Технически преглед в СБА - младост 3 = клизма

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Технически преглед в СБА - младост 3 = клизма

Мнениеот kossel » Чет 03 апр 2008 20:31

Днеска реших да минавам на технически преглед, реших да мина по трудния начин без да давам рушвети и да ме проверят основно мислейки си че всчко ми е ок. 1-во чакох го чичото 30 минути да се намотка, (все пак съм на работа !!) после на газ анализатора ми отчета 2.5% СО2, макар да бях на метан .... имаше нещо от рода ..ами сега ... и човека разви един клапан .. и стойностите почнаха да падат (0-0.5%) аз се направих на глупак и пари не дадох ... отидох в един друг пункт където за 5-10 минути всичко мина успешно. И сега се чудя защо като съм на Метан и съм уж екологично чист СО2 ми е 2.5% ? Някой чува ли му главата от тези неща да ми обясни ?!!!

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 03 апр 2008 20:42

Дебре колега си тръгнал в СБА да минаваш. Там чисто нова кола от магазина я късат! Мани ти тая работа. Номера е ясен!

От кои граждански там пробутваха безплатните в СБА прегледи.... Е те с колегата dimitkoto, и той големия тарикат без пари да минел, я разнищихме изторията, ама неволята учи ..... :)

Схемата е следната:
Отиваш в СБА с талонче от застраховател, за безплатен преглед!
Прибират ти талончето, пишат протокол да отчетат дейност, след това те късат, ама 1-во си го подписваш, после разбираш че оня те е скъсал.....
Ония прибират парата от застрахователя, а па ти я минеш след 2 дена я не и теб да изврънкат вече 2-рия преглед не е безплатен :) :) :) :)....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 03 апр 2008 20:51

2 пъти преглед в СБА Пловдив...огромно чакане...прилично обслужване и безпроблемно взимане на прегледа...а това че е давала високи стойности на въглероден диоксид според мен е нещо по реглажа на уредбата...а ако СБА правят мизерия съм потресен

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 03 апр 2008 20:56

Аз пък там в младост миналата година минах без проблем !!! Но тази реших да не си гърмя куршумите там !!! Иначе 3 години подред минавам на тея безплатни прегледи на СБА !!! Как непускат по-нови коли незнам !!!

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 03 апр 2008 20:56

chefito написа:.а ако СБА правят мизерия съм потресен

правят...
бъди потресен :roll: :wink:
бях с 10%над нормата на co2,,,с газена mhihi mhihi mhihi
боли те фара...

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 03 апр 2008 20:56

Копие от големия талон 25лв и на следващия ден талона за прегледа е при мен докато си пия кафето. Дали ще се занимавам с чичковци в СБА :)

Потребителски аватар
gaco_baco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gaco_baco » Чет 03 апр 2008 20:57

а прегледите при хладилника още ли важат или ги няма отдавна? :?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 03 апр 2008 20:57

Lizard написа:
Схемата е следната:
Отиваш в СБА с талонче от застраховател, за безплатен преглед!
Прибират ти талончето, пишат протокол да отчетат дейност, след това те късат, ама 1-во си го подписваш, после разбираш че оня те е скъсал.....
Ония прибират парата от застрахователя, а па ти я минеш след 2 дена я не и теб да изврънкат вече 2-рия преглед не е безплатен :) :) :) :)....
При мен абсолютно същия случай.Самоче ги хванах веднага и нямаше втори случай.

Потребителски аватар
Vorsprung durch technik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vorsprung durch technik » Чет 03 апр 2008 21:19

Тия им скачах на бой преди години :twisted:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 03 апр 2008 21:22

Aз пък там 2 години подред си минавам без ядове, а съм без катализатор :roll:

Потребителски аватар
makavel4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makavel4o » Чет 03 апр 2008 21:30

аз за това си ходя на сигурно при мой френд и нема грижи винаги минавам

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 03 апр 2008 21:36

СО2 се отделя при горене на всякакви газове, независимо дали караш на метан, бензин, дизел и т.н.
Според мен обяснението е, че колкото повече литри гориво се изразходват, толкова повече СО2 се отделя. Например при еднакво мощни дизелов и бензинов двигатели, бензиновия отделя повече СО2. При метана както знаем, разхода на гориво е огромен, така че според мен е нормално СО2 да е много по-високо, отколкото на бензин. Може и да греша, но по пътя на логиката, това успях да измисля. :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 03 апр 2008 21:47

ACCELERATOR написа:СО2 се отделя при горене на всякакви газове, независимо дали караш на метан, бензин, дизел и т.н....

