Проблем с 1,6тд не се чува турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Boyan Yordanov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с 1,6тд не се чува турбото

Мнениеот Boyan Yordanov » Пет 04 апр 2008 0:08

Здравейте колеги!Да обясна за какво става с 2-3думи.Та значи колата е голф2 1,6 тд JR мотор.От доста време не си чувам турбинката,преди време се чуваше само при отворени прозорци сега и на отворени прозорци не се чува :( Иначе колата си върви нормално на равно и направих 160км/ч и искаше още :) На баир също си варви без да и омаляват коленете само каточели зе да пуши малко повече.Аз това го отдавам поскоро на въглищата с които я карам щото с тая цена 2,30 на бензиностанцията.......Въпроса ми е има ли някакъв начин за проверка дали турбото духа и дали на някого му се е случвало нещо подобно.И още нещо в целия диапазон на оборотитие не се усеща кои знаи какъв турбонадув.Благодаря предварително.

ceko1993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceko1993 » Съб 05 апр 2008 16:30

Колега,при мен проблема е горе -долу същия.Турбото вече не го чувам да свисти,а във вървенето не усещам разлика(съществена).Според мен турбото е започнало да сдава багажа.За сега така ше я карам,само ако маслото започне да се губи фрапиращо тогава ше му мисля.Ако откриеш твоя проблем-пиши.

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Съб 05 апр 2008 21:58

Правят диагностика, ама незнам точно каде ще е при тебе. В Русе задължително трябва да има. Ще измерат и ще ти кажат дали е наред турбинката, и изобщо каде е проблема. успех :042:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 06 апр 2008 10:45

Добре де , защо трябва да я чувате тая турбина не разбирам ..... моята не я чувам ...като я взех даже веднага я замъкнах на майстори , че не чувам .... хората закачиха там разни манометри и после ми се изсмяха - покарай я викат още 50000 км и ела да ти вземем парите ... и сега не се чува .... ама като ви е мерак - закачате един манометър , давате газ на 2 ра или 3 та беше ма и спирачка .... 60 км в час и гледаш - трябва да ти надува "еди колко си " в зависимост от модела ..... Бъркам се тука , защото гледам , че сте с млади коли - като моята ....и нямате разни "компири " - да мерят и да си казват всичко :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 06 апр 2008 19:40

juve написа:Бъркам се тука , защото гледам , че сте с млади коли - като моята ....и нямате разни "компири " - да мерят и да си казват всичко :wink:

Ами може точно в "младите" коли да е причината. Преди съм карал Г2 ТД с интеркулър и там почти не се чуваше турбината а на сегашния екземпляр особено след махането на катализатора си свисти сериозно! А и по улицата не ми се е случвало да чуя турбината на някоя по-стара дизелова кола докато на всяка втора по-новичка се чува характерния звук при ускоряване !

Върни се в “Дизелови агрегати”