по големи джанти
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
Dido_Petrov написа:колега оригинално Полото като излиза с 195 45 15 да не се разбиват по барзо ?
проблема не в тва какви можеш да сложиш, а в това че ти треба матор да ги върти!!!! ако маторчето ти е хилаво слагаш 15 ки и след 1 седмица сам ще се убедиш че не стават, защото колата ти спира да върви!!!
А ако имаш по-силен матор например 16в 100магарета, сложи ако искаш и 17'ки!!!! Всеки сам си преценява!!!
Milanski написа:колеги имам един въпрос за моето поло
та значи оригинално е с джанти 13" 175/65 а аз му сложих 14" 185/60 лети джанти изглежда много добре с тях обаче взе да вози малко по твърдо та искам да попитам дали има някакъв проблем с по бързо разбиване на предницата защото според мен е така
полото е 96г 1.9 дизел 64 коня![]()
карай си немаш ядове!!!
- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Volkov написа:Dido_Petrov написа:колега оригинално Полото като излиза с 195 45 15 да не се разбиват по барзо ?
проблема не в тва какви можеш да сложиш, а в това че ти треба матор да ги върти!!!! ако маторчето ти е хилаво слагаш 15 ки и след 1 седмица сам ще се убедиш че не стават, защото колата ти спира да върви!!!
А ако имаш по-силен матор например 16в 100магарета, сложи ако искаш и 17'ки!!!! Всеки сам си преценява!!!
хм аз не съм съгласен ... с тия 15-ки да не би да ходя всеки ден на драг че да усещам "голямата разлика"?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това за по тежките джанти е вярно до толкова, доколкото разхода се вдига Аз като си смених металните с алуминиеви го усетих, но не съм го засичал - хем при един и същ цолаж - 14Пък те и и тежат осезаемо по - малко Според мен се потвърждава старото правило, че алуминиеви се слагат за по - добра визия, а не бих сложил 15-и, поради финансови причини заради гумите
CTaH4o написа:Volkov написа:Dido_Petrov написа:колега оригинално Полото като излиза с 195 45 15 да не се разбиват по барзо ?
хм аз не съм съгласен ... с тия 15-ки да не би да ходя всеки ден на драг че да усещам "голямата разлика"?
От два дена карам и поло 1,4 16V, 75кс с лети джанти 15-ки и гуми мишелин пилот 195/45/15 смея да твърдя, че колата си върви доста прилично. Минусът е че добре подрусва и много трябва да се внимава с дупките. За разхода те първа ще видиме колко е.
-
speedfreak
- Автомобил:
- Двигател:
Ами относно горенето аз съм с 17-ки 205/40 колата ми е Венто 1.6 м.и 75-кс на газ и ми гори около 8-10 зависи от стила на каране, но с ускорението е друг въпроса до 2000 оборота по-трудно качва но на горе няма грижи, при изпреварване една предавка доло и тва е, но пък стойката наистина е савсем друга, а за окачването кво да ви кажа за 2месеца ми струваше около 200 лв, но както казвате Кефа цена няма
Сложих 7J 195/55/13 алуминиеви, карам два сезона"летни". Колата е изключително стабилна на завои. Не зная ще има ли отрицателни ефекти. Не закача никъде. Предните идват близо до макферсона и ако се сложат противотежести ще закачат, за това ги слагаме по надолу. Колата е 1.9 D AEF 98 г. Отворите за главините са малко по големи, може би над 58мм., но мисля, че това не е проблем, все пак болтовете държат джантата, слагат се втулки, но така и не намерих готови. Размерите които съм посочил са точни, явно джантите са нестандартни, спортни. Ако някой колега сподели впечатления или мнение по въпроса ще бъда благодарен?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
chavo написа:Сложих 7J 195/55/13 алуминиеви, карам два сезона"летни". Колата е изключително стабилна на завои. Не зная ще има ли отрицателни ефекти. Не закача никъде. Предните идват близо до макферсона и ако се сложат противотежести ще закачат, за това ги слагаме по надолу. Колата е 1.9 D AEF 98 г. Отворите за главините са малко по големи, може би над 58мм., но мисля, че това не е проблем, все пак болтовете държат джантата, слагат се втулки, но така и не намерих готови. Размерите които съм посочил са точни, явно джантите са нестандартни, спортни. Ако някой колега сподели впечатления или мнение по въпроса ще бъда благодарен?
Каква марка са тия гуми, може ли да сложиш една снимка и малко инфо от къде си ги взимал и цена :wink: за тия 195/55 13-ки
Живо се интересувам
Да не са Uniroyal rallye 340 195/55 R13 80H ???
zdraveite na vsi4ki
az ot izvestno vreme sam s s POLO 1.6 75 - konq ( mnogo pargava koli4ka po moi vpe4atleniq i na priqteli ) dosega q karam s gumi 13 na 195/ 65 ako se nelaja
mislq gi ot izvestno vreme edni 14 - ki oba4e mi kazaha 4e 6e povi6i razhoda na gorivo i kolata ve4e nqma bade tolkova pargava ... bihte li mi prepora4ali 4itavi 14-ki gumi ||| koito sa testvani ili si ostavam s manicite
mersi predvaritelno 
az ot izvestno vreme sam s s POLO 1.6 75 - konq ( mnogo pargava koli4ka po moi vpe4atleniq i na priqteli ) dosega q karam s gumi 13 na 195/ 65 ako se nelaja
- CO`4001`BB
- Автомобил:
- Двигател:
- DesertFire
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моите са 195/50/R15 алуминеви и нямам никакви главоболия. Предишните ми бяха 185/55/14 тенекиени и в завоите колата се държеше по-несигурно. Не очавах, че само печелейки 1см широчина на гумата и 1 цол диаметъур ситуацията ще се промени толкова. В комбинация с гума Firestone SZ80 в мокро време дори колицата е супер. Завои ограничени на 60км/ч се взимат спокойно с 110 и колата стои на пътя, без никакви признаци на нестабилност.
Казват (
противоречиво на това, което прочетох до тук
), че стандартния профил е 195/50/15, а не 195/45/15. Тук, гумите, които аз взимам ми стъпват на около 60 Е парчето (195.50), а по-ниспокрофилната (45) стъпва на около 145 Еврота / брой. Затова не исакм да пробвам за момента как вози (по чисто икономически причини), но по въпроса за това, дали е стандартна или не 45-профилната, мисля, че не е, защото на мене ми е всписана в талона на колата, а ако е стандартна не би трябвало да е там. Какво мислите ?
Иначе от чисто естетическа гледна точка, ако колата е малко свалена (-30 или -40) една гума 45 би стояла по друг начин
Казват (
Иначе от чисто естетическа гледна точка, ако колата е малко свалена (-30 или -40) една гума 45 би стояла по друг начин
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”