Какъв модел халогени стават на Пасат Б4 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Какъв модел халогени стават на Пасат Б4 комби

Мнениеот stereofonix » Чет 03 апр 2008 21:32

Интересуват ме какви халогени стават на Пасат Б4 комби и каква им е ориентировъчната цена ?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 03 апр 2008 23:25

Стават от пасат Б4 :D
Хела на старо 40лв
Хела нов - 130лв
Депо нов - 80лв

Последна промяна от Winner25 на Сря 04 фев 2009 15:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 04 апр 2008 12:04

Колега, а Депо за основните фарове стават ли , или по -добре Хела секънд,това важи и за халогенките :wink:

duan
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв модел халогени стават на Пасат Б4 комби

Мнениеот duan » Сря 04 фев 2009 14:54

A nqkav sait da si porucham po internet halogeni za passat b4 ?

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Сря 04 фев 2009 15:28

stereofonix написа:Интересуват ме какви халогени стават на Пасат Б4 комби и каква им е ориентировъчната цена ?

http://www.avtosklad.bg/model-10551/VW/Passat+(88-91)/30.html

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Re:

Мнениеот 1z » Пет 06 фев 2009 9:56

JC написа:Колега, а Депо за основните фарове стават ли , или по -добре Хела секънд,това важи и за халогенките :wink:

Тая работа с Депо за основни я направих преди няколко дена,равносметката свети много по-силно от хелата но диаграмата му сравнение с хелата е много зле да не казвам права линия.Не се чувствам набутан с депото причината да взема депо пред хела втора употреба е,че нямаш гаранции тоя втора употреба колко време ще изкара.

п.с. за депото при монтажа си вземи като допълнителни инстументи по избор: пила, ножовка или чук :Mr Green Fun

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пет 06 фев 2009 11:17

в Бургас нови са кам 70лв.Хела

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 30 ное 2010 22:33

I4o_naskov написа:в Бургас нови са кам 70лв.Хела

Чисто нови :D

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Re:

Мнениеот pe6kata » Вто 30 ное 2010 23:07

1z написа:Тая работа с Депо за основни я направих преди няколко дена,равносметката свети много по-силно от хелата .Не се чувствам набутан с депото причината да взема депо пред хела втора употреба е,че нямаш гаранции тоя втора употреба колко време ще изкара.

не си се набутал, преебал си се отвсякъде. Минал съм и аз по тоя път. Разкарах си хелата, че стоеше потъмняла, и чисто ново депо, лъскаво... Страшно свети, ако питаш тези в насрещното... и за теб е страшно че нищо не виждаш. Избягвах да карам нощем :banghead:

Втора употреба ще изкара, както е със стъкло, а не плексиглас, докато не го счупиш или не изгубиш капачката и да тръгне да влиза вода. Оригинален фар на хела на Б4 свети страхотно.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 01 дек 2010 0:08

pe6kata написа:
1z написа:Тая работа с Депо за основни я направих преди няколко дена,равносметката свети много по-силно от хелата .Не се чувствам набутан с депото причината да взема депо пред хела втора употреба е,че нямаш гаранции тоя втора употреба колко време ще изкара.

не си се набутал, преебал си се отвсякъде. Минал съм и аз по тоя път. Разкарах си хелата, че стоеше потъмняла, и чисто ново депо, лъскаво... Страшно свети, ако питаш тези в насрещното... и за теб е страшно че нищо не виждаш. Избягвах да карам нощем :banghead:

Втора употреба ще изкара, както е със стъкло, а не плексиглас, докато не го счупиш или не изгубиш капачката и да тръгне да влиза вода. Оригинален фар на хела на Б4 свети страхотно.

Ако е запазена Хелата да, при стара Хела и ново Депо мисля ,че второто ще свети по-добре :roll:

Всъщност и аз направих същото, махнах Хелите и сложих нови Депо, свети доста добре с ксенон са...
На оригиналните ми освет че стъклото е цялото начукано и надрано, вътре никела на рефлектра е потъмнял леко и пада с докосване...е как ще свети, ако е нова Хелата да спор няма :wink:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 01 дек 2010 0:42

като говоря за ползвана хела, имам в предвид здрав фар, не боклук. Между другото и да има потъмняване, и рефлекторите да са тръгнали, пак ще свети в пъти по-добре, понеже депото неможе да направи каквито и да е зони на светене- сложи ги на стена и ми кажи дали ще ти направи лястовичка- поне това е елементарно...

Така се случи че имам два комплекта за Б4 на хела. Това са фарове на 15-16 години. Рефлекторите са като нови, не са мръднали, няма потъмняване... единствено се виджат малко точици по стъклото от камъчета. Същото важи и за хелата на Б3-ката- ... разгобявал съм ги основно, даже мога да ви кача снимка на 20 годишен фар.

Иначе депото вършат работа, успешно обозначават автомобила. Няма опасност някой да не ви види в тъмното
Същото важи и за халогените на депо...

Единственото по-добро нещо от здрава оригинална употребявана част е нова оригинална :!: Всеки обаче си преценя.

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Сря 01 дек 2010 9:20

pe6kata написа:

от каде ископа това съм го писъл преди година и половина :lol: старата хела си я пазя при нея проблема беше че реголирането е счупено и свети на един метър пред колата, не помогнаха нито лепила, нито телове нищо да го накарам да свети направо.Незнам за какъв плексиглас говориш мойто депо е със стъкло,просто не свети така както една здрава хела.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 01 дек 2010 10:07

говорех за това, че на много от по-новите коли стъклата всъшност не са стъкла, а някакъв вид пластамса(но ми убягва точното, име иначе така им казвам-плексиглас-ови) с времето имат склонност да пожълтяват и помътняват(като се опрява с полиране) . При Б4 е стъкло и точно поради това няма грижи независимо от годините...

Темата не я изкопах аз :wink: и пиша точно заради това че навремето се преебах с депо, щото уж е ново лъскаво и гледам да го спестя на някой колега дето мисли да го прави... Що мислиш, че само една бройка на хела е 3-4 пъти по-скъпа от нов комплект на депо. И наблюденията ми не са само върху един чифт.

Последния фрапиращ случай беше, когато мои приятел направи подарък нови фарове на баща си за Б3-ката, че неговите бяха потъмнели... помагах му да ги сменим, като предварително му казах, че прави грешка. Отговора беше- какво искаш да кажеш, че чисто нов фар ще свети по-зле от 20годишен?! Оттам натаък се сещате... в крайна сметка след първото нощно пътуване.... върнахме старите.

От мен толкова, всеки си преценя, а и в момента не е мисля, че е много коректно да пиша и защитавам тази теза, особено както и темата е за Б4, че може да се изтълкува другояче...

п.п. знаеш че има случаи точно от такива нови фарове(вкл и "туниг" фаровете), че немогат и година да изкарат, щото им пада покритето на рефлектора...

Върни се в “Passat”