Имам възможност да си боядисам прахово джантите без пари....
- sharky4455
- Автомобил:
- Двигател:
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
sharky4455 написа:Asen_D написа:SuperMoto написа:Ал.Джантите омекват от камерата за праховото!!!!
Смени дилъра колага
Диларите нямат нищо общо!!! И на мене ми го е казвал това гумаджия, така че сигурно има нещо вярно!
Нищо не омеква, ей сега бях в камерата - тоя моя по принцип боядисва (работниците му де) всякви метални изделия, днес пръскаха и изделия от алуминий. Нищо не им стана, профилът не се промени.
The Red Guy написа:sharky4455 написа:Asen_D написа:SuperMoto написа:Ал.Джантите омекват от камерата за праховото!!!!
Смени дилъра колага
Диларите нямат нищо общо!!! И на мене ми го е казвал това гумаджия, така че сигурно има нещо вярно!
Нищо не омеква, ей сега бях в камерата - тоя моя по принцип боядисва (работниците му де) всякви метални изделия, днес пръскаха и изделия от алуминий. Нищо не им стана, профилът не се промени.
Нищо не омеква,
боядисвам през ден прахово,
на ясно съм,а гумаджиите откога са бояджии
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
olele39 написа:Боята на праховото боядисване се пече на 180-220 градуса. Алуминият се топи при 600 градуса. Джантите със сигурност не омекват!!!
Да,но има едно такова понятие като нискотемпературен отпуск около 200 за стоманата при който се разпределят вътрешните напрежения в метала и се уравновесяват ама тя се топи над 1700градуса.Алуминиевите джанти далеч не са алуминиеви само а имат примеси /сплав/ която уеличава физикомеханичните свойства на метала,обаче там каква роля играе температурата и в какви граници не съм намерил време да попрочета.Така че... може и да има нещо
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: Имам възможност да си боядисам прахово джантите без пари
Ето сега да пресечем тази вечна тема... кво се случва с джантата в камерата... възкресение хаха
Значи ако го прави майстор нищо няма да и се случи, ако го прави некъдърник, сбогувайте се с джантата...
Таблица, колко може да преседи джанта в камерата без да и се случи нищо, зависи от алуминия...

Имайте на предвид че 400F e точно 204C... натам се ориентирайте сами ;)
От гореизложеното, следва, че при изпичане при температури до 160-70 градуса, на джантите нищо няма да им се случи. Ако отидете нагоре, всичко свършва.
Значи ако го прави майстор нищо няма да и се случи, ако го прави некъдърник, сбогувайте се с джантата...
Таблица, колко може да преседи джанта в камерата без да и се случи нищо, зависи от алуминия...

Имайте на предвид че 400F e точно 204C... натам се ориентирайте сами ;)
От гореизложеното, следва, че при изпичане при температури до 160-70 градуса, на джантите нищо няма да им се случи. Ако отидете нагоре, всичко свършва.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”