няма как да им откажеш да им дадеш
имат ли право катаджиите да искат ЛК?
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Kozunak написа:Аз пък да ви кажа в закона си пише че ШК е валидна само при наличие на ЛК.Това че наще полицаи ги отсвирват е друг въпрос.Като цяло не само, че могат да я искат ами и ти трябва да я дадеш.
Или се бъркам?!Май имаше нещо такова.
шофьорската книжка също е документ за самоличност.. не може да не важи ако нямаш лична карта в теб глупаво е според мен
иначе лична карта могат винаги да ти поискат за да ти проверят дали си издирван
винаги могат да изкочат с обяснението че колата прилича на издирвана такава и за това те проверяват и така..
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Ами иначе добрата идея да не се налага да мъкнеш и лична карта при наличие на книжка беше както винаги осрана от държавната бюрокрация.
Проблема им май на полЮцаите е че без ЛК не знаят в коя община си.
Преди като се събираха глобите заедно с данъците и не задържаха талоните в КАТ, минаваше номера и да ги излъжеш за общината (ако ги мързи и те питат вместо да гледат) - понеже нямат никаква информационна система, глобите се губеха. Три акта съм си спестил така навремето, в смисъл - не съм ги плащал, не се и получиха в общината ми.
В нормалните държави полицая при нужда се обажда по радиостанцията си, и проверяват и спрения и колата му.
У нас им е по-лесно вместо това да те накарат да носиш една чанта документи.
Проблема им май на полЮцаите е че без ЛК не знаят в коя община си.
Преди като се събираха глобите заедно с данъците и не задържаха талоните в КАТ, минаваше номера и да ги излъжеш за общината (ако ги мързи и те питат вместо да гледат) - понеже нямат никаква информационна система, глобите се губеха. Три акта съм си спестил така навремето, в смисъл - не съм ги плащал, не се и получиха в общината ми.
В нормалните държави полицая при нужда се обажда по радиостанцията си, и проверяват и спрения и колата му.
У нас им е по-лесно вместо това да те накарат да носиш една чанта документи.
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ludia написа:Marto0 написа:timon_tg написа:е като нямаш ЛК как ще разберат на кого да пишат акта ?
На този в шофьрската книжка.
зависи от акта.... ако не е свързан с нарушение на правилника за движение, се пише номер на ЛК![]()
поне на мен като ми писаха че го напсувах, ми писаха номер на лк.
На мен са ми казвали, че и номер на шофьорска книжка им върши работа! Бе то тия можеш ли да ги разбереш!?Върни се в “Общи автомобилни дискусии”