе мотора се реже много добре до 90-100 и после е умрял кон...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”