Действието се развива миналата сряда следобеда в град Инголщад, баш средата на Бавария (некъде из мътната Германия). Лицето Wizi паркира в сервиза на Фолксваген/Ауди/Шкода за града (мисля че друг верно няма) и чака да му дойде ред да си запише час да му сменят маслото на двигателя на Борчето му. Не след дълго му обръща внимание един чичко и след кратък разговор за какво съм дошъл ме моли да отидем да вземем сервизната книжка от колата. Връщаме се обратно и въпросния чичка сяда и 5 минути се рови из книжката за да придобие представа какво е правено до сега на колата, какви километри изминава средо на година и дали не е нужно нещо друго да се прави. Точно и това се оказва: било време да мина някаква си по-голяма инспекция (всеки 30'000км мисля че беше), която ми била нужна за да ми важи mobilitäts garantie (whatever that means), както и спирачната течност - всеки 2 години трябвало. Ми хуу... щом тряя'! Хайде сега още един път към колата за да я огледа, да види в какво състояние е, дали няма да изкочи нещо друго. Мне, всичко е окей, следва кратко описание как да изключат GPS-а да не им бучи докато се ровят в колата и да предам ключовете. До тук всичко е да речем готино, но все пак съм в Германия - си казвам на ум да се успокоя. Пича приготвя поръчката, разпечатва нещо си на което аз се подписвам и ме пита: "Къде живееш?"

: WTF? Казвам му аз при което ме праща да седна на една масичка и да изчакам - без да съм разбрал защо е попитал. След 2мин пристига някаква мадама (нищо интересно за съжаление) и ме пита дали аз съм бил човека, когото трябвало да закара в къщи!? За малко да падна от коня, но запазих обладание! Баси... на вън беше верно -3 градуса, но чак пък толкова.... Перфектно! Качва ме в един лачен чистак-бърсак нов Пассат и газ към нас.
Уговорили сме се на следващия ден след 1400 да е готова колата. В 1430 ми звънят от офиса и ми казват, че са готови и ме питат дали да пратят кола да ме вземе?

: Прекаляват вече, а?

Отказвам любезно, защото бях с един приятел, който щеше да ме хвърли до там.
... отивам и гледам колата нещо е по-различна. Ами да! Цялата лъщи от вън. Ама и от вътре бе... баси! Пичовете си имат тяхна авто мивка в сервиза и търкат всяка една кола, която минава през тях да се работи. Бах' маа му! Влизам аз и въпросния чичко ме посреща. Подава ми едни 5 страници принтнати с това какво са гледали по колата и какво включва тази "по-голяма" диагностика. Ами от профила на гумите, през антифриза, всички ел. уреди, чистачки, светлини до това да ми долеят вода в чистачките.... с перпарат против замръзване разбира се! С две думи просто ВСИЧКО са прегледали. Гледам тъпо и се мая.... По едно време ми прави впечатление, че имам две сервизни книжки, а дадох само една...!? Била свършила първата и са ми издали втора - да има къде да попълват

(блазе му на този дето след време ще дойде да гледа колата да я купува, а?)
Та така.... Качвам се в колата, усмихнат до уши, вече забравил напълно колко стотин евро оставих за това удоволствие. Защо ли? Ами защото се чувстваш като цар! Не като клиент...... Ааа, извиниха ми се, че са карали колата, но преценили че трябва да направят тест драйв за да видят дали всичко е наред по окачването. Биг дйл' - нафтата в момента е супер ефтина
Т'ва е! Дано съм ви пренесъл за момент в страната на перфектното обслужване и не ви е втръвнало да прочетете толкова много