Кога ще ги стигнем? (разказ)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Кога ще ги стигнем? (разказ)

Мнениеот Wizi » Пон 28 ное 2005 17:49

Действието се развива миналата сряда следобеда в град Инголщад, баш средата на Бавария (некъде из мътната Германия). Лицето Wizi паркира в сервиза на Фолксваген/Ауди/Шкода за града (мисля че друг верно няма) и чака да му дойде ред да си запише час да му сменят маслото на двигателя на Борчето му. Не след дълго му обръща внимание един чичко и след кратък разговор за какво съм дошъл ме моли да отидем да вземем сервизната книжка от колата. Връщаме се обратно и въпросния чичка сяда и 5 минути се рови из книжката за да придобие представа какво е правено до сега на колата, какви километри изминава средо на година и дали не е нужно нещо друго да се прави. Точно и това се оказва: било време да мина някаква си по-голяма инспекция (всеки 30'000км мисля че беше), която ми била нужна за да ми важи mobilitäts garantie (whatever that means), както и спирачната течност - всеки 2 години трябвало. Ми хуу... щом тряя'! Хайде сега още един път към колата за да я огледа, да види в какво състояние е, дали няма да изкочи нещо друго. Мне, всичко е окей, следва кратко описание как да изключат GPS-а да не им бучи докато се ровят в колата и да предам ключовете. До тук всичко е да речем готино, но все пак съм в Германия - си казвам на ум да се успокоя. Пича приготвя поръчката, разпечатва нещо си на което аз се подписвам и ме пита: "Къде живееш?" :shock: WTF? Казвам му аз при което ме праща да седна на една масичка и да изчакам - без да съм разбрал защо е попитал. След 2мин пристига някаква мадама (нищо интересно за съжаление) и ме пита дали аз съм бил човека, когото трябвало да закара в къщи!? За малко да падна от коня, но запазих обладание! Баси... на вън беше верно -3 градуса, но чак пък толкова.... Перфектно! Качва ме в един лачен чистак-бърсак нов Пассат и газ към нас.
Уговорили сме се на следващия ден след 1400 да е готова колата. В 1430 ми звънят от офиса и ми казват, че са готови и ме питат дали да пратят кола да ме вземе? :shock: Прекаляват вече, а? :D Отказвам любезно, защото бях с един приятел, който щеше да ме хвърли до там.
... отивам и гледам колата нещо е по-различна. Ами да! Цялата лъщи от вън. Ама и от вътре бе... баси! Пичовете си имат тяхна авто мивка в сервиза и търкат всяка една кола, която минава през тях да се работи. Бах' маа му! Влизам аз и въпросния чичко ме посреща. Подава ми едни 5 страници принтнати с това какво са гледали по колата и какво включва тази "по-голяма" диагностика. Ами от профила на гумите, през антифриза, всички ел. уреди, чистачки, светлини до това да ми долеят вода в чистачките.... с перпарат против замръзване разбира се! С две думи просто ВСИЧКО са прегледали. Гледам тъпо и се мая.... По едно време ми прави впечатление, че имам две сервизни книжки, а дадох само една...!? Била свършила първата и са ми издали втора - да има къде да попълват :D (блазе му на този дето след време ще дойде да гледа колата да я купува, а?)

Та така.... Качвам се в колата, усмихнат до уши, вече забравил напълно колко стотин евро оставих за това удоволствие. Защо ли? Ами защото се чувстваш като цар! Не като клиент...... Ааа, извиниха ми се, че са карали колата, но преценили че трябва да направят тест драйв за да видят дали всичко е наред по окачването. Биг дйл' - нафтата в момента е супер ефтина :P

Т'ва е! Дано съм ви пренесъл за момент в страната на перфектното обслужване и не ви е втръвнало да прочетете толкова много :wink:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пон 28 ное 2005 17:58

