Мнения за Голф 3 1.4mi
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
И най-лошото е че собствениците на Г3 с 1,4 двигателя не искат да си признаят че точно този двигател е отвратителен като съотношение вървене/горене.Айде стига сте подвеждали човека,не си струва поддръжката му.Който си е взел такъв със сигурност е било когато Г3 беше на мода преди 4-5 години и си е взел най-слабия защото толкова са му били финансовите възможности.На тая кола с включен климатик и само двама човека вътре си е жива мъка--едва отделя от светофарите,а за изпреварване да не говорим.
За някоя стара немска пенсионерка може би става,да отиде до близкия Кауфланд и да си напълни кошницата,ама за млад човек -Я НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ.
Всичките двигатели на Г3 съм ги изредил да ги карам-къде съм притежавал такива,къде от близки и познати съм взимал да карам,и то не малко.Извода е --за газифициране,нисък данък,прилични екстри,добра динамика и добро вървене-1,8 ABS 90 к.с. е двигателя.За по-спортни личности-двете ГТИ изпълнения -като 150 к.с. е мааааалко по-скъпичък за поддръжка и само в града разхода му е по-голям-аз бих заложил на него,защото удоволствието от карането е несравнимо за кола в неговата ценова гама.
За някоя стара немска пенсионерка може би става,да отиде до близкия Кауфланд и да си напълни кошницата,ама за млад човек -Я НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ.
Всичките двигатели на Г3 съм ги изредил да ги карам-къде съм притежавал такива,къде от близки и познати съм взимал да карам,и то не малко.Извода е --за газифициране,нисък данък,прилични екстри,добра динамика и добро вървене-1,8 ABS 90 к.с. е двигателя.За по-спортни личности-двете ГТИ изпълнения -като 150 к.с. е мааааалко по-скъпичък за поддръжка и само в града разхода му е по-голям-аз бих заложил на него,защото удоволствието от карането е несравнимо за кола в неговата ценова гама.
- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
propparo написа:И най-лошото е че собствениците на Г3 с 1,4 двигателя не искат да си признаят че точно този двигател е отвратителен като съотношение вървене/горене.Айде стига сте подвеждали човека,не си струва поддръжката му.Който си е взел такъв със сигурност е било когато Г3 беше на мода преди 4-5 години и си е взел най-слабия защото толкова са му били финансовите възможности.На тая кола с включен климатик и само двама човека вътре си е жива мъка--едва отделя от светофарите,а за изпреварване да не говорим.
Последното ми засичане е под 6/100
Мисля че е си струва ама щом казваш......
Перка си по магистралата с 130-140 и 160 прави на равно

180 съм прайл по нанадолно

От морето навръщане (Бургас-София) с 4 човека и багаж бях и проблеми не съм имал, познавам си колата и където не може не съм изпреварвал. Че е слаб слабичък е мотора но всеки човек търси своята кола и едва ли някой взима 1.4 с идеята да се писти....
За мен 1.4ми си остава мн добър двигател

- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
За какво под 6 ми говориш колега??????
На магистрала при 100км/ч закрепени ли??
Ами че допреди 2 години имах Астра GSI 125 к.с.-при 130км/ч постоянно на дълъг път ми харчеше /и то по джоб,а не само по борд компютър/ 6,7 литра,а нали се сещаш че има огромна разлика във вървенето спрямо Г3 1,4!!!!!!
Ако в града твоя голф ти дава под 9л/100км просто ще излъжеш,достатъчно време съм карал и такъв.А тези 180 които си вдигал /малко си прекалил тук 165км/ч е май по-вярното,като по спецификация на този двигател му дават 157км/ч максимална,това е горчивата истина/--кажи ми наклона какво значение има,като независимо дали се спускаш или изкачваш съотношението обороти/скорост е едно и също.Не може при едни и същи обороти да си на различни км/ч при различен наклон--не съм в детската градина,стига де.Или тази скорост я постигна на свободна скорост при ужасно голям наклон.
И стига сте спекулирали с това ''За какво ти е мощна кола'',даже някой по-горе се изцепи да забранят със закон коли от по 200 коня.Абе въпроса да имаш мощна кола не е в това да вдигаш 200 в града,а да си спокоен и уверен и при най-простото изпреварване.Това че има хора които чисто и просто си и завиждат на тези с по-мощните автомобили-еми такъв е живота,кой както си го направи.
Та просто не подвеждайте колегата да си купува такъв голф.Няма да усети никаква разлика във вървежа спрямо жигулата.
Ами че допреди 2 години имах Астра GSI 125 к.с.-при 130км/ч постоянно на дълъг път ми харчеше /и то по джоб,а не само по борд компютър/ 6,7 литра,а нали се сещаш че има огромна разлика във вървенето спрямо Г3 1,4!!!!!!
Ако в града твоя голф ти дава под 9л/100км просто ще излъжеш,достатъчно време съм карал и такъв.А тези 180 които си вдигал /малко си прекалил тук 165км/ч е май по-вярното,като по спецификация на този двигател му дават 157км/ч максимална,това е горчивата истина/--кажи ми наклона какво значение има,като независимо дали се спускаш или изкачваш съотношението обороти/скорост е едно и също.Не може при едни и същи обороти да си на различни км/ч при различен наклон--не съм в детската градина,стига де.Или тази скорост я постигна на свободна скорост при ужасно голям наклон.
И стига сте спекулирали с това ''За какво ти е мощна кола'',даже някой по-горе се изцепи да забранят със закон коли от по 200 коня.Абе въпроса да имаш мощна кола не е в това да вдигаш 200 в града,а да си спокоен и уверен и при най-простото изпреварване.Това че има хора които чисто и просто си и завиждат на тези с по-мощните автомобили-еми такъв е живота,кой както си го направи.
Та просто не подвеждайте колегата да си купува такъв голф.Няма да усети никаква разлика във вървежа спрямо жигулата.
- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
propparo написа:За какво под 6 ми говориш колега??????
Под 6/100 едно ходене Раомир-Благоевград, (150 км отиване и връщане), два пъти Радомир-Дупница ( около 100 км отиване и връщане) и другото е градско и на отсечки по 10тина километра

Астрата няма какво да ми я сравняваш с голфа те опелите попринцип си харчат по малко.
160 си вдига голфа дам

180 съм правил по изнанадолно както съм упоменал по горе ама няма кой да прочете. (сиг е някъде на около 5800 но не съм сиг)
Прав си и на мен ми се иска да карам по мощен автомобил но всяко нещо с времето си

И не на последно място никой не подвеждам и не искам да убеждавам за разлиак от теб

Виж сам в темата колко собственици на 1.4 са доволни!!!
Пак казвам слабичко е двигателчето но за всеки влак си има пътници и колата си има както недостатъци така и предимства !

Колкото до вървенето с жигулата разлиакта e огромна

Хах пускал съм се с лада 1.3 и за това изказвам мнението си и по този въпрос

- Me4ev_77
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: AWT 2001
Карам си вечв една година АBD-то и си свиркам-93 г. жена първи собственик,от Милано я докараха,сeрвизна книжка по километраж на 132000 я взех, ел стъкла и огледала,аларма с централно,АБС-работещ перфектно,4 врати.Няма климатик и серво на волана,но ако искам мога да си ги сложа де.Така - че е тромава да,но че една Ладичка 1600 ще ме скъса може само да си мечтаят накои хора.Аз си я карам повече градско и ми гори около 7/100 ,но е с 15-и джанти.Вдигал съм по километраж 180 по равно-бавно ги набира,но върви.Преди семица към Варна на магистралата-130-160км/ч на моменти-няма да загрее и т.н.,просто я пробвах.Че ми изгори около 8/100 да ,но си върви!Просто като си търсих кола на такава попаднах-исках 1.8 ABS,но не намерих читава.Изпреварва се трудно,но трябва да внимаваш и преценяваш.Въпрос на избор и преценка-това е! 

хора стига сте се карали 1 отбор е тва. Искам да кажа на колегата които е привърженик на големите двигатели 4е един разумен 4овек имаики не6то под косата няма да прави разлика 1.4 1.8 и т.н. по безопастност сам се досети за6то. за моя голф се грижа аз и ба6та ми и няма проблеми. за жигули изоб6то не ми говори....
оценявам опита ти и се съгласявам с вси4ки исказани + и - коментари. ДА 1.4 Върви с 170 180 км
ПП а по ли е добре 4овека да си вземе една корса 1.1 или там някъкви тем подобни извра6тения

ПП а по ли е добре 4овека да си вземе една корса 1.1 или там някъкви тем подобни извра6тения
АБД-то си е супер за градско, а на който му трябват 200-300-500 коня за да е сугурен че може да изпреварва значи има още какво да учи
когато караш по слаба кола си правиш сметката по от рано и си преценяваш къде може и къде не ,щото всеки знае 200+ коня и се чувства безсмъртен пък после що били толкова катастрофите.

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 AJM 2000
-
- Автомобил:
- Двигател:
ре
абд то е желязо няма гре6ка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”