Съгласен,ама как в ПТП на СБА на 1ва БГ армия ми отчете повече,отколкото на друг пункт на СБА(там ме пуснаха-без забележки)...Пари не съм давал...(4,50 за стикера-само!)
Просто правят шмекерии-така си мисля :?

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Re: Технически преглед в СБА - младост 3 = клизма

Мнениеот boyan.chav » Чет 03 апр 2008 22:32

kossel написа:...газ анализатора ми отчета 2.5% СО2, макар да бях на метан...

Прегледа трябва да протече при работа на двигателя на бензин и стойностите, които трябва да бъдат отчетени не трябва да надвишават 0.5% Со при ниски обороти и 0.3% Со при високи обороти...говорим за автомобили с катализатор :wink: Също така трябва и да се спазва нивото на ламбда, мисля че трябваше да бъде 1+- 0.03% :wink:

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Чет 03 апр 2008 22:45

тея в СБА требе да им сменят модераторите:)
шегувам се

начи аз в Пловдив съм минавал два пъти и двата пъти ми оставиха спомен за цял живот.......

първия път беше едно чакане......една опашка.....тръгнах си изнервено по някое си време.....обаче после се сетих,че требе да се чака иначе няма минаване и се върнах.......чаках,чаках,чаках и треперех от страх гледайки как колегите пред мене едва не ги събличат голи......
еле по едно време дойде моят ред.....таман запалих да я качвам на барабаните за спирачките излена един сервизен работник който повече мязаше на бивш пандизчия и ми изсъска"-Обедна почивка"
Лелееее ква почивка бе аз съм избегал от работа ще ме уволнят......и така от 12 до 1 часа......
Еле по едно време вкарах колата -трудно обаче........имаше един праг сякаш оттам минават само коли с висока проходимост......
Тогава ми беше леко нисък голфа и яко го застъргах отдолу-както и да е застанах на барабаните..........дойде един с некви формуляри-едно тесте.....
Гледа пожарогасител,аптечка -кара ме да отварям аптечката....триъгълник......после ме изпрати за проверка на пожарогаситела......имаше некво павилионче в двора.....след тия всички нерви едвам го намерих.....там сайбията ми зе пожарогаситела и го сложи на кантара.....зе да цъка с език и ми рече че нямало 50 грама....бил за презареждане.....ле викам колко струва.....някви левове ми каза...викам земи тука да пиеш едно кафе....мани ги тия 50 грама.....оня зе парите лепна ми стикер и ме изпроводи до някъде.....отидох пак за спирачките....ония чакаха и пиеха лимонада....колегите на опашката се бяха припотили 1000 пъти.....качвам се аз.....предните идеални.....задните обаче както винаги на голфа....нъцки......почти няма никой........един отвътре дет гледаше на уреда вика на колегата си"казвай му да си отива да прави спирачки и пак да дойде"-мале лошо ми стана.......обаче тоя пич дет седеше до мене и ми викаше.....натискай.....ми вика слез от колата-седна той...и нали се сещате....с ръчна тва онва докара ги в някви граници.....дойде един и ми вика имаш ли газова уредба-викам имам....ела ся да я видим ми вика той......отидох зе паспорта писа гледа ......ай седем лева....или десет не помня.....оттам на оня за фаровете и на него кинти.....
Цялата работа трая без чакането час някъде.После видях че вътре имаше едно табло и там имаше определено време за извършване на технически преглед......те си имат устав хорицата.Цялата работа беше че уж прегледа ми беше безплатен затва отидох там....
Къв безплатен....баси прегледа...нервите и времето което загубих ми костваха толкова много,ама поне си намерих повод вечерта да се напия.....
Ся се сетих че имахме и някви разправии с касиерката .....която пък беше завряна на майната и.....касата де.....

Мани-беги....вече си давам талона и 30 лева на един приятел кво прави къде и как го прави не ме интересува ма след час ми носи необходимите документи в едно пликче.....и ме черпи кафе:)

Та тва са горе долу мойте премеждия в СБА-не че е лошо да се проверяват някой неща и то обстойно....ама те пропуснаха други мн. по важни.....така,че немога да кажа че са съвестни въпреки че се опитват.....просто си изработват надницата по комунистически......

СБА-форевър!!! :drunk

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”