Това е положението....който иска хубав, спокоен.......и най -вече щастлив и радостен живот........беш към развитите страни.........че тук освен да го ебат.......всички от политиците до монтьорите......друго нема. :cry:

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 28 ное 2005 18:00

Tака е в Германия,а тук още на входа на Юнитрейд пазача ти вдига скандал защо си свирнал с клаксона,след като 5 минути си го чакал да си размърда дебелия гъз да ти вдигне бариерата и като влезеш вътре и питаш към кой може да се обърнеш за оплакване от персонала,любезно се опитват да те убедът че ти не си бил достатъчно учтив. :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 28 ное 2005 20:46

Ами да така е там плащаш и получаваш , тука за 2лв смяна на масло толкова.
Аз също съм видял и двете страни на медала и извода съм си го направил за себе си ;).

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 28 ное 2005 21:10

Ами аз доколкото съм запознат в Германия (или моята любима държава) всички коли са задължени да имат TUV сертификат (или както му казваме тука ТЮВ) за да бъдат в движение.Колата минава на преглед и за да се издаде този сертификат се подменя абсолютно всичко по колата което според тях е неизправно.Но там ги няма нашите пишман майстори които ти сменят едно ,казват че са сменили 3 и накрая си плащаш за 5. Е и те могат да завидят за нашия Васко :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 28 ное 2005 21:46

Отговора е:Когато България стане провинция на Германия! :? :evil:

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Пон 28 ное 2005 22:17

веселин написа:Отговора е:Когато България стане провинция на Германия! :? :evil:

Жална им майка тогава на германците. :lol: :lol:

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 28 ное 2005 23:38

WiZi - блазя ти на теб и на количката ти!!!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 29 ное 2005 0:38

Ще ги стигнем точно никога :)

Можем да си зададем въпроса "Аз давам ли 100% от себе си на работното място, за да искам пазача в юнитрейд да е перфектен."

Просто сме си такива, като се саберем повечко и ставаме стадо, а не народ ...

Иначе по единично сме си супер, на всякъде ни харесват колко сме умни, интелигентни, обазовани и т.н. :) А западняците и американците най-вече, са тъпи, дебели, прости и си живеят супер :)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 29 ное 2005 1:11

musura написа:Ще ги стигнем точно никога :)

Можем да си зададем въпроса "Аз давам ли 100% от себе си на работното място, за да искам пазача в юнитрейд да е перфектен."

Просто сме си такива, като се саберем повечко и ставаме стадо, а не народ ...

Иначе по единично сме си супер, на всякъде ни харесват колко сме умни, интелигентни, обазовани и т.н. :) А западняците и американците най-вече, са тъпи, дебели, прости и си живеят супер :)
ю

И пак няма да се съглася с теб (донякъде).Мисля че нашата държава се е прославила достатъчно по света и във спорта и в научните среди.Жалкото е ,че повечето Българи които са способни и кадърни са по света.

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Вто 29 ное 2005 2:03

dready написа:Ами аз доколкото съм запознат в Германия (или моята любима държава) всички коли са задължени да имат TUV сертификат

Мда, така е. Но този TÜV е главно за техническата част по колата, която отговаря за сигурността по пътя. Моята кола спецялно си е със софийска регистрация и такова нещо не я интересува - всичко го правя по собсвено желание. Въпреки че теоритино си има TÜV до началото на 2007ма :wink: Просто да чукна на дърво имам възможността да си позволя такива "глезотийки", пък и някой ден ще мога с удоволствие да представя колата на бъдещия й собственик, без да има нужда да се замися за нейното състояние. Надявам се поне де :wink:

L&R, и аз съм видял двете страни на медала, както казваш, та дори до ден днешен когато съм си през ваканцийте в БГ си припомням една от двете страни - да не взема много да се обърквам. В интерес на истината с ръка на сърцето избирам "другата" страна, дето в момента е на 1440км от мен, но това е прекално дълга история и не е точно по темата :|

Върни се в “ОФФ-Топик - други”