Vw Polo = Vw Derby

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
yso_derby
Автомобил:
Двигател:

Vw Polo = Vw Derby

Мнениеот yso_derby » Сря 02 апр 2008 9:27

Здравейте всички фенове на марката VW и по - специално тези на Polo!Понеже вчера си купих VW Derby 1.1 1983год. и предницата ми похлопва искам да питам дали частите на Vw Polo по окачването са еднакви и стават с тези на Derby-то и някой може ли да ме посъветва къде мога да открия каре, накрайници, амортисъори, щанги за отпред и как са цените ?!Благодаря предварително на всички отзовали се !Поздрави!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 02 апр 2008 9:53

До колкото съм запознат ,окачването на полото от 81 до 94 година е непроменено! А поло-дерби за предница са едни и същи. Най скъпото ти нещо по колата е задницата (стопове,багажник ,задни калници и т.н.) Пази ги много! Имам бивш съученик който кара дерби 91г. От около 5 години си търси стоп за него и неможе да си намери,а каза ,че актовете които е платил до сега заради стоп са по-малко като цена от един нов стоп :shock

Зная ,че шарнирите ти вървят в комплект с носачите и 2-то селенови втулки цената на един носач е 45-60 лева в зависимост от марката.За гормилните накрайници ще те попаря....Вървят заедно със щангите към тях и като преблизителна цена 80 лв. Закарай я някъде да ти направят проверка на окачването към 5-6 лв ще ти вземат ,ама ще си сигурен ,че с тези дупки гумата от вертикално положение нама да ти застане в хоризонтално (не дай си Боже при висока скорост) :wink:. Стабилизиращато щанга едва ли ти е за смяна ,ако колата няма силен челен удър. По нея има тампончета дето са към 10 лева парчето (2 броя)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 02 апр 2008 13:26

yso_derby-откъде я изкопа тая антика?
Ей-да я пазиш...
Анбъч е прав за всичко,ама за стопове,мигачи-дори и да не ги запазиш-има хора дето подлепват тея неща....
За части-кво да кажа...аз една щанга съм купил барабар с накрайника-за 15 кинта при италианеца,носач-35 кинта...предни лагери не съм сменял,задни по 33 кинта...Тампоните за стабилизиращата щангата ги плащах дебело-над 25 кинта,каре и полуоска-дълга-60 кинта 2ра ръка....
Вече почва интересното-амортисьори...евтин вариант-220 кинта за предни,по-скъп-280...задните -може и 120 за двата...не помня точно колко....
то май друго по окачването не остана.....

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Сря 02 апр 2008 21:43

Най-после още някой с Дерби да се появи.Предниците наистина са много келяви нз що.Ние сменяхме и сменяхме карета на наща и пак си тропат като се навърти волана на някоя страна на пълно.А стопове и фарове няма намиране.Аз имам 2 комплекта стопове.Ся търся фарове и решетка ама без резултат за сега.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 02 апр 2008 23:20

еднакви са..
в етката ги пишат Polo/Derby

Потребителски аватар
yso_derby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yso_derby » Чет 03 апр 2008 8:50

chy написа:yso_derby-откъде я изкопа тая антика?
Ей-да я пазиш...
Анбъч е прав за всичко,ама за стопове,мигачи-дори и да не ги запазиш-има хора дето подлепват тея неща....
За части-кво да кажа...аз една щанга съм купил барабар с накрайника-за 15 кинта при италианеца,носач-35 кинта...предни лагери не съм сменял,задни по 33 кинта...Тампоните за стабилизиращата щангата ги плащах дебело-над 25 кинта,каре и полуоска-дълга-60 кинта 2ра ръка....
Вече почва интересното-амортисьори...евтин вариант-220 кинта за предни,по-скъп-280...задните -може и 120 за двата...не помня точно колко....,
то май друго по окачването не остана.....

--------------------------------------------------------------------------------

Благодаря на всички за инфото, надявам се до няколко седмици да оправя предницата, ще видя къде да търся изброените от Вас части, за София може ли да ми кажете къде ги има на тънкана?Иначе колата е от една седмица при мен купих я от с. Царевец до Свищов и за щастие стоповете ми са здрави и колата като цяло мотор купе и салон, само окачването отпред е за ремонт. Разбира се ще я пазя !Благодаря още веднъж почвам издирването на частите и да действам! Поздрави !!!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 03 апр 2008 10:02

:welcomee
Стягай машината, пък и попълни гаража :wink:
Ходовата им част е 1/1

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”