Без резервна гума
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Без резервна гума
Колеги, от една година карам на газ с тороидна бутилка на мястото на резервната гума. А самата резервна, макар и малка , където и да я сложа , все пречи и реших да я махна напълно. Вместо това купих флакон със специална пяна , която се впръсква във винтила ако спукаш гума и донапомпваш с компресорче или помпа. Аз предпочетох крачна помпа/руска, оригинална/, щото,"щом механизъм, он че се развали''. Помпата беше 25лв, а пяната /английска/ 16лв.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
- Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Карам кола от ..../срам ме да ви кажа от колко/ години и не знам какво значи да "гръмнеш" гума /а и не искам да знам/. Случвало ми се е само да убода на нещо гумата и да я спукам. Веднъж беше дори с кост/парче кокал/. Та стигне ли се до експлозии, особено при по-високи скорости, последната ти грижа ще е резервната гума.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
И на мен хич не ми допада идеята ти да си махнеш този фъстик. Не съм виждал такива пяни ,но съм чувал за тях ,че са изобретение на руската военна индустрия и то преди много години. Нямам идея ,ама ми е интересно: като вкараш тая пяна в гумата - после какво ще я правиш...ще я махаш ли пяната? В смисъл ,ако гумата има малка дупка която да може да се запуши само с фитилче ще има ли проблем да си я търкалчш с пяната вътре?
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
резервна гума
На флакона с пяната пише ,че тя е да се запуши пробива и да се кара с 50 км до най близкия сервиз ,където да се залепи ,тъй .че не чакай чудеса от нея,ами си сложи резервна гума,малка или голема,но не тръгвай без нея.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Сложи си нормална гума. И аз не бях пукал гуми на път, но вчера спрасках една (новичка на 200-300 км.) и няма спасение без резервна гума. Освен това с този спрей, който си взел задължително изхвърляш гумата след като стигнеш до гумаджията - поне така пишеше на такъв Локтайт, който още ми се върти някъде.