Въпрос за обтягащата ролка на ангренажа

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за обтягащата ролка на ангренажа

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 05 апр 2008 11:14

Колеги дойде ред да сменям ангренаж на полото за първи път от както аз съм му собственик.Да попитам за обтягащата ролка тя всеки път ли се сменя когато и ремъка или може през няколко пъти,въпреки че ми се иска да я сменя,защото незнам преди това кога е сменяна или сменяна ли е изобщо,но ми казаха че струвала околко 200лв,което си е бая цифра и сега се колебая да я сменям ли или не...или на место да преценя как е пружината,добре ли опъва :roll:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 05 апр 2008 12:08

Според мен да смениш ангренажен ремък без да смениш ролка си е чисто самопрецакване. Някъде казват ,че се сменя през смяна на ангрен.ремък ,обаче твоята може и да е оригиналната и според мен е добре да се подсигуриш. Като се има в предвид и съмнителното качество на новата ти (нали от БГ ше я купуваш все пак) също не върви да я сменяш през 1 смяна на ангренажа. От къде я изкопа тази цена? Средно струват 60-80 лв в зависимост от "производителят". Моята е на Swag и я взех за 67 лв

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 05 апр 2008 12:26

За цената ми каза един "майстор" и,защото ми се видя много реших да попитам но щом е толкова евтина 100% ще я сменя че знам ли я на кво дередже е...а нещо се разрових из форума и прочетох за водна помпа че трябвало да се сменя,аз дали да сменям колата си загрява добре,в задръствания си държи 90градуса,перката си се включва нормално,нямам загуба на антифриз нито свирене от помпата,такаче май може да си карам с нея :roll:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 05 апр 2008 12:55

Аз бях силно критичен към моята помпа и тъй като нямаше абсолютно никакъв луфт на лагера и признаци ,че нещо не и е наред прецених ,че няма да я сменям. Освен това продавача ми връчи някакви документи според които преди 15 000 км преди да купя колата и е сменян термостата и водната помпа-аз така и неможах да оправя езика на който са написани (чаткам от английски и италиански) пък и нямам доверие на продавачи ,ама все пак като се има в предвид и това и състоянието и я оставих :roll:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 05 апр 2008 13:02

И аз мойта ще я проверя за луфтове да не е тръгнал лагера и ако няма ще я оставя защото засега не ми е дала никакъв проблем.Благодаря за отделеното време колега :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”