за актовете
-
- Автомобил:
- Двигател:
за актовете
колеги ,незнам дали тук трябва6е да пи6а ама имам 2 акта от преди 2 години сега си взимам нова кола като ида в кат да я прехварлям на мое име дали 6те ме накарат да си платя старите актове,4е до 4ух не6то такова
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има заповед на министъра (в края на миналата година) да не се изисква плащането на стари глоби при погасяване на новите поради аминистративни разминавания и несъответствия (това не от значение макар че съм запознат).Това на 100%.
Имах НП от февруари тази година което платих (за да си взема талона разбира се) и стари актове от 2007 който не ме задължиха да плащам поради писаното по горе.
Имах НП от февруари тази година което платих (за да си взема талона разбира се) и стари актове от 2007 който не ме задължиха да плащам поради писаното по горе.
- Speed_Am_All
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди месец си взех кола, а имам акт от миналата година (вярано 10лв.
), и никои не ме е питал за никакви актове. Ако обаче отидеш да вадиш нова книжка (примерано С), тога си плащаш актовете за последните 2 години със сигорност и с един докумен, че не дължиш нищо, отиваш да си подадеш документите за новата книжка. Един приятел си подава документи преди 2 седмици в Плевен, където има по 3-ма човека опашка и се въртя с тия актове цял ден.

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Жоро написа:На мен ми взеха синия талон и ми направиха акт,с който имам право да карам 1 месец.После за друго нарушение ми взеха акта и ми направиха нов - пак да карам с него 1 месец.Като му дойде времето,за да си взема синия талон два акта ли ще трябва да плащам?А ако нямам пари какво става?
Не ти връщат талона ако нямаш пари
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Жоро написа:На мен ми взеха синия талон и ми направиха акт,с който имам право да карам 1 месец.После за друго нарушение ми взеха акта и ми направиха нов - пак да карам с него 1 месец.Като му дойде времето,за да си взема синия талон два акта ли ще трябва да плащам?А ако нямам пари какво става?
И двата.След излизане на НП (обикновено до 1м, а ако е повече акта се удължава в съответното РПУ) при явяване е в полицията ти връчват НП и ти казват че имаш право в едномесечен срок да приведеш глобата по банкова сметка, т.е. ако нямаш парички ти осигурявят време да ги намериш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”