Мнения за Голф 3 1.4mi

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 28 мар 2008 14:13

нищо му няма на АБД-то,двигател като двигател!!!егати изказванията-тоя бил слаб ония бил слаб.....дрън дрън,много ясно че ще е по слаб като му е по малка кубатурата!!има всякакви двигатели за всички!!!!ее тия теми как ги търпят модераторите :lock: ....нищо няма да излезе(само спам) spam ........по тая логика всичко под 200 коня е слабо :( според мен...... :lock: :lock:

Потребителски аватар
ganio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ganio » Пет 28 мар 2008 14:42

И аз съм с 1.4 АБД и го търкалям вече 4-та година и си ми доставя удоволствие като го карам. Рядко пътувам извън града и колата ми приляга перфектно.

Потребителски аватар
cempak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cempak » Пет 28 мар 2008 16:13

Не съм съгласен с изказванията че 1.4 МI не става за извънградско,колата си върви идеално и със много нормален разход,караите си със 90-100 км. хем по малко гориво и по малко смърт по пътищата.Аман от такива дето карат със 160-200 км.като не ви интересува вашия живот замислете се поне малко за живота на този който ще пометете като не вземете завоя със 160км. това че колата развива толкова не значи че трябва да се кара с толкова още повече по българските пътища.
Изображение
С тая логика на 90% от форумците че кола която не вдига 180 км/ч двигателя и не струва,нищо чудно че всяка сутрин съобщават за толкова мн.катастрофи.

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Пет 28 мар 2008 16:28

:005: аз също съм доволен от колицата даже би трябвало с закон да ги спрат тея мощните самолети дето фърчат с по 200

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 28 мар 2008 16:35

cempak написа:Не съм съгласен с изказванията че 1.4 МI не става за извънградско,колата си върви идеално и със много нормален разход,караите си със 90-100 км. хем по малко гориво и по малко смърт по пътищата.Аман от такива дето карат със 160-200 км.като не ви интересува вашия живот замислете се поне малко за живота на този който ще пометете като не вземете завоя със 160км. това че колата развива толкова не значи че трябва да се кара с толкова още повече по българските пътища.
Изображение
С тая логика на 90% от форумците че кола която не вдига 180 км/ч двигателя и не струва,нищо чудно че всяка сутрин съобщават за толкова мн.катастрофи.

Разбира се, че става за на всякъде и върви, просто 1.6 върви повече :!:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 28 мар 2008 18:21

cempak написа:Не съм съгласен с изказванията че 1.4 МI не става за извънградско,колата си върви идеално и със много нормален разход,караите си със 90-100 км. хем по малко гориво и по малко смърт по пътищата.Аман от такива дето карат със 160-200 км.като не ви интересува вашия живот замислете се поне малко за живота на този който ще пометете като не вземете завоя със 160км. това че колата развива толкова не значи че трябва да се кара с толкова още повече по българските пътища.
Изображение

Не е въпрос за максимална скорост - аз дадох примерна ситуациа - 4 човека, багаж, изпреварване нагоре по баир или каквото и да е изправарване особено ако бързаш и си по нервак започваш да ги правиш по рисково, заради липсата на мощност...
А трудно ще се сдържиш да изпреварваш само при идеална видимост
и прав път.. просто такъв има на мн малко места в България ..

Потребителски аватар
Mortimar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mortimar » Нед 30 мар 2008 5:00

Имах Г3 1.4 около три години, мотора е доста здрав за големината си. Моята я продадох на 300 000 км по километраж, вероятно е била над 450 000, защото когато като я взех беше на 7 години и "100 000 км" :) Сами си направете сметката.

Мотора е много здрав и момчето на което го продадох все още си го кара без ремонт. Караше се само с Валволин Макслайф и проблеми не е имало. Но с този мотор колата е прекалено мудна, при изпреварване рискуваш живота си. Ако е за градско - да, но за дълъг път просто няма смисъл. Голям филм е :)

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 30 мар 2008 10:57

chefito написа:нема серво...

Той е свикнал :lol:

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Чет 03 апр 2008 22:05

bomber написа:
chefito написа:нема серво...

Той е свикнал :lol:

Да ама с 1.4 моно инжекци че те праим луд братле,ще има само бай бай :lol: :lol: :shock

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Чет 03 апр 2008 22:43

lyubobg написа:4 човека, багаж, изпреварване нагоре по баир или каквото и да е изправарване особено ако бързаш и си по нервак започваш да ги правиш по рисково, заради липсата на мощност...

Аман от разбирачи.

Ти всеки път ли возиш 4 човека. Че и багаж до горе, а. :wink: Като ти е толко зор за 4 човека и багаж до горе купи си Ауди 80 Авант. Хем повече багаж побира, хем е доста по-широка. Там за тия 80-ки пък само двигателя 115 коня признават. 90 коня не, 1.6 пълна инжекция, 101 коня не(на мен пък точно тези двигатели ми допадат повече, не бих си взел ABK 115 коня). Като тука ABS, та ABS. A колко издухани такива има е друга тема.
В града 1.4 ABD си е съвсем приличен двигател. В наклон наистина се зори малко. Ако автора си е намерил читаво ABD и не е състезател да го взима и да си го кара с удоволствие. Малко липсата на серво е проблем.

По вашата логика голфовете само GTI да ги бяха правили, Б4-ките 115 коня и т.н.

mavro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mavro » Чет 03 апр 2008 22:49

Заеби го то я голф преди една година го продадох моя ,същия като твоя ,е сега карам 1,6 101к. . Просто се съм се заблуждавал че карам кола . Така че прави си изводите сам.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 04 апр 2008 9:04

Никой,не е доволен от 1.4,защото такьв двигател трябва да се кара на бензин и да вьрши работа.За това е измислен.Не тук бьлгарина да му сложи газ и да каже ,че е мьртвец.Който си кара АБД-то на бензин и го поддьржа сьс сигурност е доволен(зависи какьв стил на каране има).Според мен ако ще се газифицира колата -1.8,ако не-каквото и да вземе,но поддьржано :)

4motion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

сега ще ви кажа нещо!!!

Мнениеот 4motion » Пет 04 апр 2008 10:43

аз имам Г3 1.4ми(5 врати) и за ваша изненада е на метан :) карам го от година и половина и сам доволен,много доволен.наистина по наклон почва да куцука ама не спира,а си върви!:)трудно е изпреварването особено по наклоните,но в града кадето го карам няма наклони и си е перфектен!на бензин сам му правил 150км/ч,а на метан вдига 130км/ч!Е докато ги вдигне му траа време ама като го карам само в града каде да ги вдигам то в тия задръствания!Извънградско ходих до Пловдив с 4 човека и един малък компресор в багажника 100,120 на места 130/140 и така

Потребителски аватар
byjy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byjy » Пет 04 апр 2008 11:43

Според мен 1.6 е за предпо читане.Защо ли?-защото по големия двигател понася по добре тежеста на колата и товара в нея.Не,че имам нещо против 1.4литроввия но си мисля,че по големият е за предпочитане love.vw .Все пак ти решаваш къде и как ще я караш.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 04 апр 2008 13:01

Един комшия е със 1.4 и съм го карал аз съм със 1.6 АЕЕ и разлика определено има.Лошото при моя АЕЕ пълна инжекция е че им се прецакват дроселовите клапи и 400-500 лв трудно се отделят за нова.Но според мен 1.6 си е по добрия избор,като се има предвид че разхода горе долу е един и същ. :stll think:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”